Teraz jest wtorek, 15 października 2019, 21:20




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
 Vobis-gotowiec-Moze byc ? 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 21 października 2005, 18:40
Posty: 16
Lokalizacja: Dolnoslazak
Post Vobis-gotowiec-Moze byc ?
Witam!Doradzcie madrzy ludzie,czy takie cos bedzie dobrze słuzyło i pozwoli tworzyc filmy video ze slubu,komunii...

Procesor: Intel® Pentium® 4 630 (2MB L2 cache 3,00 GHz, 800 MHz FSB) xD-Bit, EM64T, EIST
System operacyjny: Microsoft® Windows® XP Media Center Edition 2005 PL
Płyta główna: Gigabyte chipset Intel® i945G
Pamięć RAM: 1024MB DDRAM2 533MHz (2 x 512MB w trybie Dual Channel)
Napędy:
dysk twardy: 400GB, 7200 obr/min, 8MB, SATA
Nagrywarka: DVD+/-RW Sony z technologią Double Layer (zapis: 16xDVD+R,8xDVD-R, 4xDVD+/-RW, 48xCD-R, 24xCD-RW; odczyt 16xDVD, 48xCD Double Layer)
Czytnik kart pamięci: 9 w 1 (Compact Flash I & II, Secure Digital, Mini SD, MMC, MicroDrive, SM, Memory Stick, Memory Stick Duo/Pro, Memory Stick Pro/MagicGate)
Karta graficzna: NVIDIA GeForce 6600 128MB 128bit wyjście TV i DVI
Karta telewizyjna Hauppauge MCE 150
Dźwięk: 8 kanałowy (7.1), wyjście cyfrowe SPDIF
Komunikacja:
Gigabit LAN 10/100/1000 Mbps
Interfejs:
sześć portów USB w standardzie 2.0
port równoległy
port szeregowy
dwa gniazda PS/2
Złącze IEEE 1394 Fire Wire
Obudowa: Media Center ATX
Wymiary: 430 x 88.9 x 440 mm
Klawiatura: multimedialna bezprzewodowa z joystickiem
Pilot zdalnego sterowania zgodny z Windows Media Center
Oprogramowanie:
Norton Internet Security 2005 AntiSpyware Edition (wersja 90 dni) z możliwością dokupienia upgrade
Program do obsługi nagrywarki Nero Suite 6.5
Pinnacle Studio 9 SE
Inne: Podręcznik użytkownika
Gwarancja: 2 lata (możliwość wykupienia 3 roku gwarancji dla komputera Vobis Digital)
Pomoc techniczna: Ogólnopolska sieć serwisowa , Pomoc on-line


wtorek, 17 stycznia 2006, 11:24
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 10 września 2005, 21:47
Posty: 23
Lokalizacja: Gdańsk
Post 
Zamieniłbym ten 1 HDD 400Gb, na przynajmniej 2 mniejsze, na jednym system+NLE, na drugim obrobka filmu. Albo jeszcze lepiej: 3HDD -> 1 - system, 2 - plik wymiany, 3 - film :)
Pozdrawiam
Imer

Ps. No i nie wiem jak będzie się zachowywał XP MC


wtorek, 17 stycznia 2006, 11:41
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 7 grudnia 2005, 20:44
Posty: 340
Post 
Ale fura :o
Będziesz śmigał aż miło. Pytanie tylko czy cena jest adekwatna do twoich potrzeb. :P

Pozdrawiam


wtorek, 17 stycznia 2006, 11:43
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 21 października 2005, 18:40
Posty: 16
Lokalizacja: Dolnoslazak
Post 
no ale to jest gotowiec,więc mozliwosci zamiany dysku raczej nie wchodza w rachube


wtorek, 17 stycznia 2006, 11:44
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 10 września 2005, 21:47
Posty: 23
Lokalizacja: Gdańsk
Post 
Dowiedz się dokładnie czy na pewno nie mozna by zmienić. Może nawet parę groszy dopłacić (a przy cenie tego zestawu to chyba nie będzie za duża różnica) gdyż 2 hdd przy obróbce filmu naprawdę dają duży komfort. Ewentualnie dołożyć drugi hdd (choćby 80Gb za 300 PLN) a na to raczej napewno się zgodzą.

Pozdrawiam
Imer

Ps. Tylko nie zepsuj tego kompa instalując na nim jeszcze kope gier itp ;P a będzie smigał aż miło.


wtorek, 17 stycznia 2006, 11:48
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post 
Dredas napisał(a):
Ale fura :o
Będziesz śmigał aż miło.
Szczerze mówiąc to nic specjalnego (poza dyskiem) :wink: Nie licząc dodatków media center to standard na dzień dzisiejszy


wtorek, 17 stycznia 2006, 13:37
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 21 października 2005, 18:40
Posty: 16
Lokalizacja: Dolnoslazak
Post 
a moze macie jakies inne propozycje :D
Mam juz kilka komputerów/obrabiam na nich fotografie/ a ten chce uzywac tylko do montażu video.Mam jednak małe zaufanie do "składaków".Sam sie znam na komputerach o tyle o ile a dwa Vobisy,które mam hulaja az miło/od dwóch lat ani jednej zawiechy/


wtorek, 17 stycznia 2006, 15:01
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 21 października 2005, 18:40
Posty: 16
Lokalizacja: Dolnoslazak
Post 
pytałem w vobisie o mozliwosc włozenia dwoch dyskow po 200 zamiast jednego 400 i powiedzieli mi ze tego nie zrobia bo bedzie sie to grzało zbyt mocno :D


wtorek, 17 stycznia 2006, 15:57
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 10 września 2005, 21:47
Posty: 23
Lokalizacja: Gdańsk
Post 
Eeeeeeerrrggghhhhhhhh....
Cały Vobis... Lenie i patałachy, to ja jednak wolę sam sobie składać kompa...
Przecież mozna dostawić wentylatory do dysków i jeszcze jeden do obudowy. Zresztą nvm.
Kolejnym wyjściem może byc dokupienie zewnętrznego hdd na USB albo FW lub samej obudowy USB i wstawienie do niej dysku (Cena obudowy aluminiowej ok 120 PLN, plastikowe tańsze ale gorsze).

Pozdrawiam
Imer


wtorek, 17 stycznia 2006, 16:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post 
Jak ma być to komputer tylko do motażu to po cholere kupować media center.


wtorek, 17 stycznia 2006, 17:11
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 21 października 2005, 18:40
Posty: 16
Lokalizacja: Dolnoslazak
Post 
bo pewnie z czasem kaze mu jednak zajmować sie innymi pierdołami :D
Mam dysk zewnetrzny 40,spróbuje z nim pózniej pokombinować,na razie robi za magazynek na zdjecia.A swoja droga jesli nie Media Center to co?


wtorek, 17 stycznia 2006, 19:10
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 4 lipca 2005, 12:46
Posty: 102
Lokalizacja: Bełchatów
Post 
fakt, Panowie albo i Panie z Vobisu sciemniaja az swiatlo przygasa
lecz czy nie da rady samemu dolozyc dysku do takiej konfiguracji ?
chyba ze bardzo mocno sprzeczne z prawem

wkurzony napisał(a):
A swoja droga jesli nie Media Center to co?

ehmmm ... gornej granicy nie ma :)
obecnie nowe athlony sa bardzo wydajne (intelowca wlasnie rosnie cisnienie:D) ale taka jest prawda , to juz nie te same intele co kiedys

zreszta wystarczy spojzec
http://www.benchmark.pl/artykuly/testy/przeglad_procesorow2005/EE955_vs_FX60.html

_________________
----------------------------------
time .... relative .....


wtorek, 17 stycznia 2006, 21:17
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL