|
Teraz jest sobota, 21 kwietnia 2018, 21:11
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
xx737
Stary wyjadacz
|
 Behringer B5
Co sądzicie o mikrofonie behringer B5 http://winmar.pl/p23956,Behringer_B-5_S ... PHONE.html Ktoś wogóle używa tych mikrofonów tego albo innego mikrofonu behringer np C2?
|
środa, 17 grudnia 2014, 11:45 |
|
 |
Najrad
Aktywny bywalec
Dołączył: środa, 13 kwietnia 2005, 19:48 Posty: 763 Lokalizacja: Polska
|
 Re: Behringer B5
Używam. nie najgorszy do słowa mówionego, muzyka mocno basowa. Poprzez wymienną kapsułę zbiera albo kierunkowo, albo dookólnie. C2 bardzo fajne miki do muzyki  . Przestałem używać bo mocno kierunkowe i co za tym idzie za dużo roboty, żeby zapinać dwa na kamerę więc łapię na AT PRO37. Jednak, gdy trzeba zarejestrować muzykę na scenie i jest możliwość zapięcia C2 na statywy, to nadal wykorzystuję. Reasumując przyzwoite miki w bardzo przyzwoitej cenie. Jeszcze jedno mi się przypomniało... kiedyś o Behringerach mówiono że " trzeba trafić na dobry egzemplarz"... nie mogę potwierdzić, ani zaprzeczyć moje są OK.
_________________ OSX 10.12 - FCPX -HMC151 do sprzedania - C100 - GH2 - TascamDR07
|
środa, 17 grudnia 2014, 21:37 |
|
 |
xx737
Stary wyjadacz
|
Kolego Najrad a masz B5 czy C2? Bo skoro C2 bardzo kierunkowy to lepiej B5 kupić i do kościoła kierunkowy a na sale dookólny a AT pro37 jest chyba mono a behringer B5 stereo więc chyba lepiej stereo.
|
czwartek, 18 grudnia 2014, 11:37 |
|
 |
Najrad
Aktywny bywalec
Dołączył: środa, 13 kwietnia 2005, 19:48 Posty: 763 Lokalizacja: Polska
|
Mam i B5 i C2 Kościół "robię" B5 + rejestrator przy głośniku. C2 dość cicho nagrywa dialogi za to perfekcyjnie muzykę. Jak już pisałem wcześniej B5 bardzo basowo łapie muzę - dla mnie nie do przyjęcia. Co do stereo... ma to znaczenie jak nagrywasz np występ/koncercik, wtedy ustawiasz 2 szt C2 daleko od siebie na 5 metrowych kablach... Na sali weselnej czy stereo czy mono... kto to odróżni C2 mają ten mankament, że musisz zakładać oba, jeden skierowany do przodu, drugi pionowo do góry lub do tyłu. W montażu trzeba wyrównać poziomy lewy/prawy, więc jest więcej niepotrzebnej pracy. Poza tym, że wyglądasz "intrygująco", to jeszcze C2 blokował mi sanki na lampę - stąd pomysł na ATpro37. Kiedyś robiłem jako "drugi" studniówkę z firmą która kręci AC130 stką i gościu po montażu błagał abym mu powiedział czym łapałem dźwięk. Dałem mu namiary na C2, kupił i był zachwycony... do następnego razu kiedy dostał ode mnie ścieżkę z pro37. Stwierdził iż niewiele, ale jednak wyraźnie dźwięk z 37 jest lepszy niż C2.
_________________ OSX 10.12 - FCPX -HMC151 do sprzedania - C100 - GH2 - TascamDR07
|
piątek, 19 grudnia 2014, 18:53 |
|
 |
xx737
Stary wyjadacz
|
Kolego najrad dziekuję za wyczerpującą wypowiedź. Rozważam zakup albo AT 2031 albo Behringer B5. Twoja wypowiedź bardzo mi pomogła możliwe że zakupie właśnie AT pro37. A co sądzisz o AT 2031?
|
środa, 31 grudnia 2014, 13:01 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|