Teraz jest poniedziałek, 30 listopada 2020, 06:57




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 ile Ram-u 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 26 września 2006, 18:07
Posty: 5
Lokalizacja: Kielce
Post ile Ram-u
Panie i panowie ile RAM-u macie na swoich kompach do obóbki video. Czy 2x1GB w Dualu (PC 400) zagwarantuje mi dobry komfort przy obróbce - tyle chce właśnie włożyć.


czwartek, 28 września 2006, 21:03
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 2 czerwca 2006, 15:56
Posty: 47
Lokalizacja: południe
Post Re: ile Ram-u
arob napisał(a):
Panie i panowie ile RAM-u macie na swoich kompach do obóbki video. Czy 2x1GB w Dualu (PC 400) zagwarantuje mi dobry komfort przy obróbce - tyle chce właśnie włożyć.


a jaki masz procek do tego??


czwartek, 28 września 2006, 21:28
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 26 września 2006, 18:07
Posty: 5
Lokalizacja: Kielce
Post 
procek to athlon 64 3000+


czwartek, 28 września 2006, 21:55
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 5174
Lokalizacja: Tczew
Post Re: ile Ram-u
michael777 napisał(a):
arob napisał(a):
Panie i panowie ile RAM-u macie na swoich kompach do obóbki video. Czy 2x1GB w Dualu (PC 400) zagwarantuje mi dobry komfort przy obróbce - tyle chce właśnie włożyć.


a jaki masz procek do tego??


Zadał bym pytanie: Do jakiego programu edycyjnego?

Udzielił bym odpowiedzi:
- do Lets,EDIT - 512 / 1024 MB
- do Pinnacle Studio 10 - 1024 / 2048 MB
Przyjmując kryteria - wystarczającej wygody / pełnego komfortu,
pracy na timeline w czasie tworzenia projektu.
Oczywiście listę programów można by ciągnąć.
pozdrawiam

_________________
最诚挚的问候


czwartek, 28 września 2006, 22:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 6 marca 2005, 21:21
Posty: 343
Lokalizacja: Poznań
Post 
2GB - uważam, że ta ilość pamięci zapewnia wystarczająco komfortową pracę (AE 6, AP Pro 1.5, LE 6.1).

_________________
Pozdrawiam Richi_TDI


piątek, 29 września 2006, 08:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 26 czerwca 2006, 14:12
Posty: 635
Post 
Wystarczy ci 1GB, tez spokojnie popracujesz ale 2GB to juz faktycznie komfortowa praca.

_________________
:mrgreen:


piątek, 29 września 2006, 09:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 7 listopada 2004, 14:16
Posty: 539
Post 
Avid ktory ma najbardziej chyba restrykcyjne wymagania podaje 2GB dla SD.

_________________
Panasonic AGDVX 100 A
http://img420.imageshack.us/img420/3839 ... rka6bp.jpg


piątek, 29 września 2006, 23:46
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 11 sierpnia 2005, 13:21
Posty: 180
Lokalizacja: Łódź
Post 
Ja mam 2 Gb w dualu 667 Mhz do Pentiuma D. Śmiga aż miło, a korzystam z różnych aplikacji. Głównie jednak z UMSPro 8.


sobota, 30 września 2006, 11:31
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 3 września 2004, 17:54
Posty: 344
Lokalizacja: Warszawa
Post 
mam 1gb i athlona xp 3200 ap elements działa bez zacięć

_________________
ETC Grupa Filmowa


sobota, 30 września 2006, 19:39
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 5 maja 2005, 09:13
Posty: 637
Post 
Działam na AP 1,5 przy 2x1GB DRR2 800Mhz Dual Geil przy procku Intel duo core 2,13, wcześniej działałem na Celeronie 2,4 z 2x512 DRAM Geil 400MHz. Różnica jest, ale robi ja raczej sam procek. 1 GB ram Ci wystarczy.


niedziela, 1 października 2006, 14:33
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 5174
Lokalizacja: Tczew
Post 
Brakuje jeszcze opinii użytkowników Vegasa (oceniam na 1 / 2 GB) i Ediusa (oceniam na 2 GB i powyżej) zapotrzebowanie na RAM przy tworzeniu projektu na timeline, żeby dokończyć ten miniprzegląd.

EDIT cactus-corp też uważam że konieczność użycia wiecej niż 512 RAMu to niedbalstwo programistów, ale przy spokojnej ręce i "niezaklikaniu na śmierć" programu, to wystarcza nawet w tych gorzej napisanych programach, tyle że jest trochę wolniej jednak.
pozdrawiam

_________________
最诚挚的问候


Ostatnio edytowano środa, 4 października 2006, 09:45 przez kotin, łącznie edytowano 1 raz

poniedziałek, 2 października 2006, 10:44
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 12:23
Posty: 629
Post 
ja z kolei mam 512MB ramu w AP Pro 1.5 do tego athlon 1700XP i też sie jakoś kulam :wink:

_________________
Powoli do celu...


poniedziałek, 2 października 2006, 18:43
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 30 sierpnia 2006, 17:11
Posty: 78
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post 
Jeśli to coś pomoże to ja mam tekie ustrojstwo ale pod AVID Xpress Pro HD

Workstation HP XW8200
2x CPU Xeon 3,4 GHz
2 GB RAM
1x HDD 160 GB
2x HDD 146 GB
grafika PNY Quadro FX 1300
DVD RW
system operacyjny Windows XP Pro ENG

_________________
Agencja Produkcji Telewizyjnej


wtorek, 3 października 2006, 16:05
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 15 września 2005, 16:20
Posty: 89
Post 
hmm, ja powiem tak:
2 x Xeon 3,2 Ghz
2 GB ramu
1 x HDD 250 GB Sata
1 x HDD 160 GB Sata
Geforce 6600 GT
AP 2.0
zero problemu, pełny realtime, bez karty montazowej

_________________
IntelCore i7, 12GB RAM, NVidia x295, HDD 3 x 1 TB + 750 GB system, Windows 7, 2 x Fujitsu-Siemens 24" Full HD, PWM EX1, Adobe CS4 pakiet


środa, 4 października 2006, 00:38
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 26 czerwca 2006, 14:12
Posty: 635
Post 
X napisał(a):
hmm, ja powiem tak:
2 x Xeon 3,2 Ghz
2 GB ramu
1 x HDD 250 GB Sata
1 x HDD 160 GB Sata
Geforce 6600 GT
AP 2.0
zero problemu, pełny realtime, bez karty montazowej
no nie wiem, jak juz ktos tak leci zeby sie dozbroic w pelny HQ w RT to mysle ze zwykle sata odpadaja i macierz medea wchodzi tylko w gre... pod system raptor, ale czy pytanie nie dotyczylo ramu?

_________________
:mrgreen:


środa, 4 października 2006, 07:04
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL