Teraz jest wtorek, 15 października 2019, 06:23




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 jaka karta firewire i procesor 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post jaka karta firewire i procesor
Witam,

Mam Athlon'a XP 2400? Chyba jakoś tak. Kamera Panasonic NV-GS15EGE. Z teg co się orientuję to kamera ta ma gniazda DV in/out, a więc bezstratny (cyfrowy) transfer filmu w dwie strony będzie funkcjonował.

Nie mam jednak zupełnie pojęcia w jaki sposób skonfigurować sprzęt, aby móc pobrać z taśmy film obrobić go w jakimś oprogramowaniu i przegrać z powrotem na kamerę / ewentualnie zrzucić na płytę DVD.

Można prosić o jakieś informacje: jaką kartę firewire wybrać (bo chyba tak to się nazywa) oraz na co zwracać uwagę przy tego typu operacji?

dziękuję,

--
3lncr


środa, 26 stycznia 2005, 17:14
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 3 listopada 2002, 19:14
Posty: 588
Lokalizacja: mazowieckie
Post 
Najzwyklejszy fire wire za kilkadziesiąt złotych, np. stąd http://www.allegro.pl/showcat.php?id=90 ... view=gtext :P


środa, 26 stycznia 2005, 17:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Mietek napisał(a):
Najzwyklejszy fire wire za kilkadziesiąt złotych, np. stąd http://www.allegro.pl/showcat.php?id=90 ... view=gtext :P


Rozumiem. Dzięki. Czyli ten sprzęt jakoś nie ewoluuje? Po prostu Firewire i tyle. Nie ma jakichś lepszych/gorszych, mniej/bardziej awaryjnych/kompatybilnych...

Czy jakaś taka karta może np. z jakąś kamerą nie działać? Albo z jakimś kabelkiem? Albo z jakąś płytą główną?

Może przeproszę za trywialność zadanych pytań ale jak wspomniałem jeszcze nie wiele o tym wiem.


pozdr,
--
3lncr


środa, 26 stycznia 2005, 17:39
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 30 maja 2003, 09:40
Posty: 556
Post 
raczej nie powinno byc, to tylko kontroler


środa, 26 stycznia 2005, 18:41
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 3 listopada 2002, 19:14
Posty: 588
Lokalizacja: mazowieckie
Post 
Prędzej problemy będą z kabelkiem "kontroler-kamera". To jest chyba najbardziej zawodny element w tej materii. :cry:


środa, 26 stycznia 2005, 19:01
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Ja kupiłem najtańszy kabelek FW za 5 zł. i hula bez problemu. Zwróć uwagę na wielkość wtyczek na końcach kabla - bo są różne! Na ogół od strony karty FW są duże, a od strony kamery - małe. Wg mnie problemy są nie z kablami lecz z kontrolerami FW! Ja mam SB Audigy 2 Platinium z kompletem wszelkich wejść i wyjść i ZERO problemów z łącznością FW.


środa, 26 stycznia 2005, 20:11
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 3 listopada 2002, 19:14
Posty: 588
Lokalizacja: mazowieckie
Post 
U mnie było odwrotnie, kontroler najzwyklejszy działa OK, ale kabelek dopiero trzeci działa tak jak powinien :?


środa, 26 stycznia 2005, 21:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Dziękuję za pomoc.


środa, 26 stycznia 2005, 22:20
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL