Teraz jest niedziela, 21 lipca 2019, 23:43




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Zgrywanie.. :/ 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 2 stycznia 2006, 23:08
Posty: 8
Post Zgrywanie.. :/
Witam!
Posiadam problem dotyczący zgrywania filmów z kmaery na twardy dysk. Czytałem wiele tematów i niestety nic nie znalazałem. A więc posiadam kamerę JVC GR-SX24 i komputer 8) Nie posidam karty graficznej z wyjściem TV out ale w przyszłości planuje kupić. Prosze o wyjaśnienie jak zgać film z sprzetem wypisanym wyżej. Najlepiej jak by o były dwa sposoby czluli z karta z wyjściem TV out i bez tej karty. Z góry dziękuje


poniedziałek, 2 stycznia 2006, 23:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post 
:? no wiesz kompa to ja też mam...nie napisałeś jakiego masz i czy posiada jakiś port do zrzutu np : firewire dlatego nie znalazłeś żadnego posta w którym ktoś miałby takiego kompa jak ty

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


poniedziałek, 2 stycznia 2006, 23:33
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 2 stycznia 2006, 23:08
Posty: 8
Post 
Sorry już pisze. Więc moj komputer to:

-Procersor AMD Athlon 1,6XP+
-256 MB ramu
-GeForce 2 MX400 :oops:
-dysk Samsung 80GB 7200rpm

FireWire nie mam niestety. A czy to musi byc koniecznie FireWire czy moze być jakiś inny kontroler?


poniedziałek, 2 stycznia 2006, 23:41
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 5 maja 2005, 09:13
Posty: 637
Post 
witam, zeby zrzucic na kompa film z kamery DV, musisz miec karte firewire +kabel (koszt od 40zł), program do edycji (np Pinnacle studio 9,4 lub 10) i dysk wiekszy (1 h filmu z dv to około 14GB)


wtorek, 3 stycznia 2006, 00:58
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 2 stycznia 2006, 23:08
Posty: 8
Post 
Ale z tego co wiem to moja kamera jest analogowa chodź mogę sie mylić :roll:


wtorek, 3 stycznia 2006, 08:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 3 listopada 2002, 19:14
Posty: 588
Lokalizacja: mazowieckie
Post 
O ile się nie mylę jest to VHS-C. :lol:
Musisz więc mieć np.:
karta TV
karta graficzna w wersji VIVO
konwerter A/C :wink:

zwykła karta graficzna nic tu nie pomoże :cry:


wtorek, 3 stycznia 2006, 10:45
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 2 stycznia 2006, 23:08
Posty: 8
Post 
Tzn na niej jest napisane S-VHS także sam nie wiem :roll:


wtorek, 3 stycznia 2006, 14:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 3 listopada 2002, 19:14
Posty: 588
Lokalizacja: mazowieckie
Post 
Miodek napisał(a):
Tzn na niej jest napisane S-VHS także sam nie wiem :roll:


http://e-panasonic.pl/product_info.php? ... cts_id=519

Jest to kamera analogowa 8) więc to co napisałem wcześniej jest aktualne :cry: :wink:


wtorek, 3 stycznia 2006, 15:37
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 2 stycznia 2006, 23:08
Posty: 8
Post 
OK. Dzieki za zainteresowanie.

Zauważyłem, że w laptopie mam jeszcze takie wtyki
Obrazek
Czy dysponując takimi wtukami da sie zegrac film na moja kamere? Jesli tak to jak to zrobić? Jakie programy bedą mi potrzebne? Laptop ma parametry:

Procek: Celeron 2Ghz
Pamięć: DDR 256MB
Karta graficzna: jakaś SIS :roll:
Dysk: 80GB 7200 rmp


wtorek, 3 stycznia 2006, 19:09
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 3 listopada 2002, 19:14
Posty: 588
Lokalizacja: mazowieckie
Post 
Widoczne żółte gniazdo to S-Video, wyjście sygnału video do TV, czyli masz grafikę z TV-OUT, żeby zgrać film musisz mieć z TV-IN.

Ale widzę, że teraz mówimy o innym kompie niż wcześniej /przynajmniej tak wynika z podawanych parametrów/ :lol:


wtorek, 3 stycznia 2006, 20:58
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 2 stycznia 2006, 23:08
Posty: 8
Post 
Mietek napisał(a):
Ale widzę, że teraz mówimy o innym kompie niż wcześniej /przynajmniej tak wynika z podawanych parametrów/


Tak wczesniej pisałem o moim komputrze PC a teraz pisze o moim laptopie

Kurdebele! Czyli jednak nie ma szans zeby zgrac film na tego laptopa? :cry:


wtorek, 3 stycznia 2006, 21:03
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 2 stycznia 2006, 23:08
Posty: 8
Post 
Prosze o odpoweidz :?


czwartek, 5 stycznia 2006, 17:41
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3276
Post 
musisz przekonwertować analogowy sygnał na cyfrowy. do tego służą urządzenia, o których napisał Mietek. musisz z sygnałem do kompa WEJŚĆ (IN) a nie wyjść (out). nic nie da się na to poradzić.

pozdro

_________________
Obrazek


czwartek, 5 stycznia 2006, 19:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 13 maja 2005, 10:49
Posty: 336
Lokalizacja: Kraków
Post 
Witam
Jeśli chcesz zgrać na lptopa, to musisz kupić kartę tv/video na slot PCMCIA.
Poczytaj:
http://forum.swiatobrazu.pl/dv/viewtopi ... ght=#67714

Pozdrawiam

_________________
NV-GS75; FS Amilo Pro V7010; UVS 8.0


czwartek, 5 stycznia 2006, 21:27
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 2 stycznia 2006, 23:08
Posty: 8
Post 
Ok! Kupiłem kartę z wyjsciem FireWire! Czy teraz moge wkoncu zgrac film z mojej kamery na peceta?


środa, 11 stycznia 2006, 22:50
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL