Teraz jest wtorek, 1 grudnia 2020, 16:36




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 nie moge podlaczyc kamery do komputera 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 3 grudnia 2004, 19:02
Posty: 1
Lokalizacja: pabianice
Post nie moge podlaczyc kamery do komputera
po podlaczeniu kamery do komputera przez usb kreator wykrywa nowy sprzed ale nie moze jej zainstalowac co mam zrobic abym mogl zgrywac obraz na kompa


piątek, 3 grudnia 2004, 19:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 10:13
Posty: 764
Post Re: nie moge podlaczyc kamery do komputera
rado79 napisał(a):
po podlaczeniu kamery do komputera przez usb kreator wykrywa nowy sprzed ale nie moze jej zainstalowac co mam zrobic abym mogl zgrywac obraz na kompa

wiecej info
jaki sys,
jaka kamera
czy to kamera internetowa ,wtedy sterowniki dołczone do niej

a jak to kamera cyfrowa, analogowa to sie jej nie podłcza za pomoca usb


piątek, 3 grudnia 2004, 19:42
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 19 grudnia 2004, 19:39
Posty: 7
Lokalizacja: Skoczów
Post Re: nie moge podlaczyc kamery do komputera
rado79 napisał(a):
po podlaczeniu kamery do komputera przez usb kreator wykrywa nowy sprzed ale nie moze jej zainstalowac co mam zrobic abym mogl zgrywac obraz na kompa


Ja nie mialem pro z zainstalowaniem ale komp mi wykrywal kamere, co bylo widoczne poprzez automatyczne wlaczenie sie programu, ale jej nie widzial w "moim komputerze"...Doradzono mi kupic sterownik fire - wire i... Wszystko gra a wydatek był rzędu 80zl. Powodzenia.


niedziela, 19 grudnia 2004, 20:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 22 września 2004, 10:57
Posty: 513
Lokalizacja: Katowice
Post 
Witam.
Kolego Bartku małe przejęzyczenie : nie sterownik a kontroler Fire Wire.
Zintegrowany port IEEE 1394 na płycie głównej lub jako osobna karta PCI.
Pozdrawiam.

_________________
Komputer służy do tego aby ułatwić ci pracę, której bez niego w ogóle byś nie miał.


niedziela, 19 grudnia 2004, 20:40
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 19 grudnia 2004, 19:39
Posty: 7
Lokalizacja: Skoczów
Post Przejęzyczenie
Przejęzyczenie i to konkretne ale tak to jest gdy czlowiek robi zbyt wiele na raz. Wszystkich wprowadzonych w blad przepraszam.


niedziela, 19 grudnia 2004, 20:46
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 27 grudnia 2004, 17:27
Posty: 4
Post Re: nie moge podlaczyc kamery do komputera
Bartek_1 napisał(a):
Ja nie mialem pro z zainstalowaniem ale komp mi wykrywal kamere, co bylo widoczne poprzez automatyczne wlaczenie sie programu, ale jej nie widzial w "moim komputerze"...Doradzono mi kupic sterownik fire - wire i... Wszystko gra a wydatek był rzędu 80zl. Powodzenia.


Mam dokładnie to samo ale przy karcie fire wire. Po podłączeniu kamery z komputerem przy pomocy fire wire komputer nie widzi kamery. System to win XP. Kamera Panasonic NV-GS 400. Samą kartę komputer widzi. Co więcej ta sama karta wpięta do innego komputera z win XP sprawuje się bez zarzutu. Jeśli ktoś wie co może trzeba zmienić w ustawieniach komputera, lub co innego zrobić poproszę o podpowiedź.


sobota, 8 stycznia 2005, 01:56
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 18 stycznia 2004, 13:04
Posty: 822
Post 
Spróbuj przełożyć kartę do innego, wolnego slotu. Czasem pomaga.
Pozdrawiam


sobota, 8 stycznia 2005, 10:05
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 27 grudnia 2004, 17:27
Posty: 4
Post 
Mn1s1ek napisał(a):
Spróbuj przełożyć kartę do innego, wolnego slotu. Czasem pomaga.
Pozdrawiam

Była już w dwóch, zawsze identyczne zachowanie. Kartę widzi, kamery nie. Choć po jej włączeniu wyrzuca pytanie, którym prgramem ma otworzyć to coś co się pojawiło. Po podaniu programu niestety melduje jakiś nieznany błąd.


sobota, 8 stycznia 2005, 10:48
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 12 stycznia 2004, 01:17
Posty: 1
Lokalizacja: EU
Post 
Witojcie !Mam ten sam problem .Zauwazylem tylko ze cala sprawa zaczela sie dopiero od momentu gdy zainstalowalem win XP SP2.Poprzednio mialem Win XP bez SP2 i bylo wszystko w porzadku.Moze to naprowadzi ktoregos z kolegow na jakies rozwiazanie,naszego problemu


sobota, 8 stycznia 2005, 22:41
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 27 grudnia 2004, 17:27
Posty: 4
Post 
pancio napisał(a):
Witojcie !Mam ten sam problem .Zauwazylem tylko ze cala sprawa zaczela sie dopiero od momentu gdy zainstalowalem win XP SP2.Poprzednio mialem Win XP bez SP2 i bylo wszystko w porzadku.Moze to naprowadzi ktoregos z kolegow na jakies rozwiazanie,naszego problemu


Ja na szczęście się już z tym uporałem. Okazuje się, że nie bardzo wiadomo gdzie był ból, bo i na wszystkich kontrolerach było czysto i bez konfliktów i właściwie wszystko powinno działać bez problemów, a tu nie pojawiała się kamera. Kartę oczywiście widział. Co pomogło - przeinstalowałem XP. Pomogło od ręki. Nie mam co prawda SP2 ale jeśli mogę coś doradzić (a o komputerach tylko troszkę wiem) to proponuję go przeinstalować. Ja SP 2 nie instalowałem bo komp mój chodzi w sieci, a ponoć SP 2 potrafi różne cuda od znikania komputerów w sieci począwszy. Ale myślę, że reinstalacja pomoże. - UWAGA na dane!!! I napisz jakie efekty. Pozdrawiam


niedziela, 9 stycznia 2005, 00:16
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 10 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL