Teraz jest sobota, 19 października 2019, 20:12




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 Problem z przechwytywaniem obrazu 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 2 lutego 2007, 21:32
Posty: 1
Lokalizacja: Dębica
Post Problem z przechwytywaniem obrazu
Mam problem z przechwytywaniem obrazu z kamery cyfrowej na komputer. Co kilkanaście sekund zarywa obraz i dźwięk równocześnie. Używałem już kilku różnych kamer oraz programów do przechwytywania i efekt jest ten sam. Pomóżcie. Mam kartę graficzną GeForce 6600. Kamerę podpinam pod port Fire Wire.
Miałem problem ze sterownikami, jakoś to rozwiązałem i teraz wygląda to tak, ale nie wiem czy teraz jest poprawnie.
Pomocy!
pozdr


piątek, 2 lutego 2007, 21:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 24 listopada 2006, 09:36
Posty: 211
Lokalizacja: Piła
Post 
Hmmm... ja tam się za bardzo nie znam, ale chyba karta graficzna nie ma tu nic do rzeczy, czyż nie? Liczy się to, ile danych jest w stanie Twój komp przyjąć. Ja zrzucałem filmy przez fire-wire na kompie z grafą Ge-force 2 i niczym sie to nie rózniło od zrzucania z 6800GT.
Więc problem tkwi w procku, płycie, pamięci. Mi wystarczył 1ghz z 394 ramu żeby szło poprawnie.

_________________
W chwili obecnej choruję na gardło. To źle się odbija na wenie twórczej.


piątek, 2 lutego 2007, 23:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Przechwytujesz z kamerki cyfrowej przez FIRE WIRE, (czy jest to karta na chipsecie VIA)?
Sprawdź róznież połączenie kablowe (najlepiej unikać kabelków no-name).
Z obrazków które załączyłeś widać, że sterownik od TUNERA urządzenia przechwytującego obraz itp pracuje niepoprawnie (dokonaj aktualizacji sterownika, zainstaluj własciwy).
Grafika nie ma nic wspólnego z przechwytywaniem materiału przez fireware (jednak odpowiedzialna jest np za podgląd). (najlepiej mieć zawsze najnowsze sterowniki na pokładzie).

Napisz jaką konfigurację sprzętu używasz, oraz w jakim programie przechwytujesz i do jakiego formatu. Polecam AVI(DV).

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


sobota, 3 lutego 2007, 00:16
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL