Teraz jest poniedziałek, 14 października 2019, 20:12




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Ciągłe resety komputera;/ POMOCY 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 23 sierpnia 2007, 22:13
Posty: 10
Post Ciągłe resety komputera;/ POMOCY
WITAM WSZYSTKICH.

Jestem tutaj nowy choć dużo czasu spędzałem na lekturę tego forum. Mam ogromny problem. Podczas pracy na AP PRO następują ciągłe resety. Dziwnie to wygląda bo gaśnie tylko monitor, komputer ciągle chodzi. Dzieje się to w czasie renderingu. Zna ktoś lekarstwo na to? Dodam że wgrywałem najnowszego biosa.

POZDRAWIAM.

_________________
C2D E4300@2,4 Ghz, ASUS P5B, 2 GB GOODRAM 800Mhz, 3 HDD, 7300GS@512MB, AMACROX WARRIOR 450 Watt;)


czwartek, 23 sierpnia 2007, 22:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post 
a da sie monitor włączyć?? bo być może masz włączone oszczędzanie energii i system wyłącza monitor przy nieużywaniu kompa (tzn. jeśli nie ruszasz myszą ani nie używasz klawiatury).

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


czwartek, 23 sierpnia 2007, 22:38
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 23 sierpnia 2007, 22:13
Posty: 10
Post 
Ruszam myszką i nic;/ ostatnio zdażylo mi się przy wgrywaniu materiału. wyłączył się monitor ale kaseta jakby się dalej wgrywała. Dziękuje serdecznie za odpowiedz :D

_________________
C2D E4300@2,4 Ghz, ASUS P5B, 2 GB GOODRAM 800Mhz, 3 HDD, 7300GS@512MB, AMACROX WARRIOR 450 Watt;)


czwartek, 23 sierpnia 2007, 22:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post 
a spróbuj ustawić schemat zasilania "Zawsze włączony" i wtedy zobacz co sie dzieje...
a wogóle to po jakim czasie sie ten monitor wyłączał??

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


czwartek, 23 sierpnia 2007, 22:50
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 23 sierpnia 2007, 22:13
Posty: 10
Post 
Bywa że jak włączę rendering to 2 min i bach :cry:

_________________
C2D E4300@2,4 Ghz, ASUS P5B, 2 GB GOODRAM 800Mhz, 3 HDD, 7300GS@512MB, AMACROX WARRIOR 450 Watt;)


czwartek, 23 sierpnia 2007, 23:06
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3416
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
Jeśli wyłącza się tylko monitor pewnym jest, że to opcje zasilania w panelu sterowania. Ustawić należy jak to kolega Croolick napisał Zawsze włączony, więc poniżej wszystkie urządzenia muszą być w trybie wyłączania "Nigdy". Jak wiadomo przy montażu video, zresztą niejednokrotnie tutaj wspominano, nie ma miejsca na żadne wygaszacze, zaplanowane zadania uruchamiające skanery antywirusowe itp, żadne programy uruchamiające się w tle, a niestety okienka domyślnie instalują się z włączonymi wodotryskami.
Pozdrawiam gorąco.

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


piątek, 24 sierpnia 2007, 00:20
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 23 sierpnia 2007, 22:13
Posty: 10
Post 
Opcje zasilania miałem nastawione tak aby nigdy monitor się nie wyłączał. Komputer nie posiada antywirusa oraz innych zbędnych programów. Służy mi tylko do montażu.

_________________
C2D E4300@2,4 Ghz, ASUS P5B, 2 GB GOODRAM 800Mhz, 3 HDD, 7300GS@512MB, AMACROX WARRIOR 450 Watt;)


piątek, 24 sierpnia 2007, 00:33
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3416
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
Zaktualizuj sterownik karty graficznej.......
P.G.

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


piątek, 24 sierpnia 2007, 00:57
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 23 sierpnia 2007, 22:13
Posty: 10
Post 
Nadal to samo :cry: Nie wiem co jest grane :cry:

_________________
C2D E4300@2,4 Ghz, ASUS P5B, 2 GB GOODRAM 800Mhz, 3 HDD, 7300GS@512MB, AMACROX WARRIOR 450 Watt;)


piątek, 24 sierpnia 2007, 12:39
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 7 stycznia 2006, 22:30
Posty: 309
Post 
U mnie kiedyś się tak zdarzyło że komputer reagował na jakiś sygnał np kliknięcie myszy i jakby się blokował. Gasł monitor i pomagał tylko reset. Problem ustąpił po wymianie płyty głównej i dysku twardego. Niestety w temat głębiej nie wnikałem gdyż wymiana była już i tak w planach więc nie wiem co tak naprawdę pomogło.

Może to jakieś złośliwe oprogramowanie? Może warto przeskanować system.


piątek, 24 sierpnia 2007, 13:09
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3416
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
Wszystko dobrze, lecz tutaj przestaje pracować jedynie monitor, co wydaje się być absolutnie bez sensu. Jeśli nie wyłącza go jakaś aplikacja odpowidzialna może być za to jedynie felerna, lub niewłaściwie pracująca na skutek sterowników - karta graficzna. Zobacz no jeszcze, czy aby nie zatrzymał się wentylatorek na karcie graficznej jeśli takowy jest. Nie widze innego możliwego powodu takiego zachowania.
P.G.

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


piątek, 24 sierpnia 2007, 14:18
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 23 sierpnia 2007, 22:13
Posty: 10
Post 
Karta graficzna ma 55*C. Dopuszczalnie jest znacznie więcej. Ale czemu dzieje się to podczas renderingu?

_________________
C2D E4300@2,4 Ghz, ASUS P5B, 2 GB GOODRAM 800Mhz, 3 HDD, 7300GS@512MB, AMACROX WARRIOR 450 Watt;)


piątek, 24 sierpnia 2007, 14:41
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 22 grudnia 2005, 21:22
Posty: 237
Lokalizacja: Białystok
Post 
... Jeżeli chodzi o sam komputer to winą mogą być spuchnięte kondensatorki na płycie głównej.. co do monitora to karta graficzna lub sterowniki do niej tak jak napisali poprzednicy.


piątek, 24 sierpnia 2007, 18:42
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 23 sierpnia 2007, 22:13
Posty: 10
Post 
Monitorowałem temperaturę Speedfan'em i własnie jedna temperatura pod nazwą AUX ma około 110*C!! 8O nie wiem czy to możliwe, dotykalem płyty głownej i nic nie wskazuje na taką temperaturę.

[ Dodano: Pią Sie 24, 2007 11:06 pm ]
Wymieniłem kartę graficzną lecz problem powraca. Tylko mam jedno spostrzeżenie: posiadam 3 dyski, jeden SATA oraz 2 ATA. Gdy przerzuce plik wynikowy na dysk SATA renederuje się do końca przy nowej poźyczonej karcie, gdy na stare - wywala. Na mojej karcie dzialo się na 3 dyskach. Nasuwa Wam sie coś? dzięki za odpowiedzi. POZDRAWIAM

_________________
C2D E4300@2,4 Ghz, ASUS P5B, 2 GB GOODRAM 800Mhz, 3 HDD, 7300GS@512MB, AMACROX WARRIOR 450 Watt;)


piątek, 24 sierpnia 2007, 19:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post 
miałem problem z dyskiem ATA100 250GB (Barracuda) - komp działa, działa, działa nagle zwiecha (czasami jeszcze dźwięk z Winampa było słychać). Po restarcie Windows nie chciał wstawać więc konieczny był "chkdsk" w konsoli odzyskiwania bo tak to ani rusz... Ze 2 razy miałem przypadek że coś mi z dysku przez te błędy zniknęło - a był to "Dysk C:" i zgadnijcie co mi znikało...?

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


poniedziałek, 27 sierpnia 2007, 07:49
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL