Teraz jest sobota, 20 lipca 2019, 19:03




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Panasonic NV-GS180 i problem z graniem na kompa 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 26 listopada 2005, 16:24
Posty: 94
Post Panasonic NV-GS180 i problem z graniem na kompa
Witam

Mam problem ze zgraniem materiału na kompa. Komp wykrywa mi kamere ale jak klikam start przechwytywania np w Pinnacle nic sie nie dzieje, to samo w Premiere klikam i nic ? CO sie dzieje ? Na plutce Panasonica ktora dostalem z kamera nie moge zainstalowac 'video stream driver' bo pokazuje ze nie moze zainstalowac na moim systemie operacyjnym, czy to moze o to chodzic ? A mam win xp professional 2002

Pomocy

Pozdrawiam


sobota, 15 kwietnia 2006, 15:40
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 30 kwietnia 2006, 09:20
Posty: 84
Post 
ustaw pokretlo nie na pc tylko na przegldanie tasmy powinno pomoc

_________________
zapraszam na odwiedziny http://www.duostyl.pl lub ogladania galerii http://www.fotoaffetto.pl


niedziela, 30 kwietnia 2006, 09:31
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 3 sierpnia 2006, 14:19
Posty: 3
Lokalizacja: Krotoszyn
Post 
Siem, podepnę się pod temat

Jestem na tym forum nowy, z kamerami dotychczas miałem niewiele wspólnego, ale stanąłem w obliczu konieczności nakręcenia filmu. Zmontowałem sobie Panasonica NV-RZ1 (analogowego) ale jakość była dla mnie za słaba. Wczoraj zdobyłem Panasonica NV-GS180, niestety mam jednak problemy ze zgrywaniem na kompa.
Sprzęt wykrywa (tzn wykrywa nowy sprzęt - nie wie że to kamera) mi ale nie jest w stanie go zainstalować, marudzi o złym systemie operacyjnym.

Posiadam win 98 SE. Jeśli potrzeba więcej danych - pytajcie, postaram się na wszystko odpowiedzieć.
czy wiecie czy gdzieś w internecie są sterowniki do tego i skąd je wziąć?
Pozdrawiam i czekam na odp


czwartek, 3 sierpnia 2006, 14:31
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 10 lutego 2006, 19:36
Posty: 660
Lokalizacja: WR
Post 
nic dziwnego ze marudzi skoro masz win98se, jak masz mozliwosc to zainstaluj sobie 2000 lub xp.


czwartek, 3 sierpnia 2006, 16:38
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 3 sierpnia 2006, 14:19
Posty: 3
Lokalizacja: Krotoszyn
Post 
raczej nie mam możliwości - 1. to musi być gotowe wszystko na poniedziałek
2. kumpel ma xp i też mu nie chodzi


czwartek, 3 sierpnia 2006, 22:35
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
1. Win XP z SP2
2. poprawki do fire wire WindowsXP-KB885222-v2-x86-PLK.exe, WindowsXP-KB904412-v2-x86-PLK.exe
3. dobry jakościowo kabelek fire wire
Jeżeli wykrywa jako dysk to najprawdopodobniej podłaczacie kamerę przez USB 2.0 (programy edycyjne mają problemy z rozpoznawaniem kamer po USB), a druga sprawa to nalezy ustawić kamerę w tryb odtwarzacza oraz uaktywnic wyjście DV (DV out).

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


czwartek, 3 sierpnia 2006, 22:44
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 3 sierpnia 2006, 14:19
Posty: 3
Lokalizacja: Krotoszyn
Post 
Cytuj:

1. Win XP z SP2
2. poprawki do fire wire WindowsXP-KB885222-v2-x86-PLK.exe, WindowsXP-KB904412-v2-x86-PLK.exe
3. dobry jakościowo kabelek fire wire
Jeżeli wykrywa jako dysk to najprawdopodobniej podłaczacie kamerę przez USB 2.0 (programy edycyjne mają problemy z rozpoznawaniem kamer po USB), a druga sprawa to nalezy ustawić kamerę w tryb odtwarzacza oraz uaktywnic wyjście DV (DV out).

zdobyłem kompa z xp, widzi dysk ale gdy próbuje wejść to dymi żeby włożyć dysk do napedu
do wejścia DV tymczasowo nie mam dojścia
czy istnieje możliwość transmisji danych przez kabel usb na komputer?
(tak wiem że to jest zaznaczone w instrukcji, ale siedze u kumpla i nie mam instrukcji przy sobie)
ściągnąłem obie poprawki i nie żyje

aha - wpadłem jeszcze na pomysł żeby wrzucić do kamery kartę SD z aparatu - natychmiast po tym wykryło mi dysk i miałem pelen dostp do zdjęć z tej karty - ale filmów ani widu ani słychu...

[ Dodano: Pią Sie 04, 2006 2:29 am ]
dobra panowie już chyba wybadałem o co chodzi - jutro u kumpla będziemy próbować.


czwartek, 3 sierpnia 2006, 23:35
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL