Teraz jest wtorek, 11 grudnia 2018, 04:52




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Filmował ktoś już DJi Osmo na ślubie ? 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1644
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post Filmował ktoś już DJi Osmo na ślubie ?
Filmował ktoś już DJi Osmo na ślubie i weselu ? Jakie wrażenia i spostrzeżenia ?
Jak sobie radzi na sali przy małej ilości światła z lampą nakamerową ?

_________________
2 x Panasonic Lumix G7, Vario 12-35 f2.8, Vario 14-140 f3.5-5.5, Venus Optics Laowa 7.5mm f/2, Gimbal FeyjuTech MG Lite, Adobe Production Premium CS 5.5.


czwartek, 24 marca 2016, 12:50
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 27 października 2010, 22:03
Posty: 1380
Post Re: Filmował ktoś już DJi Osmo na ślubie ?
Nikt nic w temacie? tez jestem zainteresowany zakupem, ciekawe jak osmo sie w praktyce sprawuje.


piątek, 25 marca 2016, 00:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1644
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post Re: Filmował ktoś już DJi Osmo na ślubie ?
Pierwsze moje doświadczenia będą w drugiej połowie kwietnia.

_________________
2 x Panasonic Lumix G7, Vario 12-35 f2.8, Vario 14-140 f3.5-5.5, Venus Optics Laowa 7.5mm f/2, Gimbal FeyjuTech MG Lite, Adobe Production Premium CS 5.5.


piątek, 25 marca 2016, 09:22
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: sobota, 28 listopada 2009, 16:58
Posty: 146
Post Re: Filmował ktoś już DJi Osmo na ślubie ?
Ja w ostatni weekend troszkę się pobawiłem w mało istotnych momentach. (Nie)stety filmowałem w bardzo dobrze doświetlonej sali więc tutaj nie mogłem jej wybadać. Z5 miałem na migawce 1/100 i gain w granicach 3dB. Dałem w Osmo ISO 3200 i migawkę 1/100 i obraz miał szumy ale znośne (naturalniej wyglądające) - na pewno lepsze niż w Z5 przy 12dB. Dźwięk miałem strasznie przytłumiony, ale to wina firmware. Już wyszedł nowy, który ma to skorygować. Na pewno sam bym się nie porwał z filmowaniem bo strasznie długo trwa zanim się doprowadzi Osmo do wciśnięcia REC. W jednym momencie zauważyłem również, że jest źle skalibrowana i leci lekko w lewo - skorygowanie zeszło mi trochę ale miałem czas więc się nie spociłem. Jak w ten weekend będę znowu na weselu to będę miał znacznie więcej czasu i możliwości bo będę jako drugi operator. Pozdrawiam


środa, 30 marca 2016, 18:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Filmował ktoś już DJi Osmo na ślubie ?
Wgraj najnowszy firmware 1.6.2.10 i zainstaluj najnowszą wersję DJI GO APP.
Pliki do ściągnięcia tutaj:

http://www.dji.com/product/osmo/info?sc ... #downloads

Filmiki z DJI OSMO "śluby i podobne":

https://www.youtube.com/watch?v=Sk9GPTLbvVU
https://www.youtube.com/watch?v=l3jQ79DZWD0
https://www.youtube.com/watch?v=l3jQ79DZWD0

----------------------------------------
Facebook
SKLEP

_________________
FACEBOOK
BSMultimedia


środa, 30 marca 2016, 21:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1644
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post Re: Filmował ktoś już DJi Osmo na ślubie ?
Migawkę ustawiłeś na 1/100, przy mniejszej ilości światła chyba lepiej było by ustawić na 1/50. Filmowałeś w FULL HD 50p ?
Czy korzystałeś z trybu uśpienia aby szybciej uruchamiać OSMO ?

_________________
2 x Panasonic Lumix G7, Vario 12-35 f2.8, Vario 14-140 f3.5-5.5, Venus Optics Laowa 7.5mm f/2, Gimbal FeyjuTech MG Lite, Adobe Production Premium CS 5.5.


czwartek, 31 marca 2016, 00:02
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: poniedziałek, 25 stycznia 2010, 11:03
Posty: 157
Post Re: Filmował ktoś już DJi Osmo na ślubie ?
Myślę, że dobra cena http://www.euro.com.pl/kamery-sportowe/ ... lsrc=aw.ds


czwartek, 31 marca 2016, 09:03
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: sobota, 28 listopada 2009, 16:58
Posty: 146
Post Re: Filmował ktoś już DJi Osmo na ślubie ?
Star napisał(a):
Migawkę ustawiłeś na 1/100, przy mniejszej ilości światła chyba lepiej było by ustawić na 1/50. Filmowałeś w FULL HD 50p ?
Czy korzystałeś z trybu uśpienia aby szybciej uruchamiać OSMO ?

Ustawiłem przede wszystkim ISO na 3200 bo w 90% sal tylko to wchodzi w grę - a chciałem przetestować użyteczność takiego obrazu. Wtedy migawkę dostosowałem, żeby ekspozycja była prawidłowa. No i oczywiście przy takiej migawce ustawiłem 1080 50p.
Nie usypiałem Osmo, tylko wyłaczałem, bo sięgnąłem po niego 3 razy na weselu a i tak telefon zabierałem ze sobą więc i tak musiałem ponownie się łączyć.
carloscenzurro napisał(a):
To jest cena bez rączki więc nic szczególnego.


czwartek, 31 marca 2016, 09:31
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1644
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post Re: Filmował ktoś już DJi Osmo na ślubie ?
Ja będę używał lampy nakamerowej z Osmo oczywiście z płynną regulacją natężenia światła.

_________________
2 x Panasonic Lumix G7, Vario 12-35 f2.8, Vario 14-140 f3.5-5.5, Venus Optics Laowa 7.5mm f/2, Gimbal FeyjuTech MG Lite, Adobe Production Premium CS 5.5.


czwartek, 31 marca 2016, 15:45
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: sobota, 28 listopada 2009, 16:58
Posty: 146
Post Re: Filmował ktoś już DJi Osmo na ślubie ?
Widzę, że na stronie RTV Euro AGD zadajecie pytania i nie otrzymujecie odpowiedzi. Jeżeli ten sklep ma w ofercie cały zestaw Osmo to raczej za 2049 zł nie sprzedawałby tego samego prawda?


piątek, 1 kwietnia 2016, 07:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 27 października 2010, 22:03
Posty: 1380
Post Re: Filmował ktoś już DJi Osmo na ślubie ?
Gdzie w takim razie w tej chwili najlepsza cena na Osmo?


piątek, 1 kwietnia 2016, 11:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Filmował ktoś już DJi Osmo na ślubie ?
Zajrzyj na grupę DJI OSMO to się dowiesz. Dodatkowo zniżka 50 pln dla członków grupy !

https://web.facebook.com/groups/1674168412800122/

----------------------------------------
Facebook
BS Multimedia SKLEP

_________________
FACEBOOK
BSMultimedia


piątek, 1 kwietnia 2016, 11:41
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 1 listopada 2004, 00:52
Posty: 552
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Filmował ktoś już DJi Osmo na ślubie ?
Pooglądajcie trochę filmów na YT dotyczących tips trics czyli różnych "sztuczków i kruczków" w kwestii ustawień iso, shuter i fps'ów.
Powyżej iso 800 nie zalecają filmowania, poza tym trzeba zaopatrzyć się w filtry ND aby zjechać shutrem, warto zajrzeć do grupy osmo na FB jest tam sporo ciekawostek.Polecam.
Aha, filmowałem moich znajomych rodziców, 50 rocznicę ślubu w Pałacu Ślubów,tak na luziku bez zobowiązań. 2 K 25p, i musiałem schodzić do 240 shuter przy iso 100
wyszło nieźle, ale balans auto się nie sprawdził, wchodził w czerwienie, w ogóle w Pałacu Ślubów w Warszawie oświetlenie jest bardzo mieszane, dużo wpada z okien i żyrandole walą ciepłym światłem więc auto zachowuje się różnie. Jeśli chodzi o samo filmowanie to jest genialne, stabilizacja trzyma z ręki jak drut, chodzenie, bajka, tylko wzbudzanie zainteresowania męczące.


poniedziałek, 18 kwietnia 2016, 23:51
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 10 marca 2009, 15:30
Posty: 315
Post Re: Filmował ktoś już DJi Osmo na ślubie ?
A może takie coś. Można użyć GoPro
stabilizator

_________________
Lumix FZ-2000,2x Lumix G80, SonyCX900, Nikon D7200, D7000, ZHIYUN GIMBAL CRANE, Mavic Pro


piątek, 22 kwietnia 2016, 08:44
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 1 listopada 2004, 00:52
Posty: 552
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Filmował ktoś już DJi Osmo na ślubie ?
Pomagałem kumplowi przy komunii i na zewnątrz póki nie wyszło słońce
to było ok obraz super 1080p50. Oczywiście w pełnym słońcu bez ND 8-16 można zapomnieć migawka 1/1000 bez sensu W kościele iso min 3200 ale i tak nie używałem bo wzbudzało zbytnie zainteresowanie. Co dziwne po przetranskodowaniu plików z osmo do dv pal ( adobe media encoder) jakość
była gorsza niż z kamery Panaś 151.Próbowałem innych transkoderów i sytuacja taka sama. Pliki z panasonica 1080 25i.
Macie jakiś pomysł?


poniedziałek, 16 maja 2016, 21:05
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL