Teraz jest wtorek, 18 września 2018, 18:07




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 
 SVHS->DV 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 26 stycznia 2004, 02:24
Posty: 92
Lokalizacja: Wielkopolska
Post SVHS->DV
Jestem właścicielem kamery Canon XL1 i nie wiem jak przepuścić przez wyżej wymienione urządzenie sygnał z analogowego wideo przez złącze IEEE 1394 na DV.
Błagam pomóżcie. TO PLINE!!!


poniedziałek, 26 stycznia 2004, 02:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 29 marca 2003, 22:52
Posty: 757
Post 
Canon XL 1 niestety takiej możliwości w standarcie nie posiada.

_________________
xxx


poniedziałek, 26 stycznia 2004, 08:35
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 26 stycznia 2004, 02:24
Posty: 92
Lokalizacja: Wielkopolska
Post Dzięki
Dzięki. To może wie ktoś jak zgrać sygnał analogowy do kompa bez bariery 2 GB??? z góry dziękuję.


poniedziałek, 26 stycznia 2004, 10:33
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 1 grudnia 2003, 16:25
Posty: 39
Lokalizacja: Gdańsk
Post 
Bariera 2Gb dotyczy typu partycji FAT32. Dla partycji NTFS nie ma ograniczeń, lecz musisz posiadać Win2000 lub WinXP lub Win2003 (Win9x, WinME odpada).


poniedziałek, 26 stycznia 2004, 10:55
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 26 stycznia 2004, 02:24
Posty: 92
Lokalizacja: Wielkopolska
Post 
Stokrotne dzięki!!! Jeszcze tylko jedno pytanko. Czy zna ktoś może stronke na której znajdę sterowniki do miroDC30+??? Z góry dziękuję


poniedziałek, 26 stycznia 2004, 11:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 10:13
Posty: 764
Post Re: Dzięki
NiKON napisał(a):
Dzięki. To może wie ktoś jak zgrać sygnał analogowy do kompa bez bariery 2 GB??? z góry dziękuję.


ihmo

2GB -fat16
dla fat32 tylko max. wielkość pliku to 4GB
a zgrywać powinienes móc kazdej długości film
tylko
że bedziesz miał go w kilku plikach
po 4GB(w systemie 10)
wygląda to mniej wiecej tak
film
film001
film002
film003
czyli programy dostosowane do 98se czy me powinny rozpoznać sytem fat32 dysku
i automatycznie umieć dzielic film na 4GB pliki(oczywista jak ktoś chce moze sobie recznie zmniejszyć wielkość opliku)

a jak jakiś program nie ma takich możliwości
to nie jest to program dostosowany do me czy 98se

a jak zgrac
kupic kamerkę(albo pozyczyć) taką jak moja lub innego cannona z literka i lub jakiąkolwiek amatorską kamerke potrafiaca robić konwersje analogowo cyfrową


poniedziałek, 26 stycznia 2004, 13:43
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 26 stycznia 2004, 02:24
Posty: 92
Lokalizacja: Wielkopolska
Post 
No fajnie...
Znalazłem sterowniki, zainstalowałem i do dzieła. Po 15 minutach zgrywania filmu w kompresji 10:1 zgrywanie zatrzymało się.
Może ktoś mi wytłumaczy jak kilkuletniemu dziecku jak pokonać tę bariere 2GB bo mi się wydaję zę spełniam wszystkie wymogi mianowicie: Win2k, system plików NTFS, i co najważniejsze kartę DC30 z nowymi sterownikami.

Błagam pomóżcie!!![/img]


poniedziałek, 26 stycznia 2004, 22:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 13 kwietnia 2002, 13:32
Posty: 294
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post 
A jakim programem zgrywasz ??? Gdyz moze on wlasnie powodowac iz zgrywa plik tylko do 2GB ??

_________________
__STEL_MOTION__


wtorek, 27 stycznia 2004, 00:07
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 26 stycznia 2004, 02:24
Posty: 92
Lokalizacja: Wielkopolska
Post 
Zgrywam przy pomocy miroVideo Capture, standardowy program dodany do sterów karty


wtorek, 27 stycznia 2004, 00:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 13 kwietnia 2002, 13:32
Posty: 294
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post 
Wiec on ma w sobie ustawione ze zgrywa tylko do 2GB. Mozesz robic tak ze jak sie zatrzyma zgrywanie cofasz kawalek materialu i zgrywasz dalej, a skleisz to w montazu.

_________________
__STEL_MOTION__


wtorek, 27 stycznia 2004, 00:10
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 26 stycznia 2004, 02:24
Posty: 92
Lokalizacja: Wielkopolska
Post 
no dobra, ale ja musze mieć to w całości bo musze to zgrać później na płytke


wtorek, 27 stycznia 2004, 00:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 13 kwietnia 2002, 13:32
Posty: 294
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post 
Jak pisalem wczesnij posklejasz sobie idealnie co do ramki te filmy w Premiere i nastepnie wyexportujesz do jednego pliku wideo (jesli masz NTFS to nie masz praktycznie ograniczenia co do wielkosci) nastepnie mozesz skompresowac i wypalic :lol:

PS. Pamietaj o likwidacji przeplotu.

_________________
__STEL_MOTION__


wtorek, 27 stycznia 2004, 09:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 10:13
Posty: 764
Post 
to proponuje zmień program do zgrywania
poszukaj w sieci np.
może znajdziesz to co ja uzywam
Presto! VideoWorks v.5


do zgrywania w avi(dv pal) a mam me czyli ograniczenie do 4GB na plik obowiazkowe pewnie gdybym miał taki sys. jak TY to byłby bez ograniczeń
był on razem z kartą FW(bonus jaki otrzymałem jak kupowałem kamerkę)
czyli ihmo bezpłatny to program


wtorek, 27 stycznia 2004, 11:17
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Oczywiscie jak jam3 napisal rozwiazaniem moze byc jakis inny program do capturowania, ale musisz pamietac zeby on wykorzystywal kodek m-jpeg ktory jest obslugiwany przez ta karte, co umozliwi ci pozniej jak wrzucisz material na timeline premiere podglad na ekranie telewizora czy monitora TV obrabiany material i karta bedzie ci obliczac tylko przejscia pomiedzy, czy efekty a nie caly material z timeline.


wtorek, 27 stycznia 2004, 20:18
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 13 kwietnia 2002, 13:32
Posty: 294
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post 
hmm cos mnie wylogowalo

_________________
__STEL_MOTION__


wtorek, 27 stycznia 2004, 20:28
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL