Teraz jest sobota, 15 grudnia 2018, 12:13




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Adobe Premiere kłopot z exportem 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Adobe Premiere kłopot z exportem
Jestem świeżym Filmowcem i razem z kolegami filmowaliśmy koncert naszej koleżanki po czym zabrałem się za edycje na Adobe Premiere 6.5 I wszystko nawet spoko wyszło ale nie wiem jak teraz wyexportować mój materiał na VHS. Jeżeli uzywam Cinepacka i tych różnych kodeków przelicza mi to przez pare dni a w rezultacie i tak się wiesza po kilkunastu godzinach. bez kompresji zajmuje chyba ze 100 GB a tyle to nie mam a gdy ustawiłem export do Microsoft DV to przeliczył szybciutko nie zajmował dużo ale film po prostyu się przycina i nie da się go odtworzyć. Dodam że mój komputer to Celeron 1700mhz 512Mb Sdram 133mhz Geforce 2 i tylko 40Gb dysku twardego.

Czy jest może ktoś kto wyjaśniłby mi tajniki exportu clipów na ADobe Premiere 6.5?


niedziela, 30 listopada 2003, 18:21
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 4 czerwca 2003, 11:34
Posty: 306
Lokalizacja: Szczecin
Post 
Problem może być z prędkością dysku ( zalecane 7200) i włączonym DMA na dysku. Ponadto w czasie eksportu wszelkie szperacze systemowe ( np. wygaszacze, oszczędzacze systemu, antywirusy itp) muszą być powyłączane


poniedziałek, 1 grudnia 2003, 12:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Za parę dni będę miał szybszy dysko zobaczymy czy to poskutkuje. Dzięki wielkie w każdym razie jak się uda to napiszę!!!


wtorek, 2 grudnia 2003, 16:06
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 10:13
Posty: 764
Post Re: Adobe Premiere kłopot z exportem


Ostatnio edytowano piątek, 1 października 2004, 01:10 przez jam3, łącznie edytowano 1 raz

wtorek, 2 grudnia 2003, 16:45
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 19 sierpnia 2003, 21:44
Posty: 187
Post 
Skoro export ma być na VHS to wystarczy Print to video. Jeżeli dysponujesz wyjściami analogowymi to uzyskasz sygnał video na tych wyjściach (no chyba że zacznie przeliczać, no to poczekasz 8) ), jeżeli masz tylko wyjście EEE1394 to musisz podłączyć kamerkę z odblokowanym takowym wejściem, żeby to przerobiła na analog i wtedy przy pomocy kamerki nagrywasz na magnetowid.


wtorek, 9 grudnia 2003, 04:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
jeszce prostsza jest sprawa, podlaczasz kamere przez i-link do swojej karty wideo, kamere do monitora podgladowego(tv), do tv Wideo i nie mussz nic eksportowac, puszcasz play w premierze i obraz leci bezposrednio przez kamere na tv i zgrywasz go na magmetowid, ja zawsze tak robie i dziala bez zaklocen


niedziela, 21 grudnia 2003, 02:10
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Exabot [Bot] i 12 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL