Teraz jest poniedziałek, 14 października 2019, 20:22




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Jaki komputer 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 24 stycznia 2008, 11:54
Posty: 3
Post Jaki komputer
Witam!
Muszę wymienić sprzęt i nie wiem co kupić - ma to być komputer do montażu - cena jak najmniejsza oczywiście :)) Karta video mile widziana... Obecnie pracuję na Premiere 6.5 i przy tym raczej chciałbym pozostać...


czwartek, 24 stycznia 2008, 12:06
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 9 października 2006, 10:05
Posty: 2
Lokalizacja: Opoczno
Post 
Mam AMD X2 4000 i w żaden sposób nie chce na tym chodzić Pinnacle 9 ani 10, zacina cię, zwiesza cały system, po paru resetach pada system, co z tym nie tak ?? czy Pinnacle 11 będzie chodziło ??
Proszę o odpowiedź


niedziela, 3 lutego 2008, 17:53
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4858
Lokalizacja: Tczew
Post 
pio-gaz napisał(a):
Mam AMD X2 4000 i w żaden sposób nie chce na tym chodzić Pinnacle 9 ani 10, zacina cię, zwiesza cały system, po paru resetach pada system, co z tym nie tak ?? czy Pinnacle 11 będzie chodziło ??
Proszę o odpowiedź

Jeżeli chodzi o stabilność to na jednordzeniowych Athlonach (od 1800+ po 3400 64) chodziły mi Pinnacle Studio 8,12,7 (dobrze) i 10,6 (źle), tak samo jak na Intelu E4300. Ponieważ X2 ma praktycznie tą samą architekturę co Athlony 64, więc Pinnacle powinien się zachowywać tak samo. Wniosek - jeżeli wersje 9 i 10 Tobie nie chodziły to i 11 może nie pójść, tyle że nie z winy procesora. Musisz jeszcze popróbowac z wersją 9,35 - nie wyższą. Jak dojdziesz na niej do stabilności, to szanse na stabilną pracę wersji 11 wzrosną. Pytanie czemu Pinnacle 9 jest u Ciebie niestabilne pozostaje otwarte. Przykładowe przyczyny to:
- przegrzewający się komputer
- konflikty sprzetowe
- mało RAMu / niedobrane kości pamięci
- jeden dysk twardy
- za dużo kodeków
- niedobrane inne programy i ich wersje
- niestabilne wersje Studia (nie podajesz jakich 9,XX i 10,XX używasz)
- pirackie wersje (nie tylko Studia)

_________________
最诚挚的问候


niedziela, 3 lutego 2008, 20:01
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 29 lutego 2008, 16:51
Posty: 10
Lokalizacja: Tuchola
Post Re:
pio-gaz napisał(a):
Mam AMD X2 4000 i w żaden sposób nie chce na tym chodzić Pinnacle 9 ani 10, zacina cię, zwiesza cały system, po paru resetach pada system, co z tym nie tak ?? czy Pinnacle 11 będzie chodziło ??
Proszę o odpowiedź

tak jak kolega wyżej napisał, może ty być wina ramu, chociaż już przy x2 4000 powinno być 1Gb RAM, ale jeżeli posiadasz kość 512 to radzę dokupić jeszcze 512Mb bądź 1Gb ramu.

A w jakim sensie przy kilku resetach "pada" Ci system?


sobota, 8 marca 2008, 02:39
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL