Teraz jest środa, 23 października 2019, 17:56




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Problem z dużym HDD 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 28 grudnia 2004, 23:28
Posty: 3
Lokalizacja: Wejherowo
Post Problem z dużym HDD
Kupiłem niedawno dysk WD 200G (ATA).
Amatorsko dla własnych potrzeb zgrywam filmy z kamery analogowej. Przychwytując bezpośrednio na ten duży dysk, pliki "avi" nie nadają się do obróbki.
Dodatkowo mam dysk 80 GB(podzielony na 2 x 40 GB), na nim mam system, jeżeli przychwytuję obraz na niego to jest OK. Ale jak przegram plik avi na duży dysk, to niestety "kicha"
Próbowałem na ten dysk (200GB), przegrać inne pliki (zdjęcie, filmy w Div'x) to jest OK.
Oczywiście system ma Win XP, z NTFS

Podłączenie dysków
Primary
Master - Dysk 80GB, Slave - Dysk 200GB
Secondary
Master - Nagrywarka DVD, Slave - CD-ROM

Pomocy, bo już nie wiem co zrobić, aktualizowałem nawet BIOS.
Za wszelką pomoc z góry dzięki.


poniedziałek, 10 stycznia 2005, 20:36
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 27 czerwca 2003, 11:15
Posty: 841
Post 
"nie nadają się do obróbki." - tzn?
jak przechwycisz video na 80tke i przegrasz na 200tke to dziala? jaki system plikow na jednym i drugim dysku?


poniedziałek, 10 stycznia 2005, 21:03
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 10:13
Posty: 764
Post 
dyski powyzej 137GBi problemy z nimi cd


poniedziałek, 10 stycznia 2005, 23:05
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 27 czerwca 2003, 11:15
Posty: 841
Post 
nigdy nie mialem problemow z LBA ani w win2000 ani w XP. mam podpiete 250g maxtora, 200 sata WD, 200 WD, 160WD i 200 seagate. nie wiem skad sie wam takie klopoty dziwne biora :/ Jesli jestescie pewni tego 48bitowego adresowania, to moze macie racje, choc nigdy nie musialem z nim kombinowac. Ja osobiscie stawialbym na kiepski chipset plyty glownej, ale moge sie mylic.


poniedziałek, 10 stycznia 2005, 23:51
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Witam!
Zobacz tutaj: http://forum.swiatobrazu.pl/dv/viewtopic.php?t=10827
To napewno ten sam problem.
Z tym chipsenem może być prawda. Ja u siebie wgrałem najnowsze stery do chipsenu via i jakoś od tamtej pory jest dobrze (nie zapeszyć), aha jeszcze zrobiłem zmiane w rejestrze jak jest to opisane na stronie microsoftu.
Pozdrawiam!


wtorek, 11 stycznia 2005, 09:49
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL