|
Teraz jest niedziela, 17 stycznia 2021, 19:56
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
zawnętrzna nagrywarka DVD
Autor |
Wiadomość |
rObO87
Stały bywalec
Dołączył: środa, 13 października 2004, 22:11 Posty: 109 Lokalizacja: Małogoszcz
|
 zawnętrzna nagrywarka DVD
Szukam ZEWNĘTRZNEJ nagrywarki DVD, w miarę szybkiej (16x) i o dobrych właściwościach pod wzgledem nagrywania płyt DVD. Chcę jej używać tylko do ZAPISU plyt DVD, bo od plytek CD-R/RW jest nagrywarka a od odczytu DVD napęd DVD.
Ważne, by zapisywała płyty dwuwarstwowe.
Co możecie mi polecić?
_________________ Nagrywam: Canon MV 750i
Montuje: UVS 9.0
|
piątek, 31 grudnia 2004, 14:59 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
 odp:
bierz byle co, to co ci pasuje, byle żeby to była TDK lub Lite-On !!!
|
piątek, 31 grudnia 2004, 19:06 |
|
 |
rObO87
Stały bywalec
|
 odp:
której firmy nagrywarka będzie lepsza: TDK, Samsung czy LiteOn?
|
wtorek, 11 stycznia 2005, 22:56 |
|
 |
Tadeusz
Aktywny bywalec
Dołączył: sobota, 25 maja 2002, 01:03 Posty: 510 Lokalizacja: Hajnówka
|
Więc po kolei:
- jeśli chcesz mieć szybką nagrywarkę to musi być ona z twardym dyskiem, w przeciwnym wypadku będzie tylko x1,
- jeśli chcesz mieć dobrą jakość to radzę wziąć pod uwagę takie firmy - Pioneer, Sony(najnowsza seria), Panasonic,
- ponad 80% nagrywarek stacjonarnych obsługuje tylko jedrn format zapisu - DVD-R/RW, nieliczne oba formaty -R/RW i +R/RW (np. Sony RDR-HX900 i 1000), o stacjonarnych nagrywających płyty DVD9 dwuwarstwowych nie słyszałem.
|
środa, 12 stycznia 2005, 01:01 |
|
 |
rObO87
Stały bywalec
|
 odp:
|
środa, 12 stycznia 2005, 23:12 |
|
 |
Tadeusz
Aktywny bywalec
Dołączył: sobota, 25 maja 2002, 01:03 Posty: 510 Lokalizacja: Hajnówka
|
Zakradło się pewne nieporozumienie.
Sądziłem, że chodzi o nagrywarkę zewnętrzną - stacjonarną (nie pisało, że ma być do PC) i takiej udzieliłem odpowiedzi.
Jeśli poszukujesz zewnętrznej nagrywarki do PC to polecam:
Plextor PX-716U black External USB 2.0 - spełnia wszystkie Twoje wymagania postawione w pierwszym poście,
lub
Sony DVD+/-RW DRX-700UL BOX USB 2.0
Nagrywarki Lite-ON nie polecam.
|
czwartek, 13 stycznia 2005, 01:33 |
|
 |
Szybki
Stary wyjadacz
|
Tadeusz napisał(a): Sony DVD+/-RW DRX-700UL BOX USB 2.0
Sony już jakiś czas temu zaprzestało produkcji nagrywarek komputerowych. W tej chwili pod własnym logo sprzedaje nagrywarki właśnie firmy Liteon więc wytłumacz mi dlaczego polecasz i jednocześnie odradzasz zakup dokładnie tego samego produktu.
|
czwartek, 13 stycznia 2005, 12:24 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
Tadeusz napisał(a): Zakradło się pewne nieporozumienie. Sądziłem, że chodzi o nagrywarkę zewnętrzną - stacjonarną (nie pisało, że ma być do PC) i takiej udzieliłem odpowiedzi.
Jeśli poszukujesz zewnętrznej nagrywarki do PC to polecam:
Plextor PX-716U black External USB 2.0 - spełnia wszystkie Twoje wymagania postawione w pierwszym poście,
lub Sony DVD+/-RW DRX-700UL BOX USB 2.0
Nie musisz kupować z reguły droższej nagrywarki zewnętrznej. Wystarczy, że kupisz obojętnie jaką nagrywarkę DVD wewnętrzną i dokupisz zewnętrzną obudowę. Polecam nagrywarki Pioneer, Sony i TDK.
Mariusz
|
czwartek, 13 stycznia 2005, 14:15 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|