Teraz jest czwartek, 3 grudnia 2020, 08:39




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 dwa prblemy w XP pro 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 7 marca 2007, 16:44
Posty: 47
Post dwa prblemy w XP pro
1. po zrzuceniu folmow z kamery jvs hdd mam pliki, ktore są mpeg; domyślnie ikonki wyswietlaja sie o wygladzie aplikacji do odtwarzania ich (cyber link power dvd - z pyty od kamery)
a) jak i czy moge ustawic, aby zamista ikonek widac bylo screena z filmiku?
b) jak chce zmienic aplikacje do odtwarzania na Clasik Playera, to pojawia mi sie taki komunikat: ....MOV00A.MOD nie jest prawidłową aplikacja systemu Win32 - o co chodzi? skąd to rozszerzenie .mod skoro to plik .mepg? i czy moge gdzie w narzediach systemowych dodac/zmienic, aby on byl aplikacja nadajaca sie do odtwarzania innymi playerami?


niedziela, 8 lipca 2007, 14:39
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 5179
Lokalizacja: Tczew
Post Re: dwa prblemy w XP pro
TomFF napisał(a):
1. po zrzuceniu folmow z kamery jvs hdd mam pliki, ktore są mpeg; domyślnie ikonki wyswietlaja sie o wygladzie aplikacji do odtwarzania ich (cyber link power dvd - z pyty od kamery)
a) jak i czy moge ustawic, aby zamista ikonek widac bylo screena z filmiku?
b) jak chce zmienic aplikacje do odtwarzania na Clasik Playera, to pojawia mi sie taki komunikat: ....MOV00A.MOD nie jest prawidłową aplikacja systemu Win32 - o co chodzi? skąd to rozszerzenie .mod skoro to plik .mepg? i czy moge gdzie w narzediach systemowych dodac/zmienic, aby on byl aplikacja nadajaca sie do odtwarzania innymi playerami?

a - na górnej listwie, gdy otwierasz folder pojawiają się wyrazy - plik, edycja, widok... i właśnie w widok ustawiasz na miniatury. Nie wszystkie filmy pokazane jednak zostaną jako screen, tylko te które Windows potrafi sobie otworzyć.
b - nie mam takiej JVC, ale widocznie na prawdę podaje ona mody a nie mpeg2 i tyle. Zmianę odtwarzacza domyślnego przeprowadza się z reguły we właściwościach pliku wywoływanych prawym klawiszem myszy, ale skoro te mody nie są czytane, to niewiele zmieni. Może zadziała stara sztuczka z ręczną zamianą .mod na .mpeg ?
PS ...a mówili żeby nie kamerę z HDD :mrgreen:
Programy firmy Ulead LINK radzą sobie podobno z tymi problemami.

_________________
最诚挚的问候


niedziela, 8 lipca 2007, 17:35
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 7 marca 2007, 16:44
Posty: 47
Post Re: dwa prblemy w XP pro
kotin napisał(a):
TomFF napisał(a):
1. po zrzuceniu folmow z kamery jvs hdd mam pliki, ktore są mpeg; domyślnie ikonki wyswietlaja sie o wygladzie aplikacji do odtwarzania ich (cyber link power dvd - z pyty od kamery)
a) jak i czy moge ustawic, aby zamista ikonek widac bylo screena z filmiku?
b) jak chce zmienic aplikacje do odtwarzania na Clasik Playera, to pojawia mi sie taki komunikat: ....MOV00A.MOD nie jest prawidłową aplikacja systemu Win32 - o co chodzi? skąd to rozszerzenie .mod skoro to plik .mepg? i czy moge gdzie w narzediach systemowych dodac/zmienic, aby on byl aplikacja nadajaca sie do odtwarzania innymi playerami?

a - na górnej listwie, gdy otwierasz folder pojawiają się wyrazy - plik, edycja, widok... i właśnie w widok ustawiasz na miniatury. Nie wszystkie filmy pokazane jednak zostaną jako screen, tylko te które Windows potrafi sobie otworzyć.
b - nie mam takiej JVC, ale widocznie na prawdę podaje ona mody a nie mpeg2 i tyle. Zmianę odtwarzacza domyślnego przeprowadza się z reguły we właściwościach pliku wywoływanych prawym klawiszem myszy, ale skoro te mody nie są czytane, to niewiele zmieni. Może zadziała stara sztuczka z ręczną zamianą .mod na .mpeg ?
PS ...a mówili żeby nie kamerę z HDD :mrgreen:
Programy firmy Ulead LINK radzą sobie podobno z tymi problemami.


a) po ustawieniu MIniatury nie dzila to tak jak powinno nawet zplikmai, z ktorymi dzialalo na starym kompie; ja mysl, ze to jakies zaawansowane windowsowskie ustawienia, ale nie wiem...

b) hmm; widac zapis .mod, a po najechaniu n a plik pokazuje sie, ze to .mpeg; stara sztuczka zadzialala do pewnego stopnia: otwiera sie w clsik playerze, w wmplayerze sa jkaies dziwne pasy

P.S. ano mówili ;), ale inne argumenty byly uzywane...; ten unlead jest platny i chyba zbyt pro jak dla mnie;

a tak dodatkowo zainstalowalem Windows Media Encoder i jak chce importowac plik do obrobki, wywala mi blad i nie dzilala


niedziela, 8 lipca 2007, 18:48
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 5179
Lokalizacja: Tczew
Post 
Zobacz tu LINK , na początek starczy, program jest prosty i nie drogo.

_________________
最诚挚的问候


niedziela, 8 lipca 2007, 20:17
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL