Teraz jest sobota, 19 października 2019, 22:49




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Nowy komp E8400 i RTX100 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 13 marca 2007, 00:11
Posty: 52
Lokalizacja: Brodnica
Post Nowy komp E8400 i RTX100
Witam wszystkich formowiczów. Zakupiłem nowego kompa /Procek E8400, płyta ASUS P5-35, 4Gb Ram, grafika GT8600, RTX-100. I powiem nie jestem zadowolony lub za dużo wymagający, a może tak ma być. Kiedy na timeline mam do dwóch ścieżek video i 4 graficznych tak jak w opisie karty jest ok nie renderuje wszystko w RT, ale kiedy np. mam ścieżkę video nad nią ścieżkę graficzną i założony filtr "kolor key" "blur matroxa" wyżej jakieś napisy - mam zaznaczone na czerwono do renderu /AP2.0/ i ok. Z tym że nie mam płynnego podglądu na tv, tylko się to tnie nie miłosiernie czy to tak jest?. A druga sprawa to że jakieś 30sekund takiej składanki renderuje się jakieś 2-3 min. Komp powiedział bym do najsłabszych już nie należy, do tego karta RTX100 która robi swoje a po przekroczeniu limitu ścieżek wspomaga ją procek E8400 to jest 2x3GHz, 4GB RAMU, dodam tylko że przy podglądzie wydajności procek podczas renderu jest obciążony 48-51%. Premiera odpalając się pokazuje multiprocesor to rozumiem że wielowątkowość w AP jest uruchomiona. Bardzo proszę o jakieś informacje.
Pozdrawiam.


piątek, 16 maja 2008, 14:10
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 23 maja 2008, 13:21
Posty: 12
Post Re: Nowy komp E8400 i RTX100
Rowniez mam podobnego PC jednak bez Matroxa i problemy prawie identyczne- tyle ze wszystko kleka na materiale HD, nie wiem czego moze byc to przyczyna. Zastanawiam sie aby nie sprawdzic moze premiera na viscie poniewaz mam teraz xp pro sp2.

wszystkim tu widze dzialaja maszyny bezstresowo niektorzy nawet pisza ze pracuja na groszych pecetach w hd plynnie to moze ja slowo plynnie odbieram zbyt doslownie albo to faktycznie tak ma byc ;/


poniedziałek, 16 czerwca 2008, 22:55
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 30 maja 2008, 14:52
Posty: 18
Post Re: Nowy komp E8400 i RTX100
Przecież w opisie karty jest opisane, że podgląd materiału nie renderowanego wynosi 15 kl/s więc musi się trochę ciąć. Poza tym karta RT.X100 jest nieco starsza od twojego procka i co z tego, że AP wykryje multiprocka jeśli karta z niego nie korzysta. :cry:


sobota, 21 czerwca 2008, 10:35
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 13 marca 2007, 00:11
Posty: 52
Lokalizacja: Brodnica
Post Re: Nowy komp E8400 i RTX100
No i wszystko jasne - porażka, by nie podglad na TV wyleciała by z kompa dzięki za info. Pozdrawiam.


niedziela, 22 czerwca 2008, 23:07
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 13 marca 2007, 00:11
Posty: 52
Lokalizacja: Brodnica
Post Re: Nowy komp E8400 i RTX100
Jeszcze jedna sprawa - w opisach tej karty pisze iż jej moc obliczeniowa wzrasta wraz z mocą obl. procka PC, ale zdążyłem przetestować na PC z prockiem E8400 i P4 3,2HT i różnicy nie widzę, raczej ta karta słabo współpracuje z procesorami wymienionymi


poniedziałek, 23 czerwca 2008, 12:16
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 30 maja 2008, 14:52
Posty: 18
Post Re: Nowy komp E8400 i RTX100
U mnie na początku pracowała na 2,66 GHz Pentium D i płycie Gigabyte i945 p Pro teraz na Core 2 Duo 2,33 i płytce Asusa na p35 i różnicę widzę. A najlepsze jest to, że kiedyś dorwałem na tydzień chłodzenie cieczą i jeszcze bardziej przyspieszył. Więc wbrew temu co by się zdawało wszystko jest ważne.


wtorek, 24 czerwca 2008, 15:28
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 13 marca 2007, 00:11
Posty: 52
Lokalizacja: Brodnica
Post Re: Nowy komp E8400 i RTX100
Dodam może że wszelkie efekty szybko przelicza, lecz najgorzej że tak powiem laguje się na kluczowaniu jpg kluczem "color key" w AP 15sek przelicza jakąś minutę oczywiście nie jest to jedna ścieżka a 4, 5 nie wiem jak to wyglada u Ciebie i podgląd który jest dla mnie ważny niestety jak kolega wcześniej pisał jest to 15kl/s albo i nie gdzie niby ta karta korzysta z mocy procesora - to muszę powiedzieć że go nie wykorzystuje bo tylko na jakieś 20-30% przy renderze także coś........


czwartek, 26 czerwca 2008, 21:58
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL