Teraz jest czwartek, 13 grudnia 2018, 11:38




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 SVHS na DV 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post SVHS na DV
Mam Sony CRV2000 i JVC-HRS8700 Windows XP Pro Atlon 2,5 GHz + Fire Wire.
Chcę podać sygnał z SVHS do kamery i zdjąć go przez Fire Wire do kompa (kamera konwertuje sygnał).
:D Komputer widzi obraz ale w momencie przechwytywania doamga się właczenia sygnału z kasety. :?
Po właczeniu przesyła sygnał z kasety a nie z SVHSu (magentowidu)
Jak to obejśc ?
Pomocy !!! :cry:


wtorek, 30 grudnia 2003, 23:00
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 13 kwietnia 2002, 13:32
Posty: 294
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post 
A wlaczyles w opcjach kamery ze ma ona konwertowc sygnal z danego wejscia na dane wyjscie ?


środa, 31 grudnia 2003, 14:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post SVHS na DV
Dużo programów przechwytujących obraz z kamery cyfrowej domyślnie steruje przez łącze FireWire samą kamerą, co nie pozwala na wykorzystania kamery jako przetwornika. Rozwiązaniem jest zastosowanie programu który ma mozliwość wyłączenia tej opcji.
Taką możliwość ma między innymi Adobe Premiere (sprawdzałem w wersji 6.0) i prosty ScenalyzerLive (należy zaznaczyć w opcjach w zakładce Capture parametr "Disable Device-Control".

Pozdrawiam
Marek


poniedziałek, 5 stycznia 2004, 00:10
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 10:13
Posty: 764
Post Re: SVHS na DV


Ostatnio edytowano piątek, 1 października 2004, 09:51 przez jam3, łącznie edytowano 1 raz

poniedziałek, 5 stycznia 2004, 10:39
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 11 października 2002, 22:04
Posty: 71
Post 
jak uzywasz ap to odpal sobie capture klawiszem F5 potem jak widzisz obraz z svhs to nacisnij czerwony przycisk na tym okienku i wsjo on przechwytuje obraz bez zadnego sterowania neima zaznaczonych timecodow ani nic wiec leci bezproblemowo w ten sposob mozesz zgrac obraz z kazdej kasetki dv poporstu zgrywa jak z normalnego analoga bez timcode
pzdr

_________________
Kamil F.
gg:1678313
e-mail:kamilekf@o2.pl


wtorek, 20 stycznia 2004, 16:32
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL