Teraz jest niedziela, 22 kwietnia 2018, 06:40




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Proszę o pomoc przy wyborze sprzętu 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Proszę o pomoc przy wyborze sprzętu
Filmuję imprezy oklicznościowe typu wesela,studniówki...
Nagrywam to komuś kto to pózniej obrabia.Chciałbym zająć się tym od A do Z.
Zamierzam kupić kamerę Sony VX 2100 ,tyle ze nie mam pojęcia co dalej.Jak skonfigurować komputer , jaki jest dobry program do obróbki , jaką kartę telewizyjną i tego typu gadżety.
Proszę was profesjonalistów w tej dziedzinie o jakiś wskazówki.Zdaję sobie sprawę ,że ciężko pomagać komuś kto może być potencjalnym konkuretem , ale co ze mnie za konkurencja?
Jeśli ktoś jednak pomoże to wielkie dzięki. Pozdrawiam.


niedziela, 7 listopada 2004, 22:56
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 7 listopada 2004, 14:16
Posty: 539
Post 
Zasadniczo wystarczy karta firewire w komputerze i dowolny program do montazu (np. Adobe Premiere czy Avid Express). Jesli chcesz miec prace bardziej komfortowa i szybsza musisz kupic karte montazowa ale nie wszystkie wspolpracuja ze wszystkimi programami. Komputer to min. 1,6 gHz (najlepiej Pentium IV) i okolo 1 giga RAM (moze byc 512 ale mniej nie radze) i dysk przynajmniej 80 giga (na materialy - system powinien byc oddzielnie). Pomyslem jest tez kupienie powerMaca G4 z programem Final Cut.

_________________
Panasonic AGDVX 100 A
http://img420.imageshack.us/img420/3839 ... rka6bp.jpg


niedziela, 7 listopada 2004, 23:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Jeszcze się dobrze nie przedstawiłeś, a już wszystkich śmiertelnie obraziłeś. Zielony, musisz wiedzieć że - tu nie ma profesjonalistów (pan Karol się nie liczy). Słowo profesjonalista powinno być zakopane jak najgłębiej. W jego wydźwięku zawsze czai się cień ironi. Jak zły szeląg krąży gdzieś wysoko na niebie aby znienacka dopaść i ugodzić bezbronną ofiarę. W intencji profesjonalizmu powinna odbywaś się codziennie msza z egzorcyzmami, aby nigdy nie opuściło swych mrocznych czeluści. Jak już zapewne się domyślasz, ma ono na tym forum złą sławe. Zapamiętaj raz na zawsze, tu są sami AMATORZY. Zielony, po tym krótkim wstępie proponuję abyś przedstawił się jeszcze raz.


niedziela, 7 listopada 2004, 23:24
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Wybacz mi ten nietakt z mojej strony Egzorcysto :cry: i wielkie dzieki za pomoc Luka Brazzi :lol:
Obecnie posiadam procek 1,2 , pamięć 512 i dysk 40giga. No to chyba za mało.Ale postaram sie to rozbudować. Jeszcze jedno pytanko:czy wszystkie programy powinny być z fakturami i czy często zdarzają sie kontrole ze skarbówki?Obawiam sie że o jakich kolwiek piratach mogę zapomnieć.No ale pewne koszta trzeba niestety ponieść.
A co do przedstawienia sie to na imie mi Darek i jestem, tak jak wskazuje na to mój login zielony od strony montażu ( dlatego też szukam pomocy )Trochę też liznołem fotografii?


poniedziałek, 8 listopada 2004, 13:17
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 30 maja 2003, 09:40
Posty: 556
Post 
dysk sobie zostaw, bedziesz mial jako systemowy + na soft soft
musisz dokupic drugi 7200rpm, pojemnosc w zaleznosci od potrzeb (1h materialu - 13GB)
jakie ta pamieci ? jesli ddr 400 to tez zostaw
procek faktyczne za slaby co nieco

co do softu to moim zdaniem mozna polecic jeszcze ulead media studio pro 7, do sciagniecia darmowa wersja testowa (30dni) na stronie http://www.ulead.com


poniedziałek, 8 listopada 2004, 13:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
No od razu lepiej. Od tego trzeba było zacząć Darku :-)


poniedziałek, 8 listopada 2004, 14:15
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Tommy .Ta pamięć to 512 DDR.Czyli wysarczy zmienić tylko procek?


środa, 10 listopada 2004, 13:01
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL