Teraz jest czwartek, 3 grudnia 2020, 10:29




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Matrox RTX100 + Stacja HP xw4600 + Vista 32 bit 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 6 marca 2008, 16:32
Posty: 3
Post Matrox RTX100 + Stacja HP xw4600 + Vista 32 bit
Posiadam kartę Matroxa RTX.100 i stację roboczą HP xw4600:
http://h10010.www1.hp.com/wwpc/pl/pl/sm ... g=pl&cc=pl

Nie mam do karty Matroxa żadnych sterowników, została mi "goła" po starej stacji graficznej. Jak można tą kartę wykorzystać do montażu video (zgrywanie z kamery cyfrowej i obróbka)? Jak ją zainstalować i skonfigurować? Udało mi się odnaleźć fakturę zakupu karty, była kupiona wraz z oprogramowaniem Adobe Premiere 6.5. Nie mam do niej żadnych płytek ze sterownikami i oprogramowaniem.

Niestety nie znam się na montażu video, dlatego nie wiem jak ugryźć ten temat. Będę wdzięczna za wszystkie wskazówki.


piątek, 7 marca 2008, 10:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 23:47
Posty: 812
Lokalizacja: Łódzkie
Post Re: Matrox RTX100 + Stacja HP xw4600 + Vista 32 bit
Jeśli dobrze pamiętam to RTX 100 nie był dostarczany z adobe premiere 6.5 lecz z 7.0 i 1.5 Co do instalacji i konfiguracji zajrzyj tu http://www.matrox.com/video/support/rtx ... c/home.cfm :wink: Parę porad technicznych znajdziesz tu http://softstudio.com.pl/podstrona6.html
PS

Nie mam do karty Matroxa żadnych sterowników, została mi "goła" po starej stacji graficznej. Jak można tą kartę wykorzystać do montażu video (zgrywanie z kamery cyfrowej i obróbka)?

ZASTANAWIA MNIE JAK BYŁA WYKORZYSTYWANA KARTA WIDEO W STACJI GRAFICZNEJ? :?:

_________________
Jeśli potrafisz sobie coś wyobrazić, potrafisz to też osiągnąć.


piątek, 7 marca 2008, 18:10
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 6 marca 2008, 16:32
Posty: 3
Post Re: Matrox RTX100 + Stacja HP xw4600 + Vista 32 bit
kazikmały napisał(a):

ZASTANAWIA MNIE JAK BYŁA WYKORZYSTYWANA KARTA WIDEO W STACJI GRAFICZNEJ? :?:


Karta była w stacji graficznej. System XP Pro w wersji angielskiej + Adobe Premiere 6.5. Na to mam fakturę zakupu. Mam kartę, udało mi się odnaleźć nośnik z Matrox X.tools. Jak to instalować? W jakiej kolejności?


poniedziałek, 10 marca 2008, 13:59
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 6 marca 2008, 16:32
Posty: 3
Post Re: Matrox RTX100 + Stacja HP xw4600 + Vista 32 bit
Już sobie poradziłam. Zainstalowałam XP PL, Matrox`a i Adobe Premiere 6.5 + spolszczenie. Linki, które mi podał kolega nie przydały się, ale dziekuję.


wtorek, 11 marca 2008, 12:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Matrox RTX100 + Stacja HP xw4600 + Vista 32 bit
Szkam sterownika i x tolsa do rtx 100 na premiera 6,5 . Jakby Pan mrsyonnie
chciał się wymienić to było by OK . Mam na premiera pro 2.
Może komuś się przyda , to pisać lub dzwonić 606 978 132.
Na stronie matroksa jakoś się nie da pobrać. Pozdro.


niedziela, 3 sierpnia 2008, 05:45
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL