Teraz jest poniedziałek, 14 października 2019, 21:03




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 buczenie w głośnikach 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 września 2006, 17:55
Posty: 77
Post buczenie w głośnikach
Witam
Objaw jest taki, że jak nic nie włącze na głosniki, a głośniki podgłośnie na maksa to słychac w nich piszczenie jak w obrazie kontrolnym w telewizji. Co to może być??? jak zrobić żeby komp. zapamiętał ustawienie głośności?. Za każdym włączeniem kompa głośnośc mam na minimum.
Pozdrawiam


czwartek, 2 listopada 2006, 12:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Problemem może być sam steronik audio (jaką posiadasz katre muzyczną, oraz czy uzywasz sterownika z systemu czy producenta)
Pierwsze co proponuję poszukac aktualizacji sterownika.
Jesli chodiz o piszczenie powodem może być np sprzężenie mikrofonu z głośnikami jesli takowego używasz. Jak i zakłócenia od pracy napedów mechanicznych (ale to tylko w niskiej jakości kartach). Tutaj proponuje wyciszyć wszelkie inne dźwięki poza dźwiękami WAVE/MP3 (zaleznie jakie masz nazewnictwo). Wycisz mikrofon, line in (jeśli nei używasz), oraz AUDIO CD (zarówno w opcjach nagrywania jak i odtważania).

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


piątek, 3 listopada 2006, 01:15
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 września 2006, 17:55
Posty: 77
Post 
płyta główna Asus P5L 1394, karta dźwiękowa jest zintegrowana. Buczenie zaczyna się po zainstalowaniu tunera Leadtek TV2000XP


piątek, 3 listopada 2006, 13:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
CZy ta karta posiada wyjście audio (jack) oraz czy jest połaczenie pomiędzy tym wyjściem a wejściem LINE IN (na karcie dźwiękowej) ??
Może powodem jest zbyt wysokie ustawienie poziomu nagrywanego dźwięku przez line in albo podłączenie do wejścia mikrofonu.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


piątek, 3 listopada 2006, 23:07
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 września 2006, 17:55
Posty: 77
Post 
Ta karta miała dodatkowy przewód trzy żylowy zakończony wtyczka na cztery piny. Jedna wtyczka podłączona do wyjścia n atunerze a druga do płyty głównej do CD. to jedyne wejście gdzie się dalo podpiąc. płyta główna to Asus P5L 1394
Pozdrawiam


niedziela, 5 listopada 2006, 21:34
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL