Teraz jest sobota, 28 listopada 2020, 06:50




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 laptop w edycji video 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 18 lutego 2005, 00:03
Posty: 23
Post laptop w edycji video
witam
Co sądzicie o zaprzęganiu laptopów do edycji ? jak się spisują ? mam na myśli laptopy z P4 z zegarem 2.4 czy z 512 ramu podobnie sprawują się jak stacjonarne o podobnych parametrach ( oczywiście laptop nie będzie traktowany tylko pod kątem edycji video 8)
pozdrawiam


sobota, 18 czerwca 2005, 21:36
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 16 lutego 2004, 02:30
Posty: 796
Post 
Biorąc pod uwagę miejszą wydajność dysku twardego 2,5" (w laptopie) w stosunku do zwykłego 3,5" (w PC), to laptop, mimo, że zegar i RAM będzie miał taki sam jak stacjonarny, to mimo wszystko będzie wolniejszy przy edycji video.

_________________
Zapomniał wół , jak cielęciem był !


niedziela, 19 czerwca 2005, 01:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Tak jak mowisz... hdd w laptokach maja maxymalnie 4200 obrotow/minute.. zawsze mozna dokupic dysk podlaczany pod usb 2.0 7200 .. wtedy to juz prawie stacjonarka.. :)


niedziela, 19 czerwca 2005, 07:51
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 7 listopada 2004, 14:16
Posty: 539
Post 
Polecam laptopy Eurocom. Na stronie szukamy Mobile Workstations. Mozna w specyfikacji zamowic dwa dyski 60 GB 7200 rpm albo 2 x 100GB ale 5400rpm. Jest to jedyny laptop sensowny do zastosowan video.

_________________
Panasonic AGDVX 100 A
http://img420.imageshack.us/img420/3839 ... rka6bp.jpg


niedziela, 19 czerwca 2005, 14:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post 
Do edycji video swietnie nadają się notebooki firmy SONY. Mankamentem jest tylko cena ....
Link do całkiem fajnego sprzęciku:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=53961585


poniedziałek, 20 czerwca 2005, 07:13
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 18 lutego 2005, 00:03
Posty: 23
Post 
Witam
Wielkie dzięki za odpowiedzi . Sprawa prędkości dysków to fakt . Miałęm wcześniej stacjonarnego i zostawiłęm sobie dysk w zewnętrznej obudowie combo po USB i 1394. W stacjonarnym często bywało tak że zgrywałem podając do kompa przez port 1394 i zapisywałem materiał na dysku zew. podpiętym przez USB tam zdawało to egzamin mam nadzieję że w laptopie zagra to podobnie.
pozdrawiam


wtorek, 21 czerwca 2005, 07:36
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 11 października 2002, 22:04
Posty: 71
Post 
ja wam powiem tak:))
ja mam gericoma (podobno kicha tak mowia:)) )zaden wypas bo raptrwem 1.4 procek 400 ramu i dysk 30 giga. ale za to mam wszystrkie wejscia i wyjscia;)) lacznie z firewire.
Montowalem na nim juz kilka reklam miedzy innymi skody budvar itp. i powiem wam ze do normlanego prostego montazu takiego jakim sa reklamy ze neima weslenych oprzejsc balonikow i innych to jest idealny pracuje porownywalnuie, zgrywa bez dropow i co najwaznijesze jeszcze mi sie niezawiesil przy montrazu!!!! a ze stacjonarnym bywa roznie;)
i moje zdanie jest takie laptop jest fajny ja chce sie zmontowac prosta rzecz powycinac fragmenty podlzyc muze i do dvd to jest super bo mozna to zrobic wszedzie a z drugiej strony jak montuje cos to nieprzeszkadza mi tak bardzo jak musze chwilke zaczekac zeby przeliczyl mi jakis efekcik;)) to chyba nie jest problem:))
pozdrowionka

_________________
Kamil F.
gg:1678313
e-mail:kamilekf@o2.pl


wtorek, 21 czerwca 2005, 12:05
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post 
Kamilek napisał(a):
powiem wam ze do normlanego prostego montazu takiego jakim sa reklamy ze neima weslenych oprzejsc balonikow i innych
To chyba oglądamy inne reklamy, bo tych prostych to jest kilka. Pozostałe to nierzadko zaawansowane kompozycje z duża ilością 3d. No chyba że oglądasz jakieś arabskie tv. :twisted:

Cytuj:
i co najwaznijesze jeszcze mi sie niezawiesil przy montrazu!!!!
Co się odwlecze... :lol:


wtorek, 21 czerwca 2005, 13:19
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL