Konfiguracja do Avid Xpress Pro
Witam,
Jakis czas temu zaczalem inteeresowac sie montazem.
Jestem bardzo poczatkujacy, trafilem po drodze na Avid Tour 2007, i zaczelo sie

Program bardzo mi sie spodobal, jednak do tej pory moglem bawic sie nim tylko od czasu do czasu - mam komputer z procesorem AMD. Avid nie dawal sie uruchomic, a na jakims forum znalalzem opis kodu bledu, sugerujaca wlasnie problemy z obsluga proc. AMD.
Zaznaczam tylko hobbystycznie sie tym zajmuje, nie pytajcie wiec skad mam avida, mam bo mam

a sprzet zmieniam i tak
Wiec teraz moje pytanie:
Mam od dluzszego czasu 2xSeagate ES 250gb sataII 16mb w raidzie0. Z tego co sie zorientowalem, to akurat to dobra konfiguracja, nie ukrywam, ze kupowalem z zamiarem utrworzenia raid'a
Pochodze z rodziny, wychowywanej tradycyjnie - tatus mi zawsze kupowal procki AMD - aktualnie Athlon 2500@3200
Ale to tak na marginesie.
Chce przejsc wreszcce na 64bity. Na poczatek ram - tu watpliwosci nie mam, do czasu, kiedy nie zaczne wybierac plyty - ale zacznijmy jednak od ramu

)
OCZ Technology 2x 2GB DDR2 800MHz Platinium CL5-4-4 //chce CL4
ewentualnie cos z corsair'a
Dalej - grafika, tutaj pytanie do Was - chyba lepiej Nvidie - lepsza zgodnosc z Avidem

Oczywiscie nie bedzie to Quadro, ale poszukam czegos co sie da odblokowac, chyba ze podacie mi gotowe rozwiazanie
I najwiekszy problem - plyta+proc
Intelowej platformy nie znam zupelnie, czytalem ze procki serii e6000/e8000 oczywiscie Core Duo, a jakies konkretne modele ? Jak to z ta kompatybilnoscia Avida jest ?
Plyta - musi miec raid na sata, oraz mozliwosc bootowania z cd na sata, myslalem o P5KPRO.
Jednak nie wiem jak ze zgodnoscia - pod Vegasem widze u Kolegi slabsza konfiguracje dobrze dzialajaca
viewtopic.php?p=108676#p108676A teraz moje glowne pytanie -czemu nie AMD

) wybaczcie nieskladne pisanie, pisze z pamieci
1.asus m3a
2. corsair 2x2gb - 800, cl4, dhx
3. athlon 64 x2 ee 5400+ 65w
4.radeon hd 2600xt spphire ultimate.
Nie ukrywam ze w tym zestawie przeraza mnie grafika- nigdy radeona nie mialem, ale tu wsadzilem ze wzgledu na chipset, niech juz bedzie jedna firma, jednak zupelnie nie wiem, co wykorzystuje sie w zastosowaniach nazwijmy to Avidowych

BEde wdzieczny za jakas odpowiedz
Uciesze sie, jak ktos przeczyta tego posta do konca.
Pozdrawiam
p4v3u