Teraz jest czwartek, 3 grudnia 2020, 21:23




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 znowu firewire 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post znowu firewire
Witam. Kamera sony hcr-hc30e + karta firewire. plyta glowna msi 648 max
karta ladnie sie instaluje, jest w menadzeze urzadzen.
poinstalowalem mainconcept, UVS8, + jakies tam stery do kamery rowniez pod usb.
wlaczam ulead video studio 8, biore capture no i wyskakuje blad - ' either no capture video driver.... or no deviance is connected. Patrzylem na roznych forach, stronkach, szukalem czegos co nazywa sie video capture drivers i znalazlem tylko btwdmdrv-src5.3.8, instaluje to i w menadzeze przy tym mam wykrzynik.
orientuje sie ktos o co chodzi? walcze z tym ze 3 dni i nic!!
prosze o pomoc!!
z gory wielkie THX

w załączniku screeny


poniedziałek, 20 marca 2006, 15:14
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Wykrzyknik jest bo stery są a sprzetu nie ma zainstalowałes stery od czegos innego! Druga sprawa kamere podłączasz przez fire wire czy USB ?? Bo napisałes coś o sterach USB! DO kontrolera firewire powinny wystarczyc sterowniki załączone do niego na CD! Może być też taki myk że na CD masz kilka różnych driverów i zainstalowałes przez przypadek nie te co trzeba!

[ Dodano: Sro Mar 22, 2006 3:49 pm ]
Co do screenów sterowniki z wykrzyknikiem to stery do karty TV, z pozostałymi wygląda ze jest wszystko w porząsiu. Napisz jak podłączasz kamere (przez co) i kiedy to robisz?? Czy w czasie działania programu czy wczesniej ?


środa, 22 marca 2006, 15:45
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
teraz sytuacja wygląda już inaczej. Wsadziłe, kabel firewire do portu wewnętrzenego i cośruszyło. Zainstaloawło się wsio oprócz nvidia video capture ( universal) ( w zalaczniku screen). Zasysałem teraz jakies ze stronki nv i nie chce to sie zainstalowac i pisze ze blad i kod 10! :/
jakieś opcje?


środa, 22 marca 2006, 16:28
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Czy masz karte grafczną z VIVO ?? Jesli nie to odinstaluj to bo ten błąd wystepuje przy próbie wgrania sterów od VIVO do karty bez niego (taki problem ja miałem). Czy soft wykrywa Ci teraz kamere??

[ Dodano: Sro Mar 22, 2006 6:13 pm ]
jak nie masz VIVO to odinstaluj wszystkie wdm'y :)


środa, 22 marca 2006, 18:11
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
no ale ma to coś wspólneog napewno. nagle po podlaczeniu kabla w inny port chce mi to instalowac wiec ma to z tym zwiazek. pozatym jak sama nazwa wskazuje video capture driver czyli ma to jakis zwiazek no i karta graficzna ma przeciez wiele do adnia przy zapisywaniu i generowaniu obrazu.

kamery ani razu mi nie wykryło jeszcze a instalowałem różne stery :/
posrane to jest


środa, 22 marca 2006, 23:26
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Hmmm.... a płyte masz na chipsecie nVidii?? Bo nie sądzę zeby te WDM'y miały z tym związek. Jak jush napisałem miałem podobny problem gdy zainstalowałem stery od VIVO do karty bez VIVO. Mogę sie mylić! Spróbuj odinstalować kontroler fire wire te wdm'y i przełóż kontroler do innego gniazda PCI a potem daj systemowi samemu wyszukac i zainstalowac drivery! Nie ma szans zeby było źle :) :)


piątek, 24 marca 2006, 10:37
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
1 płyta ( moja ) sis 648 a na 2-gim kompie chip nVidia nForce2 Ultra 400. Potem sprawdze jeszcze raz tak jak mówisz i napisze co i jak


piątek, 24 marca 2006, 14:23
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL