|
Teraz jest niedziela, 17 stycznia 2021, 20:44
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
stomki
Nowy
Dołączył: wtorek, 28 grudnia 2004, 23:28 Posty: 3 Lokalizacja: Wejherowo
|
 Problem z dużym HDD
Kupiłem niedawno dysk WD 200G (ATA).
Amatorsko dla własnych potrzeb zgrywam filmy z kamery analogowej. Przychwytując bezpośrednio na ten duży dysk, pliki "avi" nie nadają się do obróbki.
Dodatkowo mam dysk 80 GB(podzielony na 2 x 40 GB), na nim mam system, jeżeli przychwytuję obraz na niego to jest OK. Ale jak przegram plik avi na duży dysk, to niestety "kicha"
Próbowałem na ten dysk (200GB), przegrać inne pliki (zdjęcie, filmy w Div'x) to jest OK.
Oczywiście system ma Win XP, z NTFS
Podłączenie dysków
Primary
Master - Dysk 80GB, Slave - Dysk 200GB
Secondary
Master - Nagrywarka DVD, Slave - CD-ROM
Pomocy, bo już nie wiem co zrobić, aktualizowałem nawet BIOS.
Za wszelką pomoc z góry dzięki.
|
poniedziałek, 10 stycznia 2005, 20:36 |
|
 |
badyl
Aktywny bywalec
|
"nie nadają się do obróbki." - tzn?
jak przechwycisz video na 80tke i przegrasz na 200tke to dziala? jaki system plikow na jednym i drugim dysku?
|
poniedziałek, 10 stycznia 2005, 21:03 |
|
 |
jam3
Aktywny bywalec
|
|
poniedziałek, 10 stycznia 2005, 23:05 |
|
 |
badyl
Aktywny bywalec
|
nigdy nie mialem problemow z LBA ani w win2000 ani w XP. mam podpiete 250g maxtora, 200 sata WD, 200 WD, 160WD i 200 seagate. nie wiem skad sie wam takie klopoty dziwne biora :/ Jesli jestescie pewni tego 48bitowego adresowania, to moze macie racje, choc nigdy nie musialem z nim kombinowac. Ja osobiscie stawialbym na kiepski chipset plyty glownej, ale moge sie mylic.
|
poniedziałek, 10 stycznia 2005, 23:51 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
Witam!
Zobacz tutaj: http://forum.swiatobrazu.pl/dv/viewtopic.php?t=10827
To napewno ten sam problem.
Z tym chipsenem może być prawda. Ja u siebie wgrałem najnowsze stery do chipsenu via i jakoś od tamtej pory jest dobrze (nie zapeszyć), aha jeszcze zrobiłem zmiane w rejestrze jak jest to opisane na stronie microsoftu.
Pozdrawiam!
|
wtorek, 11 stycznia 2005, 09:49 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|