Teraz jest niedziela, 17 listopada 2019, 19:04




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Problem przy przegrywaniu filmu kamery na komputer.HELP!! 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 18 kwietnia 2007, 20:59
Posty: 10
Post Problem przy przegrywaniu filmu kamery na komputer.HELP!!
Witam.Mam taki problem,kupilem karte firewire IEEE 1394 wraz z kablem i jak podlanczam kamere pod kabelek i do tej karty to kamera co prawda jest wykrywana ale problem powstaje gdy chce przegrac film, ustawiam wszystko biore zeby zaczelo sie nagrywac nibyl sie nagrywa i za chwile wyskakuje komunikat ze polaczenie zostalo przerwane :/ i nie chce sie przegrywac dalej.Prosze o jakas rade co moge zrobic w takiej sytuacji.Z gory dziekuje i pozdrawiam.


środa, 18 kwietnia 2007, 21:08
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4873
Lokalizacja: Tczew
Post 
Na chwilę przed zbiciem się szklanej kuli pokazało mi że zgrywasz na C: gdzie jest już mało miejsca, ale nie jestem pewien czy zdążyłem dobrze zauważyć.
PS Szkoda że się zbiła, używałem jej jak gościu jakiś sie pytał o coś nie podając żadnych informacji. Teraz zamiast rad, to będę mógł co najwyżej jakiś kawał na forum zapodać, albo cuś.

_________________
最诚挚的问候


środa, 18 kwietnia 2007, 21:31
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 18 kwietnia 2007, 20:59
Posty: 10
Post 
No to sie dowiedzialem :/ czekam na dalsza pomoc ale taka powazna. Slyszalem ze to moze byc przez to ze mam w kompie wlaczonego jakiegos filewire i jak wylacze to moze bedzie sie chcialo przegrac,jak to zrobic.Bardzo prosze o pomoc i pozdrawiam.


czwartek, 19 kwietnia 2007, 07:36
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4873
Lokalizacja: Tczew
Post 
reikeb napisał(a):
No to sie dowiedzialem :/ czekam na dalsza pomoc ale taka powazna.

W żartobliwej formie, ale napisałem prawdę. Naprawdę za mało informacji żeby się domyśleć konkretnej przyczyny.
reikeb napisał(a):
Slyszalem ze to moze byc przez to ze mam w kompie wlaczonego jakiegos filewire i jak wylacze to moze bedzie sie chcialo przegrac,jak to zrobic.Bardzo prosze o pomoc i pozdrawiam.

Chodzi o zaporę ogniową? Nie spotkałem się z tym problemem, bo interfejsu firewire nigdy nie chronię firewallem.

_________________
最诚挚的问候


czwartek, 19 kwietnia 2007, 08:45
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 18 kwietnia 2007, 20:59
Posty: 10
Post 
No to jakie np.chcesz jeszcze informacje to podam.


czwartek, 19 kwietnia 2007, 15:17
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4873
Lokalizacja: Tczew
Post 
reikeb napisał(a):
No to jakie np.chcesz jeszcze...

- jaki program
- jaka wersja
- jaki system operacyjny
- jaki komputer
- opisz co robisz dokładniej

No i wyjaśnijmy: To nie ja chcę, tylko jak podasz takie informacje, to jak ktoś będzie wiedział, to pomoże.

_________________
最诚挚的问候


czwartek, 19 kwietnia 2007, 15:55
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 18 kwietnia 2007, 20:59
Posty: 10
Post 
No to tak program ktorym probowalem zgrac film to Windows Movie Maker , moj system operacyjny to Windows XP Profesional , kompoter : płyta głowna msi neo9 , grafika geforce 7300GT , ram 1GB DDR2 , procek AMD Athlon 64 3000+ AM2 , no i karta firewire ta http://www.allegro.pl/show_item.php?item=180822723 .Opis czynnosci : podlaczam kabel do kamery JVC 530, włanczam ją windows wykrywa i wyskakuje lista programow do uzycia, wibieram windowa movie maker, nastepnie biore zeby zaczelo pobierac obraz z kamery tylko recznie i wybieram jakosc obrazu itp, potem wszystko akceptuje z zaczyna pobierac, komputer tak jakby na chwilke sie przywiesza i wyskakuje komunikat ze urzadzenie zostalo odlaczone.Starczy taki opisik :) teraz czekam na jakies rady.Pozdro.


czwartek, 19 kwietnia 2007, 20:20
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 15 kwietnia 2007, 21:11
Posty: 41
Post 
Próbowałeś na innym slocie PCI?


czwartek, 19 kwietnia 2007, 21:14
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 18 kwietnia 2007, 20:59
Posty: 10
Post 
Nie a myslisz ze to moze byc przez to???Dzisiaj sprobuje i dam znac o postepach.


piątek, 20 kwietnia 2007, 07:01
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 15 kwietnia 2007, 21:11
Posty: 41
Post 
Spróbować nie zaszkodzi. Warto też sprawdzić czy nie ma nowszych sterowników dla tego FW pod XP i przy okazji zmiany slotu zainstalować te sterowniki (w momencie jak XP o nie poprosi). Czasami warto instalować po Windowsowemu niż cały soft z płyty dostarczonej z urządzeniem.


piątek, 20 kwietnia 2007, 10:19
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4873
Lokalizacja: Tczew
Post 
reikeb napisał(a):
...system operacyjny to Windows XP Profesional

Jeżeli masz SP2 w tym windowsie, to zobacz czy zainstalowanie tej poprawki LINK coś zmieni. Jeżeli nie, to zainstaluj tez te z dołu podanej strony, jezeli dalej nic, to będziemy myśleć :wink: .

_________________
最诚挚的问候


piątek, 20 kwietnia 2007, 10:59
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 18 kwietnia 2007, 20:59
Posty: 10
Post 
zaraz bede kombinowac i napisze czy wasze rady cosik daly mam nadzieje ze dadza :D PS.Ta karta dziala mi bez sterownikow bo nier mialem do niej sterownikow mialem tyko program do sciagania filmow z kamiery i ich obrobki program dodany do niej...

[ Dodano: Pią Kwi 20, 2007 6:05 pm ]
Lipa zmiana gniazd nic nie dala i tak jest tak samo :( nadal jak podlanczam kamere i biore zeby przegrywala to wyskakuje komunikta : "Jedno z urzadzen uzywanych do przechwytywania wideo zostalo odlaczone od komputera.S[raedzi polaczenia urzadzen i sprobuj ponownie" No i co teraz ??? Slucham dalszych propozycji.


piątek, 20 kwietnia 2007, 14:39
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4873
Lokalizacja: Tczew
Post 
Tu: kliknij na LINK , masz cały podstawowy zestaw poprawek Microsoftu dla interfejsu firewire.

_________________
最诚挚的问候


piątek, 20 kwietnia 2007, 17:50
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 18 kwietnia 2007, 20:59
Posty: 10
Post 
Eee...jest mały problemik...nie moge ich sciagnac pewnie domyslasz sie dlaczego :) jak by dalo rade sciagnal bys je i wyslal mi na miala mlewndowski16@wp.pl byl bym bardzo wdzieczny.


piątek, 20 kwietnia 2007, 21:03
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 15 kwietnia 2007, 21:11
Posty: 41
Post 
Skoro tak, to zerknij z ciekawości czy masz wszystkie pliki w katalogu sterowników:

arp1394.sys
1394bus.sys
ohci1394.sys
nic1394.sys
enum1394.sys


sobota, 21 kwietnia 2007, 08:02
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL