Teraz jest wtorek, 15 października 2019, 06:43




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 Czy taki konfig starczy dla amatora... 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 12 lipca 2005, 19:12
Posty: 10
Post Czy taki konfig starczy dla amatora...
Sempron 2500 +, Asus 880, 80GB sata, no i :( 256 RAM
nie będzie problemu ze zrzutem na kompa?
W przypadku ramu postaram się o bufor większy na dysku...
Jak widzicie takie rozwiązanie?

_________________
JVC GR-D270
Nikon coolpix SQ
Pentax MZ 50
Praktica MTL5 :)


piątek, 15 lipca 2005, 12:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 29 marca 2004, 20:29
Posty: 391
Lokalizacja: Poznań
Post 
Ja mam 256 Ramu i wolniejszy jeszcze procek i mi wszystko idzie gładko. Mimo że większość twierdzi że "256 to mało", ja jestem zdania że wystarcza. Trzeba przede wszystkim dbać o porządek na dysku i w ustawieniach.

_________________
AntHus
http://www.kosakowscy.pl
http://www.kronikababusia.prv.pl


piątek, 15 lipca 2005, 12:33
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 12 lipca 2005, 19:12
Posty: 10
Post 
No to trochę mnie pocieszyłeś bo już zaczołem się zastanawiać po co mi to było :wink: kup kamerkę w cholere dodatków, sterowników, i jeszcze złóż mocniejszego kompa :!: :?: jeszcze nic nie zgrane a już schody...
Dzięki ! za pocieszenie wszystko wyjdzie w praniu :)

_________________
JVC GR-D270
Nikon coolpix SQ
Pentax MZ 50
Praktica MTL5 :)


piątek, 15 lipca 2005, 12:56
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3288
Post 
sie pisze wystarczy, starczy może być uwiąd...

co do zestawu, naprawdę pamięci 512. w przypadku obróbki wideo pozornie 256 wystarczy, ale plik wymiany szaleje, a dużo korzystając z pamięci dyskowej spowalnia działanie całego systemu. osobiście miałem na sztywno ustawione 384 pamięci wirtualnej, i przy niektórych zadaniach informował mnie, ze musi ja zwiększyć (przy otwartym photoshopie z wielkimi wielowarstwowymi obrazami, premiere, after effects, RED, VD... no to nie dziwne).
tak więc jeśli nie chcesz zatykac dysków przy okazji je niszcząc, chcesz zwiększyć prędkość działania w/w aplikacji, to zwiększ pamięć. nieduży wydatek, dużo większy komfort (i bezpieczeństwo!) pracy. dla potwierdzenia moich słów zorientuj sie w temacie w jakimś innym miejscu (chip, enter?). pamiętaj, że zarządzanie pamięcią w windzie nie jest najwyższych lotów, a branża video jest wyjątkowo pamięciożerna...

pozdro


piątek, 15 lipca 2005, 13:10
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 12 lipca 2005, 19:12
Posty: 10
Post 
Wiem jak się piszę ale starczy mi starczy 8)

Dzisiaj podłączę wszystko (nabyłem kontroler F.W.) pewnie jak już się we wszystkim zorientuję, to niedociągnięcia sprzętowe pierwsze wyjdą ale póki co jestem dobrej myśli... - Dzięki za odpowiedz

_________________
JVC GR-D270
Nikon coolpix SQ
Pentax MZ 50
Praktica MTL5 :)


piątek, 15 lipca 2005, 13:44
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 12 lipca 2005, 19:12
Posty: 10
Post 
Z moim konfigiem chodzi elegancko, wczoraj zgrałem pierwsze klatki...

_________________
JVC GR-D270
Nikon coolpix SQ
Pentax MZ 50
Praktica MTL5 :)


sobota, 16 lipca 2005, 08:36
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3288
Post 
co innego zgrywanie, co innego edycja... jeśli nie zamierzasz edytować to spoko, ale pamiętaj, że przy tak dużych bitrejtach jak DV i jednocześnie ciągłym swapowaniu twój dysk dostaje nieżle po tyłku. żebyś sie nie zdziwił kiedyś, jak nagle odmówi współpracy. generalnie do obróbki wideo system powinien być na osobnym dysku (nie partycji) i pamięci więcej niż 256, bo 256 to na samego XP...


sobota, 16 lipca 2005, 10:53
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 16 lipca 2005, 15:34
Posty: 4
Lokalizacja: Kętrzyn, Warm.-Mazur.
Post Witam!!!
Ja mam ATHLON 2500+ 160GB SATA i 736MB DDR jednak na zgranym filmie przez FireWire pojawiają sie zamazania podczas ujęć z troche szybszym poruszeniem kamery w bok. Jest to wada techniczna kamery, kabla,konfiguraji kompa czy moze programu?? prosze o pomoc.

_________________
KAMERA WSZYSTKO WIDZI - NIC NIE UKRYJESZ!!!

Video - amator Panasonic NV-DS60 MiniDV


sobota, 16 lipca 2005, 15:42
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 16 lutego 2004, 02:30
Posty: 796
Post 
Jest to zapewne źle dokonana operacja usuwania przeplotu w locie podczas odtwarzania materiału filmowego. Nie szukałbym winy po stonie sprzętowej.

_________________
Zapomniał wół , jak cielęciem był !


niedziela, 17 lipca 2005, 11:34
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 16 lipca 2005, 15:34
Posty: 4
Lokalizacja: Kętrzyn, Warm.-Mazur.
Post 
W takim razie jak dobrze ustawić operacje usuwania przeplotu?? 8O

_________________
KAMERA WSZYSTKO WIDZI - NIC NIE UKRYJESZ!!!

Video - amator Panasonic NV-DS60 MiniDV


niedziela, 17 lipca 2005, 12:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 29 marca 2004, 20:29
Posty: 391
Lokalizacja: Poznań
Post 
Odpowiedź znajdziesz tutaj:
http://forum.swiatobrazu.pl/dv/search.php

_________________
AntHus
http://www.kosakowscy.pl
http://www.kronikababusia.prv.pl


niedziela, 17 lipca 2005, 13:42
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL