Teraz jest piątek, 19 października 2018, 21:54




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Jakiej długości slider ? 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1642
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post Jakiej długości slider ?
Jakiej długości slider się lepiej sprawdza 60cm czy 80cm (śluby, wesela, teledyski) ?

_________________
2 x Panasonic Lumix G7, Vario 12-35 f2.8, Vario 14-140 f3.5-5.5, Venus Optics Laowa 7.5mm f/2, Gimbal FeyjuTech MG Lite, Adobe Production Premium CS 5.5.


piątek, 12 maja 2017, 12:17
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 13 kwietnia 2005, 19:48
Posty: 777
Lokalizacja: Polska
Post Re: Jakiej długości slider ?
70 cm wystarczy do większości zastosowań. Też jestem na kupnie - bo już mi się nie chce tachać 1m slidekamera :) Kupił bym JMR-a max70 ale zastanawia mnie to:
http://allegro.pl/premiera-hit-slider-70cm-od-hpx-video-kamera-i6705194585.html
ktoś coś o tym słyszał/widział/używał ?

_________________
OSX 10.14 - FCPX -HMC151 do sprzedania - C100-A7III - GH2 do sprzedania - TascamDR07


piątek, 12 maja 2017, 13:36
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1642
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post Re: Jakiej długości slider ?
No to z linku to jest bajer, widziałem wcześniej taką konstrukcję ale cena była dużo wyższa niż z linku. Jest się nad czy zastanawiać.

_________________
2 x Panasonic Lumix G7, Vario 12-35 f2.8, Vario 14-140 f3.5-5.5, Venus Optics Laowa 7.5mm f/2, Gimbal FeyjuTech MG Lite, Adobe Production Premium CS 5.5.


piątek, 12 maja 2017, 15:39
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 13 kwietnia 2005, 19:48
Posty: 777
Lokalizacja: Polska
Post Re: Jakiej długości slider ?
Firma taka dziwna... do tej pory handlowali szybkami do ipadów i nagle taki produkt. Edelkrone kosztuje raz tyle, a tu czas oczekiwania 15 dni - albo import albo sami produkują. Kiedyś już byłem królikiem - kupiłem pierwszą wersję slidekamery, apóźniej dokupiłem jakąś modernizację, więc na razie czekam na opinię. W zasadzie powinienem wydać te 300 więcej i zamówić JMR-a ( firma sprawdzona, mam steady z ramieniem i kamizelką) ale to coś jest poręczniejsze, a ponieważ w zasadzie pracuję sam, więc im mniejsze tym lepsze. Nie ma żadnych filmików promocyjnych tego... czegoś.

_________________
OSX 10.14 - FCPX -HMC151 do sprzedania - C100-A7III - GH2 do sprzedania - TascamDR07


piątek, 12 maja 2017, 15:51
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 13 kwietnia 2005, 19:48
Posty: 777
Lokalizacja: Polska
Post Re: Jakiej długości slider ?
https://www.youtube.com/watch?v=JCy1q5CpnP8
Chyba jednak wolę standartowy slider :) Za dużo dubli trzeba by tym wykonać, żeby wybrać coś w miarę, a nie zawsze jest czas.

_________________
OSX 10.14 - FCPX -HMC151 do sprzedania - C100-A7III - GH2 do sprzedania - TascamDR07


piątek, 12 maja 2017, 18:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 10 marca 2009, 15:30
Posty: 311
Post Re: Jakiej długości slider ?
Na ebayu taniej http://www.ebay.com/itm/Andoer-GT-V70-Portable-DSLR-Camera-Tripod-Rail-Slider-Panning-Linear-Motion-S8K5-/322149297912?hash=item4b01982ef8:g:RVkAAOSwnNBXXmj~

_________________
Lumix FZ-2000,2x Lumix G80, SonyCX900, Nikon D7200, D7000, ZHIYUN GIMBAL CRANE, Mavic Pro


sobota, 13 maja 2017, 20:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 13 kwietnia 2005, 19:48
Posty: 777
Lokalizacja: Polska
Post Re: Jakiej długości slider ?
Może i taniej, ale zasięgnąłem informacji ( znalazłem protoplastę na Aliexpress ) i wychodzi na to, że przy obciążeniu 1,4 kg wygina się w łuk. W związku z tym, zainteresowanie przeszło mi błyskawicznie.

_________________
OSX 10.14 - FCPX -HMC151 do sprzedania - C100-A7III - GH2 do sprzedania - TascamDR07


sobota, 13 maja 2017, 20:31
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 23:47
Posty: 812
Lokalizacja: Łódzkie
Post Re: Jakiej długości slider ?
Też na początku na reklamach robiło to na mnie wrażenie ale potem też zastanowiło mnie jak wytrzyma to urządzenie obciążenie na pełnym rozłożeniu. Wydaje mi się że po miesiącu będzie do wyrzucenia.

_________________
Jeśli potrafisz sobie coś wyobrazić, potrafisz to też osiągnąć.


piątek, 19 maja 2017, 22:15
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Exabot [Bot] i 10 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL