Teraz jest czwartek, 18 lipca 2019, 03:23




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Kupiłem Fire-Wire 2+1 - AVACS !!!!!!! 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Kupiłem Fire-Wire 2+1 - AVACS !!!!!!!
Kupiłe kartę Avacs na czipie NEC - 75 zł. Nie dali mi płytki ze sterami (taka opcja), mówili, że nie ma potrzeby system je ma.
Ciekawe jak to mi pujdzie na moim sterym kompie celeron 433 podkręcony na 487 MHz.
Mam RAM 3 kości 128, 64, 32 od kumpla dostałen jeszcze 128 może lepiej wymieniś i zostawic 2 :oops: :oops: x 128. Myślę o wymianie procka - może na 850
CO MYŚLICIE !!!!!!


czwartek, 17 marca 2005, 17:34
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 27 czerwca 2003, 11:15
Posty: 841
Post 
"CO MYŚLICIE !!!!!!"
nie chcesz wiedziec ;)


czwartek, 17 marca 2005, 21:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 22 września 2004, 10:57
Posty: 513
Lokalizacja: Katowice
Post 
Witam.
Za dużo to nie ma co myśleć. Kiedyś na takich procesorach też robiono montaż wideo ale można je było wspomagać sprzętowo kartą wideo (dzisiaj też można to zrobić) ale przy samym kontrolerze Fire Wire ?
Obecnie przy tak szybkich procesorach to raczej poniżej 2GHz to trochę mało do przerabiania takiej ilości
informacji - wideo. Jeśli chodzi o pamięć RAM to jeśli nie ma konfliktów to czym więcej tym lepiej. Minimum 256MB (zalecane 512MB) a i tak można gubić klatki. Ja mam procesor Celeron 1,7MHz@2,1MHz a myślę o Pentium IV 3GHz.
Przede wszystkim sprawdź doświadczalnie ile taki montaż trwa ? Zapewne sam dojdziesz do wniosku, że to jednak za mało.
Pozdrawiam.

_________________
Komputer służy do tego aby ułatwić ci pracę, której bez niego w ogóle byś nie miał.


czwartek, 17 marca 2005, 21:31
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 1 marca 2005, 14:02
Posty: 37
Lokalizacja: Jastrzębie Zdrój
Post 
NO to witaj w klubie :D ,, ja posiadam celerona 500 Mzh@ 514 Mzh,,256 RAM w jednej kosci,,,dysk musze sobie kupic dobry ( 7200 , 8 mb ) i powinno byc jako tako,,,taką mam nadzieję,,,bo w ten piatek kupuje kamerke i bede cchcial cos zgrywac z niej , a potem oksportowac do Video CD,,,,Mysle ze to wypali,,,,,,,pozdro 4 all

_________________
PUNTO FOREVER !!!!!!!


czwartek, 17 marca 2005, 22:37
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17
Posty: 941
Lokalizacja: Gorlice / Londyn
Post 
Cytuj:
ja posiadam celerona 500 Mzh@ 514 Mzh,,


wyżej się nie da podkręcić ? na mój gust przynajmniej z 650 powinien wyciągnąć ...

PS. pisze się MHz ;>

_________________
...według ostatnich sondaży CBOSu 40% polskich nastolatków optymistycznie patrzy w przyszłość, pozostałe 60% nie ma pieniędzy na narkotyki...
_________________
5D


sobota, 19 marca 2005, 14:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Wiem , że MHz - pomylki się zdażają.
Wyżej się nieda chyba bo sie grzeje, a płyta nie ma odczytu temper. i jak pokazuje Sandra to obsluguje procki 300 - 550 MHz. Płyta Jetway, a komp ma juś ze 5 lalek, myślę o wymianie na P III 500 za ok. 60 70 zł jakiś kupie gdyż po dodaniu Fire Wire Idzie wolno choć nie wiem czy warto.

Pozdrawiam


sobota, 19 marca 2005, 17:39
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 22 września 2004, 10:57
Posty: 513
Lokalizacja: Katowice
Post 
Witam.
Przy tych częstotliwościach procesora to wiadomo, że pójdzie wolno (choć nie mam doświadczenia odnośnie PIII) lecz ważniejszą rzeczą jest by nie gubić klatek a tu potrzeba RAM-u (przy 256 MB też program gubił klatki)
i włączonego DMA.
Pozdrawiam.

_________________
Komputer służy do tego aby ułatwić ci pracę, której bez niego w ogóle byś nie miał.


sobota, 19 marca 2005, 19:35
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL