Teraz jest poniedziałek, 21 października 2019, 12:12




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 rtx100 Matrox a konfiguracja komputera. 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 22 czerwca 2004, 23:16
Posty: 43
Lokalizacja: gniezno
Post rtx100 Matrox a konfiguracja komputera.
witam!
biegam po internecie w poszukiwaniu informacji: z jakich dedykowanych przez Matrox klamotków złożyć kompa do obróbki obrazu na bazie karty RTX100.
dotarłem do strony firmowej Matroxa i uwarzam że jest trochę przestarzała (brak nowości). czy może ktoś mógłby podpowiedzieć gdzie znajdę takie informacje lub moze ktoś ma sprawdzoną konfigurację dla tej karty?!!
dodam że przeznaczam ok 7000PLN na kompa(bez systemu i RTX100)

drugie pytanie do Szanownych Kolegów: Może warto zlecić konfigurację firmie. Jeśli tak to jakiej?!

Pozdrawiam.


niedziela, 13 marca 2005, 17:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 27 czerwca 2003, 11:15
Posty: 841
Post 
jestes na 100% przekonany ze koniecznie potrzebujesz takiej karty montazowej? uzywalem roznych kart matroxa i obecnie najlepiej pracuje mi sie na szybkim komputerze bez karty montazowej (z zewn. konwerterem a/c c/a canopusa) lub na macu (final cut). jesli jednak na pewno jej potrzebujesz to najwazniejsze sa plyta glowna i karta graficzna. i najlepiej zeby byly jednak z tych ktore poleca marnox na swojej stronie, inaczej moga byc rozne niespodzianki przy konfiguracji... a jesli chcesz kupic tzw. "firmowy" to wez jakas stacje robocza od della albo hp, a unikaj jak ognia pewnej firmy na S z krakowa ;)


niedziela, 13 marca 2005, 18:00
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 22 czerwca 2004, 23:16
Posty: 43
Lokalizacja: gniezno
Post 
czy tą firmą na s jestt SOFTSTUDIO???!!! faktycznie słyszałem wiele złego, choć """sprawdzają stacje na wiele sposobów, prawie dwa dni"""!!!!
pozdrawiam!!


poniedziałek, 14 marca 2005, 00:36
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 10 grudnia 2003, 05:04
Posty: 172
Post 
Powiem tylko tyle,że jednostka centralna za 7000 PLN nie będzie potrzebować wsparcia RTx 100 dla płynnej pracy przy filmach a i problemów technicznych można będzie uniknąć w ten sposób. Na pewno Bogusław Spala coś by doradził w kwestii dobrej konfiguracji, w tej cenie da się już chyba oprzeć system na dwuprocesorowej maszynie.


poniedziałek, 14 marca 2005, 03:32
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL