Teraz jest czwartek, 14 listopada 2019, 08:53




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
 Laptop+nagrywarka DVD USB+dysk USB 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post re..
Witam,
moim zdaniem da się obrabiać filmy na laptopie. Sam używam notebooka firmy SONY, model VGN-A690. Sprzęcik jest nieźle wypasiony ale i tak podłączam do niego zewnętrzny dysk Maxtora poprzez FireWire. Zainteresowanym polecam zakup modelu E14G300. Możecie go kupić np. tutaj:

http://www.geizhals.at/a121679.html

W połączeniu z ediusem 3.5 dostajemy przenośne studio video.
Ale o komforcie pracy na maszynach typu celeron 1.8 czy sempron 2800+ z małą ilością ramu należy zapomnieć. No i oczywiście sygnał video podajemy przez FireWire a nie przez USB...
Temat montażu na laptopach przewija sie od czasu do czasu na forach.
Obecnie ceny sprzętu są wreszcie na normalnym poziomie i można rozważyć zakup notebooka nawet do poważnych prac.


środa, 14 września 2005, 21:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 27 czerwca 2003, 11:15
Posty: 841
Post 
sporo osob ze slabymi laptopami chwali sobie montaz pod linuxem na cinerelli. z tego co mowia przy wykorzystaniu tego systemu nie odczuwaja tak bardzo brakow sprzetowych jak pod windowsem. polecam forum
http://forums.creativecow.net


środa, 14 września 2005, 22:30
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 3 grudnia 2003, 20:39
Posty: 65
Post 
No niewiem czy ten laptop jest wypasiony.Standardowe opcje posiada oprócz w miarę dużego dysku i grafika niedoczytałem jaka , portu drukarki niema i comu.Tylko softu to dają sporo!! Możesz objaśnićczy dysk jest 4200 czy szybszy i jaka tam jest grafika??
Na ebayu widziałem go za 1925.00 w maju.


środa, 14 września 2005, 22:34
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 18 lutego 2005, 00:03
Posty: 23
Post 
Witam
Temat się rozwija to dobrze bo sam montuję na laptopie jak na razie same plusy miałem kiedys stacjonarny ale okazyjnie kupiłem HP 9110 z P4 3.2 i naprawdę jest ok to prawda że nie jest cichy ale zakup miał pogodzić moc komutera stacjonarnego z mobilnością laptopa.
pozdrawiam


czwartek, 15 września 2005, 00:17
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post re..
"Wypasiony", tak to niewiele mówi. Oto zawartość tego laptopa (SONY Vaio VGN-A690):
Matryca 17" 1920 x 1200 WUXGA, naprawdę piękny obraz !, procesor Intel Pentium M 750 (1.86GHz), 1 GB RAM (2 x 512 DDR2, rozszerzalna do 2 GB), HDD 100 GB Hitachi Travelstar 5400rpm, nagrywarka DVD +/- DL, grafika - ATI Radeon X600 128MB, Winada - XP Pro ang., Oczywiście posiada port FirWire (4pin), a nawet dodają głośniki zewnętrzne. "Mankamentem" jest to, że nie posiada Bluetooth'a. Za to posiada wyjście S-VHS i AV a także ukryte za drzwiczkami porty USB 2.0. Oczywiście można go także podłączyć do sieci poprzez kabel lub WiFi 802.11b/g. Jest duży jak na laptopa i niezbyt lekki, ale praca z tym komputerkiem to prawdziwa przyjemność. No i cena jest całkiem przyjazna. Można go nabyć (w USA) za ok. 1600 $ (jakieś - 5.200 PLN)
Jeżeli ktoś planuje montaż video na laptopie to może rozważyć zakup tego modelu. Polecam.


czwartek, 15 września 2005, 07:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 27 czerwca 2003, 11:15
Posty: 841
Post 
z sony jest ten komiczny problem ze nie sprzedaja swoich laptokow w polsce.. szkoda bo to dobre urzadzenia. szczegolnie podobaja mi sie ich matryce, tak jak mowi Pan Boguslaw - piekny obraz ;)


czwartek, 15 września 2005, 08:30
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 3 grudnia 2003, 20:39
Posty: 65
Post 
Panie Bogusławie czy to coś podobnego??
http://www.ebay.pl/viItem?ItemId=6771383718

Czy bardziej to
http://66.249.93.104/search?q=cache:jRD ... 690+&hl=pl


czwartek, 15 września 2005, 08:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post ree
Tak, "coś podobnego" do pierwszego linka:
http://www.ebay.pl/viItem?ItemId=6771383718
Całkiem udana maszyna.
Tu jest link do tego laptopa;
http://www.streetprices.com/Electronics ... 55854.html


czwartek, 15 września 2005, 09:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 26 października 2004, 13:31
Posty: 223
Lokalizacja: Warszawa
Post 
A coś tańszego ? I do kupienia tutaj. Faktura, gwarancja, etc. ? :D


czwartek, 15 września 2005, 12:38
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post re..
coś tańszego ? Proszę bardzo:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=64311533
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=64207920

kilka innych modeli "w drodze".
Pozdrówka.


czwartek, 15 września 2005, 17:28
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 3 grudnia 2003, 20:39
Posty: 65
Post 
Panie Bogdanie to mi pachnie kryptoreklamą :twisted: :twisted:


czwartek, 15 września 2005, 19:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post 
bez przesady.... Jeżeli ktoś szuka , konkretnie w pytaniu taniego sprzetu, a skoro mam takowy wystawiony na Allegro, prywatnie, nie jako firma to gdzie tu jest reklama ? Równie dobrze mogę te sprzęty ogłosić na tym forum w dziale "GIEŁDA". Nie dajmy się zwariować...


czwartek, 15 września 2005, 20:32
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 3 grudnia 2003, 20:39
Posty: 65
Post 
Oczywiście jestem za.
Ale jak dobrze patrzę to pierwszy jest bez nagrywarki dvd a drygi bez fi-wi? Procki to również nie-typowe mobile ,ale moc obliczeniowa robi swoje.
Proponowałbym do opisu dodać prędkość dysku .No i co z gwarancją?

Na marginesie mój to ten
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=63896422
+ 256 ram+dvd dl. To o nim pisałem że do obróbki video to nie to,ale dwa lata door tu door ikamerka + mikrofon +czytnik kart , to się przydaje :D


czwartek, 15 września 2005, 20:53
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 17 września 2005, 22:09
Posty: 5
Post Problem!
A ja mam taki proble. Kupiłem kamerę Sony DCR - HC17E i zgrałem film który nakręciłem na komputerpoprzez oprogramowanie załączone do kamery. Problem w tym, że film jest fatalnej jakości! Zacina się, dżwięk leci z opóźnieniem... Jak zgrać film z kamery żeby było ok ?? Czy jest jakiś taki program??


sobota, 17 września 2005, 22:16
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 13 maja 2005, 10:49
Posty: 336
Lokalizacja: Kraków
Post 
Może być Nero Vision Express, może być Ulead Video Studio, może być Pinacle Studio, może być Adobe, a nawet może być Windows Movie Marker, itd ....... :roll:


sobota, 17 września 2005, 23:53
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL