Teraz jest środa, 19 grudnia 2018, 09:53




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Jak rozdzielić sygnał?? 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 26 stycznia 2004, 02:24
Posty: 92
Lokalizacja: Wielkopolska
Post Jak rozdzielić sygnał??
Właśnie zmontowałem materił na kompie i zabieram się do nagrywania go na tamy VHS, w tym celu podłączam Canona xl1 pod 1394 a z kanona wychodze cinczami na video. Do dyspozycji mam trzy widea Panasonic Super drive sd-420. Jak podłącze je szeregowo i nagram materiał to na każdej kasecie wychodzi jedna wielka syfna jakość. Jak temu zaradzić?? co jest potzrebne??? POMOCY!!!!


piątek, 27 lutego 2004, 01:17
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post rozdzielacz
Połączenie szeregowe powoduje b.dużą stratę sygnału. Obraz z ostatniego magnetowidu będzie najgorszy. Nie powinien jednak zawierać "syfów". Proszę sprawdzić przewody. Może coś nie tak z "masą".
Do kopiowania na kilku magn. niezbędny jest rozdzielacz sygnału. Powinienem mieć taki nigdy nie używany. Sprawdzę.abb


piątek, 27 lutego 2004, 17:07
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 26 stycznia 2004, 02:24
Posty: 92
Lokalizacja: Wielkopolska
Post 
No fajnie, ale jakiego rozdzielacza używać żeby rozdzielić sygnał na cztery części i żeby póżniej to wyglądało tak że nagrywane było kamerą cyfrową??


piątek, 27 lutego 2004, 17:44
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post rozdzielacz
Nie rozumiem pytania. Rozdzielacz oczywiście ze wzmacniaczem.Dzięki temu na wszystkich wyjściach mamy sygnał o tych samych parametrach. Natomist jeśli idzie o kopie, to kopia wykonana na VHS-sie, nie będzie nigdy jakości DV. To jest fizycznie niemożliwe. Chyba, że chce Pan robić kopie na "cyfrach (?).abb


niedziela, 29 lutego 2004, 11:19
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 26 stycznia 2004, 02:24
Posty: 92
Lokalizacja: Wielkopolska
Post 
Chodzi mi nagaranie materiału cyfrowego z komputaraz za pośrednictwem kamery równocześnie na trzech wideach z jak najmniejszą stratą jakości bo jak na razie to można tylko płakać. Jeżeli rozdzielacz ze wzmacniaczem to jaki i za ile?? PILNE


niedziela, 29 lutego 2004, 16:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 18 lutego 2003, 19:06
Posty: 271
Lokalizacja: mazowieckie
Post 
Zajrzyj tutaj. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=21602684. Ja mam podobny na 6 wyjść i sprawuje się dobrze.


niedziela, 29 lutego 2004, 22:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Tu masz rozdzielacze. Ja mam ten na 10. Sprawuje się świetnhttp://www.videosklep.pl/index.php?eHNneTB6a3x8KDI9ODQzPDExODs=&pp=eWVxfyYjODk6NDA+MjUw&menu=oferta&oferta=kopiowanie_i_powielanieie. Polecam.


niedziela, 29 lutego 2004, 23:19
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post ROZDZIELACZ
Zobacz tutaj http://www.allegro.pl/show_item.php?item=21754488
Pozdrawiam.


wtorek, 2 marca 2004, 09:36
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Exabot [Bot] i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL