Teraz jest czwartek, 13 grudnia 2018, 07:03




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 AiO do montażu co Wy na to? 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 6 marca 2011, 14:50
Posty: 98
Post AiO do montażu co Wy na to?
Witam
Co powiecie na to?

http://allegro.pl/all-in-one-aio-hp-env ... 96770.html

Windows 10 64 bit. PL
Procesor: Intel Core i7-7700T Bazowa częstotliwość procesora 2.9 GHz, Cache 4MB, Maks. częstotliwość turbo 3.8 GHz, Intel HD Graphics 630
Liczba rdzeni procesora: Procesor czterordzeniowy, ośmiowątkowy
Pamięć Ram: 16 GB pamięci DDR4-2133 SDRAM (2 x 8 GB)
Liczba banków pamięci: dwa banki pamięci na płycie głównej
Rodzaj dysku: Urządzenie zawiera dwa dyski SSD z systemem i HDD przeznaczony na dane
Dysk: 256 GB PCIe NVMe M.2 SSD, 1TB 7200 obr/min
Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 950M (4 GB dedykowanej pamięci DDR5)
Wielkość matrycy: Panoramiczny monitor 4K LED (3840 x 2160) o przekątnej 68.6 cm cm (27″), z matrycą IPS, 10-punktowym interfejsem dotykowym
Rodzaj matrycy: Dotykowa, błyszcząca
Napędy optyczne: brak
Karta dźwiękowa: Bang & Olufsen z 2 głośnikami
Liczba głośników: 2 Głośniki Stereo
Klawiatura: Mysz bezprzewodowa, Klawiatura bezprzewodowa UK (angielska)
Urządzenia wskazujące: Brak
Kamera internetowa: Kamera internetowa HP TrueVision HD (z przodu) ze zintegrowanym układem dwóch mikrofonów cyfrowych
Komunikacja: Karta sieciowa Gigabit Ethernet 10/100/1000Mb, Karta sieci bezprzewodowej Wireless LAN 802.11 ac/a/b/g/n, Interfejs bezprzewodowy Bluetooth
Zewnętrzne porty: 4xUSB 3.0, 1xHDMI wyjście, 1xWejście HDMI, Wieloformatowy czytnik kart pamięci SD, Thunderbolt 3 - Złącze pozwala na przesyłanie danych z prędkością do 40 Gb/s, oraz ładowanie urządzeń przy wyłączonym sprzęcie
Waga: 14.4 kg
Wymiary: 74.2 x 23.6 x 60 cm
Kolor: Czarny
Gwarancja: 12 miesięcy gwarancji producenta HP Polska Door to Door + 36 miesięcy bezpłatnej opieki serwisowej

Do tej pory składam na AiO acer ASPIRE Z5700 i5 650, 5GB RAM, 2TB 7200, win 7, w Pinnaclu 16 (wer. 20 czeka na lepszy sprzęt) głównie proste wesela (około 30 rocznie). Materiał z kamerki jakoś dawał radę, ale jak przesiadłem się na lustrzankę i obraz 50p no to kiszka, ledwo co zmęczyłem wesele i trzeba myśleć o zmianie. Biorąc pod uwagę to, że zdjęcia tez obrabiam no i monitora nie mam (no bo mam AiO) to wydaje mi się, że to dobry pomysł.
Zaletą AiO jest jeszcze niski pobór prądu. Co wy na to?


sobota, 10 marca 2018, 23:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 27 października 2010, 22:03
Posty: 1381
Post Re: AiO do montażu co Wy na to?
Dla mnie bez sensu, ale co kto lubi, za ta kase zloze sobie cos lepszego, jakie masz tu mozliwosci rozbudowy? raczej nikle bo do tej obudowy nic nie wsadzisz.


sobota, 10 marca 2018, 23:18
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 6 marca 2011, 14:50
Posty: 98
Post Re: AiO do montażu co Wy na to?
z monitorem w tej kasie raczej ciężko się zmieścić będzie.
A co do rozbudowy, do swojego acera wsadziłem 2tb zamiast 1 i dołożyłem pamięci. Pozostałe dyski jakie mam, to wpinam przez e-sata a w tym jest 4xUSB 3.0 i Thunderbolt 3
na swoim pracuje już ze 3 lata i nie narzekam zużywa max 60w
no i jeszcze jedna zaleta to taka ze to AiO, a w moim przypaku to się przydaję bo czasami zmieniam miejsca pracy. Wada, co kilka mc rozbieram i czyszczę bo zapychają się kurzem kanały i chodnice i się grzeje i włączają się wentylatory cały czas. Ale to prze to, że pracuje często w sypialni a tam dużo kurzu zawsze.
Nie myślę o rozbudowie, chcę kupić i pracować dwa / trzy lata a po tym znowu coś nowego. Ważne żeby na tą chwilę dawało rady a wg mnie to powinno skoro na moim jakoś idzie - chodzi o obraz 50p (może czasami 4k też będę próbował coś zmontować ale to raczej dla siebie.


sobota, 10 marca 2018, 23:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1906
Lokalizacja: Opole
Post Re: AiO do montażu co Wy na to?
viewtopic.php?p=217461#p217461
A czy Pinnacle z QSV zrobi użytek...

EDIT
Intel twierdzi że w 19.

Obrazek

Trochę dziwna sprawa, bo przy innych nie ma podanych nr wersji...

_________________
Obrazek


niedziela, 11 marca 2018, 03:58
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1447
Post Re: AiO do montażu co Wy na to?
Arkus napisał(a):
Do tej pory składam na AiO acer ASPIRE Z5700 i5 650, 5GB RAM, 2TB 7200, win 7, w Pinnaclu 16 (wer. 20 czeka na lepszy sprzęt)

Przecież możesz Pinnacle 20 zainstalować w wersji 32bit .

_________________
Obrazek


niedziela, 11 marca 2018, 16:42
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL