Teraz jest piątek, 18 października 2019, 03:55




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 panel przedni 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 17 maja 2006, 12:56
Posty: 20
Post panel przedni
Witam
Za pare dni bede mial Canona HV20 i powoli zabieram sie do konfiguracji kompa.
Na poczatek przydalo by sie podlaczyc HV20 z PC. wiec co sadzicie o czyms takim...
http://www.allegro.pl/item288173829_fro ... f_vat.html
chodzi mi glownie o FIREWIRE ale przy okazji jest tam pare dodatkowych bajerow.
Czy moze jest to bubel...kilka w jednym...

Co ewentualnie polecicie??


środa, 26 grudnia 2007, 12:01
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 17 sierpnia 2003, 20:36
Posty: 81
Lokalizacja: Rzeszów
Post 
Witaj

z tego co widze na obrazku , to jest to tylko panel z koncówkami , czyli aby zadziałało np. FIREWIRE musisz posiadać kontroler osobno lub na płycie głównej i podpiąć do niego końcówki od tego "cuda"
według mnie jak coś jest do wszystkiego , to przeważnie jest do bani , ale wszystko zależy od jakości wykonania , jakości końcówek , przewodów itp.
ja bym nie ryzykował jednak , bo im więcej połączeń , przejściówek , tym większe prawdopodobieństwo zawodności

pozdr


środa, 26 grudnia 2007, 13:01
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: piątek, 5 listopada 2004, 18:23
Posty: 132
Lokalizacja: Słubice
Post 
Kupiłem kiedyś coś takiego, i po pierwsze, tak jak jest napisane wyżej, płyta główna musi mieć wbudowany kontroler dv i piny na płycie do podpięcia zewnętrznego gniazda, po drugie wtyczki tego panelu są tak pooznaczane, że diabli wiedzą co gdzie podłączyć, po trzecie przy mojej płycie głównej (dość dużej) połowa kabli od tego panelu była za krótka i nie sięgała do gniazd a po czwarte panel nie za bardzo można było przymocować w gnieździe CD obudowy, trzeba by było wiercić dodatkowe otwory. Skoćzyło się tym, że panel wywaliłem poprostu. Moim zdaniem do kitu!

_________________
Artur, 2 sztuki xh-a1s, pakiet adobe


środa, 26 grudnia 2007, 16:56
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 17 maja 2006, 12:56
Posty: 20
Post 
dzietki za rady. Co do podlaczen to ponoc daje instrukcje obslugi. W taki razie rozejrze sie za czyms ciekawszym


środa, 26 grudnia 2007, 23:05
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 6 lutego 2002, 14:02
Posty: 224
Lokalizacja: Skarżysko
Post 
Mam taki sam, co więcej kupiłem uszkodzony jakiś czas temu i naprawiłem sobie (są tam takie bezpieczniki SMD i one się palą czasami, można go zewrzeć albo wymienić za kilkanaście gr).

Panele są przeznaczone do mini obudów MEDION, dlatego mają inne rozmiar (ciut mniejsze), ale dają się zamocować bez większych problemów w normalnych, standardowych obudowach. Będziesz potrzebował tylko 30 minut wolnego czasu i 2 blaszki na końcach z otworami (na śrubki).

Panel działa tak jak trzeba, ma dobrze działające czytniki, wyprowadzone złącza. wejścia USB podłącza się normalnie do złącz szpilkowych jakie są umieszczone na płycie głównej (rozszerzenie ilości gniazd USB, ma je 99,999% płyt głównych), natomiast złącze FW zakończone jest także złączem szpilkowym, aby jest podłączyć od razu po zakupie panelu, musisz mieć wbudowany kontroler FW na płycie głownej (opłaca się kupić taką płytę od razu), ja akurat mam osobny kontroler i po prostu obciąłem ten standardowy wtyki założyłem obcięta końcówkę od kabla FW :) (wtyk duży 6 pin) i podłączyłem do wewnętrznego gniazda kontrolera.

Wydaje sie że dużo roboty, ale jak ma sie wszystko przygotowane to chwila - moment.
Jakbyś chciał kupić taki panel, o tych samych możliwościach, ale już w pełni przygotowany itd, to jest to koszt gruuubo powyżej 100zł i tak często nie mają one tylu możliwości... :)
Zresztą te panwle chyba nawet po 10zł można kupić na Allegro...?

Jak Wszechmogący nie dał Ci 2 lewych rąk to kupuj :)

_________________
http://www.monterdiy.vel.pl
http://vimeo.com/monter
http://www.ifilm.com/myifilm/skarzysko24.pl


czwartek, 27 grudnia 2007, 15:26
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL