Teraz jest środa, 2 grudnia 2020, 14:32




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Płyta główna pod Core2 Quad Q9450 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17
Posty: 941
Lokalizacja: Gorlice / Londyn
Post Płyta główna pod Core2 Quad Q9450
Panowie, kompletnie nie jestem na bieżąco jeżeli chodzi o chipsety - proszę o polecenie mi jakiejś dobrej płyty pod Core2 Quad Q9450 w rozsądnych pieniądzach.
Ma na tym śmigać Edius.
Z góry dzięki

_________________
...według ostatnich sondaży CBOSu 40% polskich nastolatków optymistycznie patrzy w przyszłość, pozostałe 60% nie ma pieniędzy na narkotyki...
_________________
5D


wtorek, 13 maja 2008, 16:24
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 23 lutego 2008, 10:12
Posty: 46
Post Re: Płyta główna pod Core2 Quad Q9450
Gigabyte EX38 DQ6 albo Asus Maximus Formula, obydwie na chipsecie x38, nic lepszego nie ma w tej chwili. W chipset x48 nie ma sensu sie pchać, z ważnych nowości, to oficjalnie wspiera fsb 400. Starsze chipsety też to potrafią, tyle że nieoficjalnie.

_________________
Theta Studio - zestawy animacji, projekty dla After Effects


wtorek, 13 maja 2008, 20:50
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 20 lutego 2006, 22:29
Posty: 672
Post Re: Płyta główna pod Core2 Quad Q9450
Rozważ Asusa P5E.


wtorek, 13 maja 2008, 20:56
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17
Posty: 941
Lokalizacja: Gorlice / Londyn
Post Re: Płyta główna pod Core2 Quad Q9450
Cytuj:
Gigabyte EX38 DQ6 albo Asus Maximus Formula, obydwie na chipsecie x38, nic lepszego nie ma w tej chwili. W chipset x48 nie ma sensu sie pchać, z ważnych nowości, to oficjalnie wspiera fsb 400. Starsze chipsety też to potrafią, tyle że nieoficjalnie.


No własnie w tzw. międzyczasie wygrzebałem info o Gigabyte EX38 - DS4 i ku niej chyba będę się skłaniał ze względu na cenę ... Jeżeli ktoś ma jakieś info o ewentualnych problemach z nią związanych to prosze o info.

thx

_________________
...według ostatnich sondaży CBOSu 40% polskich nastolatków optymistycznie patrzy w przyszłość, pozostałe 60% nie ma pieniędzy na narkotyki...
_________________
5D


wtorek, 13 maja 2008, 21:18
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 5179
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Płyta główna pod Core2 Quad Q9450
Widzę że nie zdążyłem: LINK, LINK. Jedynie zastanawia brak RAIDu w tej cenie, ale poza tym...

_________________
最诚挚的问候


wtorek, 13 maja 2008, 21:20
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 23 lutego 2008, 10:12
Posty: 46
Post Re: Płyta główna pod Core2 Quad Q9450
kotin napisał(a):
Widzę że nie zdążyłem: LINK, LINK. Jedynie zastanawia brak RAIDu w tej cenie, ale poza tym...
Ale RAID zależy od chipsetu (a konkretnie mostka południowego), w tym wypadku jest to Intel ICHR9, a nie bezpośrednio od płyty. Chyba, że jest zablokowany na poziomie biosu. Gigabyte DQ6 oprócz RAID-u intelowskiego posiada jeszcze dodatkowy kontroler RAID z możliwością podpięcia dwóch dysków

_________________
Theta Studio - zestawy animacji, projekty dla After Effects


wtorek, 13 maja 2008, 21:44
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL