Teraz jest poniedziałek, 14 października 2019, 22:35




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Używa ktoś takiego dysku do montażu ? 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 21 października 2005, 10:49
Posty: 302
Lokalizacja: Myślenice
Post Używa ktoś takiego dysku do montażu ?
http://www.angela.pl/index.php?action=T ... owaru=1620


Chciałem jeden dysk mieć na zewnątrz, by sobie go ew. przenosić i montować materiał na drugim komputerku, bez konieczności montowania kieszeni. Ciekawi mnie jak taki dysk będzie sie sprawował w pracy ze strumieniami aviDV. Czy nie będzie spowalniań czy zatrzymań -przy ew. zgrywaniu na magnetowid?

Proszę o opinie.


sobota, 18 listopada 2006, 13:02
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 4 sierpnia 2006, 13:23
Posty: 79
Lokalizacja: lubelskie
Post 
Nie wiem jakiego dysku chcesz używać bo w tym linku jest tylko kieszeń, ja używam dysku ATA133 Maxtora ale zgrywam na niego tylko zmontowany materiał i nie narzekam. Kolega montował używając dysku podpiętego pod USB, siedziałem przy jego kompie to nie byłem specjalnie zadowolony, ale on pracował pod PLE 5.5, a to raczej mulasty program.


sobota, 18 listopada 2006, 13:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 26 sierpnia 2004, 18:50
Posty: 251
Post 
Wszystkie dyski na, których pracuje są podpięte pod USB lub Firewire i nie ma najmniejszego problemu.

_________________
http://www.art-fx.eu


sobota, 18 listopada 2006, 14:00
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 16 lipca 2005, 13:30
Posty: 110
Lokalizacja: Warszawa
Post 
żaden problem, taki dysk działa praktycznie z taką samą prędkością jak dysk wewnętrzny, albo przynajmniej ja nie zauważyłem różnicy.


sobota, 18 listopada 2006, 15:15
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 3 września 2004, 17:54
Posty: 344
Lokalizacja: Warszawa
Post 
ta kieszeń jest o tyle fajna że możesz podpiąć dysk sata również prosto przez kabel sata, a nie przez usb i wtedy masz 100% że jest identycznie jak gdyby dysk był w kompie.

_________________
ETC Grupa Filmowa


sobota, 18 listopada 2006, 21:00
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL