Teraz jest wtorek, 1 grudnia 2020, 17:44




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 problem techniczny z Pinnacle Studio 11 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 18 stycznia 2006, 21:34
Posty: 61
Post problem techniczny z Pinnacle Studio 11
Witam,
zdecydowałem się na zakup Pinnacle 11 Plus i mam następujący dylemat związany z powolnym i bardzo częstym zacinaniem się obrazu odtwarzanego podczas montowania zarówno przed renderowaniem ,jak i po - co nie ukrywam doprowadza mnie do szału jako że nie da sie na tym pracować.
Wydaje mi się że jest coś nie tak jest z kartą graficzną i to może być główny powód.
Pozniżej przedstawiam parametry komputera może ktoś coś na ten temat lepiej sie orientuje gdyż jestem zupełnym laikiem w tych sprawach.
Z góry dziękuję za pomoc

płyta głowna: Jetway P4X400DA ATX
procesor Intel pentium 4 2,8GHz
(RAM): 512MB+256MB
Karta graficzna:Geforce4MX440 128MB

_________________
pablo0129


piątek, 29 czerwca 2007, 08:41
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 5179
Lokalizacja: Tczew
Post Re: problem techniczny z Pinnacle Studio 11
Tak masz rację:
pablo0129 napisał(a):
Witam,
zdecydowałem się na zakup Pinnacle 11 Plus i ...

...i nie sprawdziłem wymagań sprzętowych programu: LINK , zjedź na dół strony. Tu podana wersja 11+, ale wszystkie mają podobnie. Faktycznie karta grafiki najlepiej coś w rodzaju Radeona 9600, czy 1600 Pro, lub wyższe.

_________________
最诚挚的问候


piątek, 29 czerwca 2007, 08:51
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 18 stycznia 2006, 21:34
Posty: 61
Post 
Witam,
potwierdzają się dalsze problemy z PS11-sam efekt końcowy to już mnie rozłożył na łopatki miałem zmontowany projekt i wszystko w podglądzie jest ok zaś po utworzeniu filmu zamiast rozpoczęcia filmu od stopniowego pojawiania obrazu mam zielony obraz aż do momentu zakończenia się przejścia, zamiast przejść porobiły się "stop klatki" z początkowych ujęć poszczególnych częśći filmu i tak w całym filmie.
Podłożona muzyka w tle z programu jest odtwarzana normalnie zaś jeden kawałek który sam podłożyłem wogóle sie nie utworzył i jest tylko obraz i zupełna cisza.
Zaznaczam że po renderowaniu(w podglądzie) wszystko było ok.
Z góry dziękuję za podpowiedzi.

_________________
pablo0129


środa, 4 lipca 2007, 18:03
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 10 lipca 2007, 22:16
Posty: 2
Post 
Witam. Mialam ten sam problem przy PS 9. Problem znikal kiedy przed renderowaniem wylaczylam internet oraz wygaszacz. Byc moze i u Ciebie to pomoze. Zdarzylo sie rowniez tak ze jeden z filmow posiadal duzo blyskow aparatow fotograficznych i w polaczeniu z przejsciami nastawala ciemnosc. Po wycieciu klatki z blyskiem problem znikl.Podobnie jak w pierwszym przypadku,azeby sie upewnic , czynnosc powtorzylam jeszcze kilka razy co dalo mi pewnosc ze to nie kwestia przypadku. Pozdrawiam.


wtorek, 10 lipca 2007, 22:33
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL