Teraz jest wtorek, 23 lipca 2019, 19:03




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 problem przy nagrywaniu w nero 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post problem przy nagrywaniu w nero
witam
Mam następujący problem z nero 6.0 nie wiem czy jest to wina sprzętu czy konfiguracji czy może oprogramowania, a mianowicie podczas nagrywania opcja dvd-video w nero pliku dv (15GB) wywala mi błąd nie wiem czym jest to spowodowane na dysku c mam ok 10gb wolnego dysku plik do nagrania jest na innym gdzie jest tylko 6gb, moj sprzet to amd 2,8GHz Athlon płyta GIGABYTE GA-7NF-RZ z najnowszym biosem, 512 RAM-u, 120GB HDD + 80GB HDD, Nagrywarka SAMSUNG HS-H552B.

Z góry dziekuje.
:?:


wtorek, 3 stycznia 2006, 11:28
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 3 listopada 2002, 19:14
Posty: 588
Lokalizacja: mazowieckie
Post Re: problem przy nagrywaniu w nero
michau napisał(a):
witam
Mam następujący problem z nero 6.0 nie wiem czy jest to wina sprzętu czy konfiguracji czy może oprogramowania, a mianowicie podczas nagrywania opcja dvd-video w nero pliku dv (15GB) wywala mi błąd nie wiem czym jest to spowodowane na dysku c mam ok 10gb wolnego dysku plik do nagrania jest na innym gdzie jest tylko 6gb, moj sprzet to amd 2,8GHz Athlon płyta GIGABYTE GA-7NF-RZ z najnowszym biosem, 512 RAM-u, 120GB HDD + 80GB HDD, Nagrywarka SAMSUNG HS-H552B.

Z góry dziekuje.
:?:


Możesz nieco jaśniej - na co chcesz nagrać ten plik dv 15GB 8O


wtorek, 3 stycznia 2006, 12:58
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 11 września 2004, 07:39
Posty: 13
Post 
Jeżeli możesz to napisz jaki to błąd, to może ktoś Ci zdoła pomóc.


wtorek, 3 stycznia 2006, 12:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
no nagrac chce na dvd-r a co do bledu to bede pozniej w domq to postaram sie wrzucic i blad i loga jaki generuje nero

pozdrawiam


wtorek, 3 stycznia 2006, 16:15
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 3 listopada 2002, 19:14
Posty: 588
Lokalizacja: mazowieckie
Post 
Czy szanowny kolega wie, że pojemność krążka DVD to 4,7GB i materiał o wadze 15GB trzeba odpowiednio "spreparować" przed nagraniem na płytę. 8)

Na początek proponuję zapoznać się z działem AUTHORING DVD i/lub skorzystać z wyszukiwarki :oops:


wtorek, 3 stycznia 2006, 16:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Tak kolego wiem, ale nero posiada taką funkcję przeciez nagrywania dvd-video bo w trakcie tego kompresuje ten oto plik. Wiem bo już kiedyś udało mi się takową płytkę wypalić i również plik avi był wielkości 15GB


wtorek, 3 stycznia 2006, 16:54
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 27 czerwca 2003, 11:15
Posty: 841
Post 
nie kompresuje przy uzyciu nero, ale 15gb to wiecej niz godzina materialu - moze na domyslnych ustawieniach nero kompresuje max. 1 godzine filmu na 1 plyte?
to moze (choc nie musi) byc przyczyna twojego problemu


środa, 4 stycznia 2006, 10:28
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 11 września 2004, 07:39
Posty: 13
Post Re: problem przy nagrywaniu w nero
michau napisał(a):
witam
Mam następujący problem z nero 6.0 nie wiem czy jest to wina sprzętu czy konfiguracji czy może oprogramowania, a mianowicie podczas nagrywania opcja dvd-video w nero pliku dv (15GB) wywala mi błąd nie wiem czym jest to spowodowane na dysku c mam ok 10gb wolnego dysku plik do nagrania jest na innym gdzie jest tylko 6gb, moj sprzet to amd 2,8GHz Athlon płyta GIGABYTE GA-7NF-RZ z najnowszym biosem, 512 RAM-u, 120GB HDD + 80GB HDD, Nagrywarka SAMSUNG HS-H552B.

Z góry dziekuje.
:?:


Nie napisałeś jaki błąd Ci się pojawia.
Ale może do kompresji pliku DV i nagrania na DVD użyj Nero Expres zamiast NERO.


środa, 4 stycznia 2006, 15:00
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17
Posty: 941
Lokalizacja: Gorlice / Londyn
Post 
ludzie to nają problemy ...

POMÓŻCIE ! Gdy wbijam gwoździe przy pomocy drzwi od mojego Fiata Mirafiori to pojawia mi sie dziwny komunikat ... POMOCY !!!

Sory za złośliwość ... Nero owszem służy do wypalania ... ale plik 15 GB trzeba by jakoś skompresować PROGRAMEM SŁUŻĄCYM DO TEGO WŁAŚNIE CELU aby zajmował nie więcej niż 4,5GB :P To że Ci sie juz raz to udało nie znaczy że jest to właściwy sposób postępowania - osobiście mam poważne wątpliwości do jakości enkodera zawartego w pakiecie Nero ... ;/

_________________
...według ostatnich sondaży CBOSu 40% polskich nastolatków optymistycznie patrzy w przyszłość, pozostałe 60% nie ma pieniędzy na narkotyki...
_________________
5D


sobota, 7 stycznia 2006, 14:26
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL