Teraz jest sobota, 19 października 2019, 19:21




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Problem z instalacją karty av/dv pinnacle 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 27 lutego 2005, 15:14
Posty: 2
Post Problem z instalacją karty av/dv pinnacle
Witam
Jestem tutaj nowy i jak to zwykle bywa .... zacząłem od wyszukiwarki i przeglądu podobnych tematów - bez rezultatu jak widać.
A problem mam duży.
Próbowałem już kilkunastokrtonie instalować kartę dostarczoną wraz ze Studiem 9 plus i ZONK!!
Karta na PCI - system xp ją widzi - jest zaznaczana jako multimedia i .... nie może znaleźć sterów. Oczywiście stery instalowałem z CD - PCLEBendPCI.exe - z tego robi się katalog driverów po instalacji z 3 plikami bender.sys, PCLEB.cat i PCLEBend.inf. Wskazując ten folder instalatorowi otrzymuje info, że nie znaleziono sterów. Puszczając instalatora automatycznie również lipa. Instalowałem stery przed Studiem i po nim. Usuwałem stery programem ze strony pinnacle (także samo studio). Usuwałem je również w trybie awaryjnym. Zmieniałem sloty PCI. I dalej to samo. Próbowałem instalować na drugim kompie z Win 2000 - rezultat podobny.
To moje pierwsze dni z XP i z ta kartą więc może cos przeoczyłem. Liczę na Wasza pomoc !!! Może karta jest nie teges ??? tylko jak to sprawdzić ?
A MIAŁO BYC TAK PIEKNIE


niedziela, 27 lutego 2005, 15:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 1 lipca 2003, 09:22
Posty: 662
Lokalizacja: 3miasto
Post 
Pierwsza sprawa - czy instalując soft robisz to na koncie uzytkownika o uprawnieniach administratora? Druga sprawa - spróbuj zmienić slot w którym masz kartę.


wtorek, 1 marca 2005, 00:52
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 27 lutego 2005, 15:14
Posty: 2
Post 
Jasne że z "pozycji" admina. O zmianach slotów PCI już pisałem. W sumie próbowałem też na czysty XP (reinstalka) i to samo. Jestem po rozmowie z supportem KSK i jest duża szansa na to, że coś nie teges jest z kartą. Ciekawe jak to mozna by sprawdzić ?? Wysyłam do reklamacji.
Dzieki za zainteresowanie.
pzdr


wtorek, 1 marca 2005, 12:56
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 8 kwietnia 2005, 22:55
Posty: 2
Lokalizacja: Wielkopolska
Post 
Na stronie pinnacl'a jest forum użytkowników. Wejdź tam i poczytaj, o ile znasz angielski. Ten problem prześladuje wszystkich. Ja włozyłem moją do innego kompa, zadziałała bez zająknięcia, tyle że tam była płyta Asusa. To najczęściej sprawa hardłeru, karta jest bardzo wymagająca i nieprzewidywalna

_________________
Promocja stron www
Zarabiaj


piątek, 8 kwietnia 2005, 23:08
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 30 maja 2003, 16:05
Posty: 47
Lokalizacja: Łódź
Post 
To co instalowales to sa stery do PCI itp. polepszajace strumieniowy transfer danych z karty i do karty. Musisz znalesc i zainstalowac z cd ten plik StudioAVDVHardwareInstall.exe to sa sterowniki do karty . Po ich instalacji system poprawnie wykryje karte i bedzie gotowa do dzialania :)

_________________
P4E 3.0 FREEZER 4 ABIT IC7-G 1.1 HIS EXCALIBUR RADEON 9800 PRO ICE-Q 2 x 512 MB A-DATA VITESTA DDR 600 2 x SAMSUNG SP 80 GB SATA RAID SAMSUNG SP 200 GB AUDIGY 2 ZS PLATINUM PINNACLE STUDIO DELUXE 10 PLUS BENQ DWLS 1655 NEC ADLF 7173A LCD ASUS PW201.


niedziela, 10 kwietnia 2005, 13:54
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL