Teraz jest czwartek, 26 kwietnia 2018, 18:54




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 Program Digi Lab z HDP 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Program Digi Lab z HDP
Proszę użytkowników programu Digi Lab o wymianę doświadczeń i uwagi na temat tego programu.


sobota, 6 listopada 2004, 00:38
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
ja mam na kompie wgrany DigiLab 4.2 i 4.6 bo na 4.6 jest wiecej funkcji ale za to przy nagrywaniu na kasety potrafi mi sie zaciąć wie zawsze zgrywam na avi i łącze w 4.2 i wtedy wszystko jest normalnie. nie wiem czy tak powinno byc :-0 czy tylko mi tak sie przytafiło. próbowałem przeinstalować win ale wszystko jest po staremu. prosze o poradę


wtorek, 18 stycznia 2005, 00:58
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Nie jest normalne , ja mam DL 4.64, pracuje dobrze również w przypadku kompresji do MPEG -2. Program średniej klasy, dobry, tani, po polsku, godny polecenia.


wtorek, 18 stycznia 2005, 10:25
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 25 marca 2003, 20:29
Posty: 41
Lokalizacja: Mazury
Post 
Posiadam wersję DigiLab 4.1 jestem zadowolony. Prosty, stabilny program; do nieskomplikowanego montażu nie trzeba nic więcej. A przy odrobinie fantazji i wprawy można osiągnąć całkiem ciekawe efekty. Przymierzam się do najnowszej wersji, jak się ona sprawuje? - pytanie do użytkowników DigiLab 4.6. Pozdrawiam.

_________________
A.F.


wtorek, 25 stycznia 2005, 02:46
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Posiadam wersje 4.64 jest super- oczywiście za te pieniądze. Moim zdaniem program wart tej ceny, bardzo funkcjonalny, oczywiscie trzeba go dobrze poznać. Stabilny, w rzadkich przypadkach wywrotki cały projekt jest automatycznie zapisany i bezproblemowo się go otwarza po restarcie.Przy dobrym procesorze i odpowiedniej ilości pamieci pracuje prawie RT. Polecam. Wiecej informacji na stronie propducenta.


wtorek, 25 stycznia 2005, 12:20
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 25 marca 2003, 20:29
Posty: 41
Lokalizacja: Mazury
Post 
A jak wygląda eksport do pliku MPEG? Czy podobnie jak w starszej wersji dokonywało się eksportu do pliku AVI? W przypadku AVI program dzielił eksportowany projekt na 2GB pliki, a czy w przypadku eksportu do MPEG też tak jest, czy może program zapisuje wyeksportowany projekt jako jeden plik bez względu na jego wielkość. Nawet 2-3 godzinny projekt zapisuje (chodzi o eksport do MPEG) jako jeden plik, czy dzieli go ma mniejsze części? Jak radzisz sobie z autoringiem DVD? Eksport z DigiLaba do MPEG jest chyba sporym udogodnieniem. W starszej wersji 4.1 jeśli chciałem nagrać film na płytę to musiałem wyeksportować go z DigiLaba jako AVI i później w Ulead Movie Factory 1 przekonwertować materiał na MPEG2. Było to czasochłonne bo raz: eksport do AVI ; dwa : konwersja na MPEG. Teraz z DigiLaba od razu do MPEG to chyba w miarę szybko poleci, co? Chociaż w UMF ta konwersja przebiegała niezbyt szybko. Jak długo trwa w DigiLabie wyeksportowanie do MPEG np. 1 godz filmu?

_________________
A.F.


środa, 26 stycznia 2005, 04:41
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Owszem jest taka funkcja w DigiLab 4,64 działa dość dobrze tylko przeliczanie trwa dłużej niż w UMF. Plik mpeeg bez problemów można dalej obrabiać w UMF - oczywiście bez dodatkowego przeliczania. Jakość pobrazu identyczna, bardzo dobra, bez pikselizacji i zatrzymań.
Aby można było eksportować z Digi Laba do mpeeg trzeba mieć zainstalowany w systemie UMF-3. Zawsze przy eksporcie powstaje jeden plik. Czas przeliczanmia zalezy od ustawienia kompresji (jakości i bitrate) oraz procesora w kompie.
Powrót do góry


środa, 26 stycznia 2005, 10:14
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 25 marca 2003, 20:29
Posty: 41
Lokalizacja: Mazury
Post 
Jakie stosujesz ustawienia kompresji i bitrate żeby uzyskać dobrą jakość obrazu i zmieścić jak najwięcej materiału na płycie? Jaką nagrywarkę byś mi polecił?

_________________
A.F.


czwartek, 27 stycznia 2005, 01:09
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Bitrate stałe 6100 , na płytke wchodzi 1, 5 h filmu. Audio MPEG, 224 kbps. Compression Quality 88 ,to trzeba ustawić w UMF-3. W DigiLabie w preferencjach- Ustawienie kompresji MPEG Stały bitrate 6100.
Sprawdzone ustawienia wszystko O.K.


czwartek, 27 stycznia 2005, 22:37
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 25 marca 2003, 20:29
Posty: 41
Lokalizacja: Mazury
Post 
Dzięki, info na pewno się przeda. :)

_________________
A.F.


piątek, 28 stycznia 2005, 00:32
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Exabot [Bot] i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL