Teraz jest poniedziałek, 22 lipca 2019, 00:27




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 problem z.... monitorem? 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 10 lutego 2006, 19:36
Posty: 660
Lokalizacja: WR
Post problem z.... monitorem?
Witam.
Opisze problem: wlaczam komputer, wszystko ladnie pieknie... pokazuje sie pasek ladowania wraz z logo xp i po chwili monitor przechodzi w stan czuwania :? - system chyba sie laduje dalej, bo widac ze dysk pracuje.
Dzieje sie tak za kazdym razem. Wirusow nie ma, karta graf. jest raczej dobra, bo jesli by bylo cos nie tak to wogole by na poczatku obrazu nie bylo, kabel... sam nie wiem....


wtorek, 4 lipca 2006, 12:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 7 stycznia 2006, 22:30
Posty: 309
Post 
Miałem nieco inny problem ale kończący się tym samym a mianowicie przejściem monitora w stan uśpienia. W moim przypadku bez większych przyczyn po kliknięciu myszką w dowolnym losowo wybranym momencie monitor gasł i nie dawał się już wzbudzić. Antywirusy i antyspaywery nic nie wykrywały a monitor robił dalej mi psikusy :( Podejrzewałem karte graficzną ewentualnie płytę główną. Ponieważ chciałem kupić większy dysk (SATA) kupiłem też płyte główną. Przy okazji była reinstalacja systemu. Jak narazie odpukać jest dobrze więc chyba udało mu się usunąć przyczynę. Nie wiem czy pomogłem ale się chociaż pożaliłem ;)


wtorek, 4 lipca 2006, 12:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 18 maja 2003, 12:49
Posty: 243
Lokalizacja: Lublin
Post 
sugeruje w trybie awaryjnym zmienic ustawienia monitora na slabsze !

_________________
----

moj sprzet:
Atari 800 Xl monitor mono-chromatyczny
klawiatura, myszka i magnetowfon na kasetki :]


wtorek, 4 lipca 2006, 13:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 10 lutego 2006, 19:36
Posty: 660
Lokalizacja: WR
Post 
ok, dzieki za rady


wtorek, 4 lipca 2006, 13:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Nie wiem czy rozwiązałeś problem, ale powiem tylko, że ja kiedyś miałem podobnie, gdy moj stary monitor (crt 15") po przerzuceniu dla nieosiagalna dla niego rozdziałkę, po restarcie wlasnie sie gasił (bo nie był w stanie jej wyświetlić). Pomagało zawsze wejście do 'trybu awaryjnego' (tam domyślna jest 640x480) i powrót do poprzedniej, kompatybilnej dla monitora rozdziałki.
Domyślam sie, ze to nie to, ale może troche coś pomóc.


pzdr


środa, 5 lipca 2006, 14:26
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 7 grudnia 2005, 20:44
Posty: 340
Post 
...albo się stery wysypały, objaw ten sam. Pozostaje w trybie awaryjnym usunąć sterownik i uruchomić ponownie.

Pozdrawiam


środa, 5 lipca 2006, 14:31
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 10 lutego 2006, 19:36
Posty: 660
Lokalizacja: WR
Post 
jutro zainstaluje nowego windowsa i powinno pomoc ;)


środa, 5 lipca 2006, 17:19
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 25 grudnia 2005, 14:58
Posty: 98
Lokalizacja: Tarnów
Post 
mike102 napisał(a):
jutro zainstaluje nowego windowsa i powinno pomoc ;)


Niezawodny sposób na kłopoty: format c: :mrgreen:

_________________
Pozdrawiam
Witek Knapik


czwartek, 6 lipca 2006, 00:07
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 21 lipca 2005, 16:26
Posty: 110
Lokalizacja: Śląsk
Post 
Jest też szybszy i wygodniejszy sposób :
obraz partycji systemowej zrobiony Ghostem i przechowywany na innej partycji lub lepiej dysku fizycznym. Jeśli tylko winda "dziwnie" się zachowuje lub w ogóle nie uruchamia - start kompa z dyskietki albo dysku USB i po minucie mam czyściutki "łindołs".
Porada praktyczna : na partycji systemowej mam tylko windę, kilka narzędzi i zainstalowane sterowniki, pozostałe programy i wszystko inne na następnych partycjach (dyskach). Dzięki temu na partycji C jest zajęte ok. 800 MB, a przywracanie Ghostem zajmuje wspomnianą minutę. Średnio spakowany obraz systemu zajmuje 300-400MB.
Pozdro*


czwartek, 6 lipca 2006, 00:38
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 13 marca 2006, 15:27
Posty: 19
Post 
Janoo napisał(a):
Jest też szybszy i wygodniejszy sposób :
obraz partycji systemowej zrobiony Ghostem i przechowywany na innej partycji lub lepiej dysku fizycznym. Jeśli tylko winda "dziwnie" się zachowuje lub w ogóle nie uruchamia - start kompa z dyskietki albo dysku USB i po minucie mam czyściutki "łindołs".
Porada praktyczna : na partycji systemowej mam tylko windę, kilka narzędzi i zainstalowane sterowniki, pozostałe programy i wszystko inne na następnych partycjach (dyskach). Dzięki temu na partycji C jest zajęte ok. 800 MB, a przywracanie Ghostem zajmuje wspomnianą minutę. Średnio spakowany obraz systemu zajmuje 300-400MB.
Pozdro*



jak sie robi ten obraz systemu???? opisz dokładniej


czwartek, 6 lipca 2006, 05:51
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 12:23
Posty: 629
Post 
Norton Ghost + google + pomyśleć troche i już wszystko wiesz :lol:


czwartek, 6 lipca 2006, 10:31
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL