Teraz jest wtorek, 1 grudnia 2020, 17:08




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 
 NIE DZIAŁA! 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 31 lipca 2005, 15:35
Posty: 8
Post NIE DZIAŁA!
mam porzyczoną panas nv-gs15.gniazdo firewire na płycie głównej.nie mam w domu internetu.żaden program nie widzi mi sprzetu.Windows go nie wykrywa.Chce instalowac sterowniki ale nie mam netu.A na stronie panasa tylko drivery do USBweb cam.Nic o firewire?Próbowałem w różnych konfiguracjach odpalać(najpier kamera potem system,na odwrót itd.)i nic!Myśle ze to sterowniki ale do jasnej ciasnej karzdemu firewire chodzi bez sterowników!Gdzie je znależć.???


piątek, 4 listopada 2005, 15:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 1 lipca 2003, 09:22
Posty: 662
Lokalizacja: 3miasto
Post 
Problem może wynikać z:
1) złego kabelka FireWire
2) kontrolera FireWire na chipsecie VIA - często są z nimi problemy
3) nie przełączenia kamery w tryb PLAY
4) wyłączonego kontrolera FireWire w biosie płyty lub pod systemem
5) uszkodzonego gniazda DV w kamerze.

Jeśli z powyższej listy wszystko jest sprawdzone w innych konfiguracjach to nie mam więcej pomysłów.


piątek, 4 listopada 2005, 18:06
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: jacekxyz i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL