|
Teraz jest poniedziałek, 25 stycznia 2021, 16:56
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
kosor
Stały bywalec
Dołączył: wtorek, 14 listopada 2006, 13:59 Posty: 108 Lokalizacja: warszawa
|
 Kontroler IEEE1394
Witam. Stary kontroler odmówił współpracy. Potrzebuje nowy kontroler 1394. Macie jakieś doświadczenia? Jaki możecie polecić?
|
niedziela, 11 listopada 2018, 14:57 |
|
 |
kotin
Moderator
Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57 Posty: 5194 Lokalizacja: Tczew
|
 Re: Kontrolei IEEE1394
Stary przesąd głosił że tylko na chipie Texas Instruments https://sklepwideo.pl/kontroler-pci-express-firewire-ti-p-5736.html, ale jest tańsza metoda. Wyszukujesz najtańszy, byle pasował do wolnego gniazda w płycie głównej i w razie czego oddajesz, bo zakup robiłeś przez internet. Nawet mi się nie chce sprawdzać co sam mam, bo to takie stare, że na pewno już w sklepach nie ma. 
_________________ 最诚挚的问候
|
niedziela, 11 listopada 2018, 18:15 |
|
 |
fransua
Aktywny bywalec
|
Mojego już na pewno nie ma. Działam jeszcze na kontrolerze z HDP Electronics 
|
niedziela, 11 listopada 2018, 18:29 |
|
 |
jacekxyz
Aktywny bywalec
|
A ja mam jeszcze takowy Z HDP (dawno wyjety z kompa), dzialaL z programem DigiLab  ten na pewno jest dobry jak kolega chce moge odsprzedac.
|
niedziela, 11 listopada 2018, 23:04 |
|
 |
kosor
Stały bywalec
Dołączył: wtorek, 14 listopada 2006, 13:59 Posty: 108 Lokalizacja: warszawa
|
jacekxyz napisał(a): A ja mam jeszcze takowy Z HDP (dawno wyjety z kompa), dzialaL z programem DigiLab  ten na pewno jest dobry jak kolega chce moge odsprzedac. Wysłałem PW
|
wtorek, 13 listopada 2018, 11:45 |
|
 |
kotin
Moderator
Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57 Posty: 5194 Lokalizacja: Tczew
|
 Re: Kontroler IEEE1394
Odpowiadając na inny temat znalazłem sposób na to, żeby nasz stary kontroler FireWire działał w nowszych Windowsach: https://docs.microsoft.com/en-us/windows-hardware/drivers/ieee/ieee-1394-bus-driver-in-windows-7https://support.microsoft.com/pl-pl/help/2970191/firewire-port-based-device-does-not-work-correctly-in-windows-8-1-or-wWiem ze to stary temat, ale właśnie ze względu na temat - łatwy do znalezienia w szukajce tu umieszczam te podpowiedzi. Sprowadzają się one do powrotu do starego sterownika (lub aktualizacji ze starym sterownikiem) i restartu komputera.
_________________ 最诚挚的问候
|
poniedziałek, 6 stycznia 2020, 09:54 |
|
 |
ArekGd
Nowy
|
Przeszukałem kilakaset wątków, ale nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie... po tych kilku postach wnioskuję, że ma znaczenie z jakiego kontrolera pcie korzystamy zrzucając materiał z kaset DV?
Mam taką kamerkę CDR-HC94E Sonego i kilkadziesiąt kaset, jakieś 9 lat temu zrzuciłem je korzystając z jakiegoś taniego kontrollera z allegro PCI 2.0 i darmowego programu Unlead Video Studio w formacie AVI. Dziś się zastanawiam czy nie powtórzyć akcji, zresztą zostało mi kilka kaset do zgrania.
Czy możecie podlinkować jakiś wątek z forum w tym temacie? p.s. rekomendowany powyżej kontroler można dostać dziś trochę taniej, ale jestem ciekaw czy przy jakości 720x5... warto inwestować.
|
piątek, 8 stycznia 2021, 00:31 |
|
 |
Pinto
Aktywny bywalec
|
ArekGd napisał(a): rekomendowany powyżej kontroler można dostać dziś trochę taniej Lepszy można kupić dużo taniej: https://pl.aliexpress.com/item/32724063 ... 5c0fceL9h1
|
piątek, 8 stycznia 2021, 03:51 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|