Teraz jest środa, 16 października 2019, 20:11




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Komputer nie widzi kamery 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 1 września 2006, 23:06
Posty: 2
Post Komputer nie widzi kamery
Mam taki problem jak w temacie, że komputer nie widzi kamery podpinam kamerę pod złącze FireWire i nic komputer nie wykrywa. Jeszcze dwa tygodnie temu wszystko pięknie działało. Port FireWire jest włączony na płycie głównej i widać go w menadżerze urządzeń. Ale kiedy odłączę kamerę od kabla FireWire i komputer też od tego kabla i chcę jeszcze raz podłączyć kabel do komputera to komp się od razu wyłącza (tak jakby był wyłączony od razu z zasilania). Moja kamera to Samsung VP-D361 a port FireWire mam zintegrowany na płycie głównej Gigabyte GA-M51GM-S2G, Windows XP SP2.

Pozdrawiam


piątek, 1 września 2006, 23:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Sprawdź każdy z podzespołów na innym komputerze: tj. kamerę, kabel i karte fire wire najprawdopodobniej któryś z nich może być uszkodzony. Stawiam na karte lub kabel.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


sobota, 2 września 2006, 00:59
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4860
Lokalizacja: Tczew
Post 
Kiedyś pomogło mi w takiej samej sytuacji, odinstalowanie firewire w menedżerze urządzeń i zrestartowanie komputera. Firewire po restarcie zostanie automatycznie jeszcze raz zainstalowany przez win. XP.
pozdrawiam

_________________
最诚挚的问候


poniedziałek, 4 września 2006, 15:32
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 1 września 2006, 23:06
Posty: 2
Post 
Byłem sprawdzić na innym kompie, kamera i kabel są OK. Fire Wire mam zintegrowane na płycie głównej.
A w menadżerze urządzeń wygląda że wszystko jest w porządku
Obrazek
Cytuj:
Kiedyś pomogło mi w takiej samej sytuacji, odinstalowanie firewire w menedżerze urządzeń i zrestartowanie komputera. Firewire po restarcie zostanie automatycznie jeszcze raz zainstalowany przez win. XP.
pozdrawiam

Próbowałem to samo kamery nie wykrywa.


wtorek, 5 września 2006, 14:33
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL