Teraz jest poniedziałek, 24 września 2018, 19:31




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 Panasonic NV-65DS + Athlon 1700+ 40 GB 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 24 listopada 2003, 14:46
Posty: 15
Lokalizacja: EŁK
Post Panasonic NV-65DS + Athlon 1700+ 40 GB
od niedawna usiłuję się pobawić w filmowca na własne potrzeby. Do obróbki leży mi program Ulead Studio Video 6. Jest w miarę prosty w przeciwieństwie do premiera 6.5. Po zgraniu i obróbce przy próbach odtwarzania moich wypocin w szoku stwierdzam że moje dzieło gubi klatki oraz głos się zacina. Poza tym film przed zgraniem 33 min. na twardym zajmuje ok 8GB. Czy tak ma być czy coś źle robię. Bedę wdzięczny za pomoc. 8) 8


poniedziałek, 24 listopada 2003, 14:57
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 30 maja 2003, 09:40
Posty: 556
Post 
mniej wiecej to dobra wielkosc pliku,
zgrywasz przez fire wire ?
jak z defragmentacja dysku ?
dma dla dysku masz wlaczone ?


wtorek, 25 listopada 2003, 07:24
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 24 listopada 2003, 14:46
Posty: 15
Lokalizacja: EŁK
Post 
Tommy dzięki za zainteresowanie. Zgrywam przez fire wire ale o reszcie to zapomnij bo jestem laik w sprawach bardziej zaawansowanych jeżeli chodzi o komputer. Będę wdzieczny za odpowiedź na pytanie jaki muszę mieć twardy dysk żeby obrobić film max. 3 godzinny. Czy 120 GB wystarczy?


środa, 26 listopada 2003, 10:58
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 30 kwietnia 2003, 08:27
Posty: 294
Post 
Przy zgrywaniu materiału DV na HDD bedziesz miał plik ok. 13GB na każdą godzinę filmu. Dysk 120GB wystarczy Ci spokojnie.
Jaki system operacyjny? Podaj więcej szczegółów to prędzej coś sie uda doradzić.


środa, 26 listopada 2003, 11:13
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 24 listopada 2003, 14:46
Posty: 15
Lokalizacja: EŁK
Post 
Z tą kamerą to tylko same problemy. Jeżeli ktoś mógłby mi łopatologicznie wytłumaczyć : Jak podłączyć NV-DS 65 do komputera żeby można było w opcji magnetowidu nagrywać obrobiony film z komputera. to będę dozgonnie wdzięczny.


wtorek, 16 grudnia 2003, 12:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Łopatologicznie to mniej więcej tak:
- włączyć komputer
- wziąść kabelek FireWire-jeden koniec (ten z tą mniejszą wtyczką) włozyć do gniazdka DV w kamerze, drugi (ten z tą większą wtyczką do kontrolera Fire Wire)
- włączyć kamere w trybie Player
- uruchomić program UVS6.0 (jesli nadal go uzywasz-jesli nie to uruchomić ten co uzywasz :))
- wczytać projekt, który chcesz wyexportować
- w zakładce Finisch znaleźć opcje Export to Tape (chyba tak sie to nazywa w UVS).
- nagrać film na kasete naciskająć odpowiedni przycisk w programie
- być zadowolonym z dobrze wykonanej roboty


wtorek, 16 grudnia 2003, 12:59
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 30 kwietnia 2003, 08:27
Posty: 294
Post 
Sorry, nie zauwazyłwm ze nie byłem zalogowany


wtorek, 16 grudnia 2003, 13:03
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 24 listopada 2003, 14:46
Posty: 15
Lokalizacja: EŁK
Post 
Krisss serdeczne dzięki. Będę próbował. Jeżeli znowu coś mi nie wyjdzie to liczę na dalszą pomoc. Jeszcze raz dziękuję.


wtorek, 16 grudnia 2003, 13:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Video Studio prawdopodobnie nie ma mozliwosci wyeksportowania matrialu wprost na kasete, trzeba chyba zgrac na dysk najpierw, ta opcje zobaczylem w Pinnacle'u 9


niedziela, 1 lutego 2004, 22:58
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL