Teraz jest czwartek, 20 września 2018, 16:37




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 
 3 kamery w 1 scenie 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 21 marca 2017, 20:55
Posty: 9
Post 3 kamery w 1 scenie
Witam jestem nowy na forum i jestem laikiem w tych sprawach jeśli chodzi o kamery itp.

Potrzebuje pomocy chce zrobić na fb wideo live czyli na żywo i nie wiem jak połączyć kamery żeby były trzy w jednej scenie.Jak na zdjęciu poniżej.

Proszę napisać jakiego trzeba programu, kabli i kamer żeby zrobić taką transmisje.Dodam że zakupiłem 3 kamery internetowe na wtyk USB.


Załączniki:
zdjecie mix.jpg
zdjecie mix.jpg [ 684.76 | Przeglądane 127 razy ]
wtorek, 21 marca 2017, 21:06
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4518
Lokalizacja: Tczew
Post Re: 3 kamery w 1 scenie
Ktoś podpowie koledze? Nie moja działka - ja nie chcę w błąd wprowadzić.
Teoretycznie:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3246510.html
https://www.youtube.com/watch?v=MZTaiHh0PbI
...

_________________
最诚挚的问候


wtorek, 28 marca 2017, 10:16
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 21 marca 2017, 20:55
Posty: 9
Post Re: 3 kamery w 1 scenie
Napisał by ktoś krok po kroku? jak podłączyć kamerki jaki program itp?


piątek, 14 kwietnia 2017, 12:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: 3 kamery w 1 scenie
jak się to robi profesjonalnie to karta black magic a jak budżetowo to zestaw do monitoringu z 3 kamerami fullhd (800pln), który automatycznie ma streaming z tych źródeł w takiej postaci 3xpip

podpinanie kamerek po usb to rzeźba


piątek, 14 kwietnia 2017, 12:58
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 21 marca 2017, 20:55
Posty: 9
Post Re: 3 kamery w 1 scenie
dziekuje za odpowiedz ;-) a można takie coś kupic na allegro w komplecie?


sobota, 15 kwietnia 2017, 11:41
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: 3 kamery w 1 scenie
jasne , wpisz monitoring 3 kamery i zobacz te ze streamingiem przez internet


sobota, 15 kwietnia 2017, 11:42
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 21 marca 2017, 20:55
Posty: 9
Post Re: 3 kamery w 1 scenie
A mogłby pan posłac linki z tymi aukcjami bo nie chce kupic w ciemno bo to nie mała kwota a nie znam sie na tym.A jest możliwość żeby dzwiek był z dj'skiego mixera? żeby nie był słychać powiedzmy jak ktoś wchodzi i zamyka drzwi :D


sobota, 15 kwietnia 2017, 12:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: 3 kamery w 1 scenie
to by trzeba zrobić tak, że dźwięk z miksera idzie do laptopa, podgląd 3xpip jest na windowsie w oknie programu monitorującego (po kablach albo wifi) a pod spodem jest OBS uruchomiony, gdzie ma ustawione okno monitoringu jako źródło video i dźwięk z wejścia karty muzycznej jako źródło audio i on to streamuje dopiero na yt czy fejsa czy co tam jest potrzebne

to tak na chłopski rozum bo generalnie to robiłem z jedną kamerką
i wolałbym nie doradzać Ci z tego względu konkretnego zestawu, weź laptopa i pojedź do sklepu, który się w tym specjalizuje(monitoring) żeby sprawdzić czy to zadziała na miejscu chociażby z lte

p.s. zadałem firmie pytanie, dam znać co odpiszą


sobota, 15 kwietnia 2017, 12:16
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 21 marca 2017, 20:55
Posty: 9
Post Re: 3 kamery w 1 scenie
bawiłem sie OBS'esem podłaczyłem do kompa 3 kamery na USB i nie mozna ustawić 3 naraz tylko jedną nie wiem czemu.OBS wykrywa kamery ale tylko jedna się odpala.Żeby łączyć druga to trzeba wyłączyć pierwszą.Normlanie magia dla laika.Być może wina kamerek bo są tej samej firmy i ten sam model.


sobota, 15 kwietnia 2017, 17:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: 3 kamery w 1 scenie
no ale obs jest w stanie zgrabować okno z monitoringu, konkretny program wyświetlający wszystkie pipy i streamować to okno na co tam chcesz, dlatego napisałem, że źródło podajesz konkretny program, desktop, lub okno


sobota, 15 kwietnia 2017, 17:45
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 21 marca 2017, 20:55
Posty: 9
Post Re: 3 kamery w 1 scenie
To ja wiem że tak się da tylko mówię ze jak podłącze trzy kamerki do kompa na USB to w OBS tylko jedną sie da włączyć mimo że widzi 3.Chyba jest problem w sterownikach bo są te same firmy kamerki i te same modele i widocznie nie można uzywac 3 naraz.Tak tylko myślę lecz nie wiem.


poniedziałek, 24 kwietnia 2017, 11:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: 3 kamery w 1 scenie
dlatego napisałem, że musi być system monitoringu, bo ten w jednym oknie wyświetli 3, obs potrzebuje jednego konkretnego źródła, dajesz mu 3 kamerki to możesz wybrać jedną z nich, masz kartę blackmagic to możesz wybrać ją, uruchamiasz program monitoringu z podłączonymi 3 kamerkami to nie grabujesz konkretnej kamerki tylko okno programu


poniedziałek, 24 kwietnia 2017, 14:30
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 21 marca 2017, 20:55
Posty: 9
Post Re: 3 kamery w 1 scenie
No jestem laikem w tych sprawach.Chciałbym odpowiedź co bym potrzebował do tego wszystkiego zeby tak stremować.A jak bym miał to wszystko to potem juz by było łatwiej to ogarnąć.Czyli jaki program do monitoringu itp...i czy kamerki internetowe usb mogą posłużyć do tego czy kupić inne.


poniedziałek, 24 kwietnia 2017, 21:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: 3 kamery w 1 scenie
pierwsze co wyskakuje na allegro ale dopytałbym na forach ogólno pecetowych czy ktoś używa i jak się to sprawdza


są tańsze wersje sprawdź w przedmiotach sprzedającego


poniedziałek, 24 kwietnia 2017, 21:35
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL