Teraz jest środa, 12 maja 2021, 00:27




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 Sieć 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 16 listopada 2003, 18:21
Posty: 460
Post Sieć
Witam,

większość lepszych płyt głównych jest wyposażona w dwie karty sieciowe najczęściej działające z szybkością 1Gb. Zastanawiam się - jeżeli mam np. 3 komputery i każdy ma płyty z dwiema kartami to jeżeli połączę całość poprzez 10 portowy switch o przepustowości min. 1Gb. to czy zwiększę szybkość transmisji tzn. - każdy z komputerów połączę dwoma przewodami sieciowymi ze switch-em ? Czy podłączenie dwóch kabli sieciowych oznacza że dany komputer ma szybkość komunikacji z siecią o przepustowości 2Gb ? Czy aby to osiągnąć muszę tworzyć tzw. połączenia mostkowe ?

Będę wdzięczny za odpowiedź


niedziela, 25 maja 2008, 22:39
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Sieć
Hej

Niestety tak to nie działa ;)

Poza tym 1gb, już w zupełności wystarcza do pracy.
Jak chcesz szybciej fiber channel..

Pozdrawiam
Muchomor


wtorek, 27 maja 2008, 20:16
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 16 listopada 2003, 18:21
Posty: 460
Post Re: Sieć
Witaj,

a czy wiesz w takim razie co powoduje że np. renderowanie po sieci z dysku, który udostępnia drugi komputer zdecydowanie wydłuża się. Z czego mogą wynikać takie ułamkowe przestoje kompa. Czy coś pownienem włączyć w Windows, aby sieć działała szybciej ?

Pozdrawiam


piątek, 20 czerwca 2008, 14:21
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL