Teraz jest czwartek, 3 grudnia 2020, 10:00




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 Problem z FireWire i SONY DCR PC101E 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 1 kwietnia 2003, 23:25
Posty: 4
Lokalizacja: Nysa
Post Problem z FireWire i SONY DCR PC101E
Witam wszystkich !
Mam problem z podłączeniem kamery SONY DCR PC101E do komputera z WinXP przez kartę FireWire TexasInstruments na układzie TSB43AB22. Problem polega na tym, że po podłączeniu nie ma żadnej reakcji w kamerce ani w komputerze, a ztego co wiem to kamera powinna zareagować i podać komunikat o uaktywnieniu i.Link. Adobe Premiere 6.5 podaję że kamera jest OffLine. Sterownik w menadżerze urządzeń sterownik przedstawia się jako "kontroler hosta Teras Instruments IEE 1394 zgodny z OHCI",po zainstalowaniu sterownika z płytki dostarczonej z kamerką do przechwytywania obrazu przez USB widziany jest jako "kontroler hosta PCI SONY 8032 OHCI i.Link (IDEE 1394)". Nie wiem w czym jest problem, przypuszczam że w sterowniku kontrolera FireWire.
Uprzejmie proszę o pomoc.


środa, 2 kwietnia 2003, 21:36
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 7 stycznia 2003, 14:20
Posty: 285
Lokalizacja: Łódź
Post 
Witam.
Pod Win XP nie są potrzebne sterowniki do kontrolera FireWire.System powinien wyktyć kontroler FireWire jako Karta Sieciowa 1394.Sterowniki potrzebnie są natomiast do USB.Jeśli system prawidłowo wykrył FireWire to po podłączeniu i włączeniu kamery powinna w oknie Mój Komputer pojawić się ikona Cyfrowe Urządzenie Wideo,albo coś takiego.
Pozdrawiam.


środa, 2 kwietnia 2003, 22:03
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 1 kwietnia 2003, 23:25
Posty: 4
Lokalizacja: Nysa
Post 
Zgadza się jest nowe połączenie sieciowe, ale w okienku "mój komputer" nic nowego nie ma!!!


środa, 2 kwietnia 2003, 22:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 7 stycznia 2003, 14:20
Posty: 285
Lokalizacja: Łódź
Post 
Witam.
Masz zainstalowanego SP1?


czwartek, 3 kwietnia 2003, 17:40
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 1 kwietnia 2003, 23:25
Posty: 4
Lokalizacja: Nysa
Post 
Oczywiście że tak! :wink:
Mam jeszcze pytanie, czy kamera powinna w jakiś sposób sygnalizować połączenie? 8O


czwartek, 3 kwietnia 2003, 21:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 7 stycznia 2003, 14:20
Posty: 285
Lokalizacja: Łódź
Post 
Tak na ekranie powinno się coś pojawić.W Canonie jest to DV-out,czy coś koło tego.


czwartek, 3 kwietnia 2003, 22:59
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 15 marca 2003, 09:28
Posty: 3
Lokalizacja: Kraków
Post 
Bycmoze sprawa lezy w kwestii technicznej ja mialem podobna przygode z Canonem MV 400 i jak kamera poszla do serwisu to okazalo sie ze wyjscie DV w kamerce mialo wade fabryczna a ja malo co sobie wlosow nie wyrwalem zeby to wczesniej podlaczyc, jesli masz gdzies blisko serwis sony to zanies im kameke zeby sprawdzili (powinno to byc bezplatne)

_________________
Ku chwale Daermon N'a'shezbaernon


piątek, 4 kwietnia 2003, 06:24
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 1 kwietnia 2003, 23:25
Posty: 4
Lokalizacja: Nysa
Post 
Problem już rozwiązany!!! :D
To był problem z p.........m kabelkiem FireWire!!!! :evil:
Dziękuję za próbę pomocy!


Ostatnio edytowano sobota, 5 kwietnia 2003, 21:32 przez ZbychU, łącznie edytowano 1 raz

piątek, 4 kwietnia 2003, 22:34
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 26 stycznia 2002, 02:53
Posty: 254
Lokalizacja: Kraków
Post 
Prosil bym o nienaruszanie netykiety.

_________________
Dominik Maciaszek .:. admin@swiatobrazu.pl
Administrator


piątek, 4 kwietnia 2003, 23:22
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL