Teraz jest sobota, 24 sierpnia 2019, 16:19




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 podmiana str. startowej w IE 
Autor Wiadomość
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3416
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post podmiana str. startowej w IE
... zaraz mnie coś trafi....
Mnie staremu grzybowi, który od lat stawia systemy i konfiguruję je dokucza małe gówno:
- zbudowałem nowego kompa, osadziłem w nim system itp. jako strona startowa w IE7 otwiera mi się upierdliwie http://www.msn.com/404.aspx?aspxerrorpa ... once2.aspx i nijak tego nie da się podmienić znanymi sposobami (konfiguracja opcji internetowych itp). Przeprowadziłem małe śledztwo i znalazłem plik o nazwie ctfmon.exe siedzący w katalogu System32, którego nijak nie da się usunąć, umiem wyłączyć jego pracę, usunąć, lecz po chwili pojawia się ponownie, podejrzewam, że on jest sprawcą otwierania się jako startowa wciąż tej samej strony. Być może powód jest inny....
Jak mam sobie z tym poradzić?
Pozdrawiam gorąco

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


czwartek, 21 sierpnia 2008, 16:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 20 lutego 2006, 22:29
Posty: 672
Post Re: podmiana str. startowej w IE
Wejdź w opcje internetowe, wybierz zakładkę Ogólne. Kliknij przycisk- Użyj bieżącej. W oknie nad tym przyciskiem usuń stronę, która Ci nie pasuje. Następnie wpisz tam jedną lub kilka stron, które mają się otwierać podczas startu przeglądarki. Strony wpisujesz w kolejnych wierszach, zatwierdzając każdą enterem. Dla każdej wpisanej strony przeglądarka podczas startu utworzy osobne okno. Następnie nacisnij Zastosuj oraz OK.
Nigdy nie naciskaj przycisku- Użyj domyślnej, bo tam właśnie jest ta cudowna strona, której nie chcesz.


czwartek, 21 sierpnia 2008, 17:30
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3416
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: podmiana str. startowej w IE
Tę oczywistą metodę znam przecież, cały mankament polega na tym, że nawet jak już wprowadzę pustą "about:blank" i tak jako startowa otwiera się w/w. Gdzieś w systemie siedzi jakiś wrzód, który wprowadza ją do przeglądarki.

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


czwartek, 21 sierpnia 2008, 17:53
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 18 stycznia 2008, 11:01
Posty: 98
Lokalizacja: podlaskie
Post Re: podmiana str. startowej w IE
może najlepiej byłoby nie instalować tej przeglądarki, o której już zapomniałem i nie chcę pamiętać :)
a w microsof nowsze nie znaczy lepsze


czwartek, 21 sierpnia 2008, 18:56
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post Re: podmiana str. startowej w IE
Montażysta Darek A. napisał(a):
Tę oczywistą metodę znam przecież, cały mankament polega na tym, że nawet jak już wprowadzę pustą "about:blank" i tak jako startowa otwiera się w/w. Gdzieś w systemie siedzi jakiś wrzód, który wprowadza ją do przeglądarki.

Hmmm... Bardzo dziwne to zachowanie. A nie chwyciłeś czasem jakiegoś wirusa? Niektóre trojany działają własnie w ten sposób, że podmieniają strone startowa na inną. Chociaż wtedy to raczej chyba nie zmieni na msn tylko prędzej jakąś erotyczną. Sam nie wiem. Spawdź kompa na obecność wirusów. Nic innego nie przychodzi mi do głowy.

Pozdrawiam

_________________
Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6.
_______________________
http://www.mmstudio.net.pl
http://www.facebook.com/produkcjafilmowa


czwartek, 21 sierpnia 2008, 19:06
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 21 sierpnia 2008, 21:03
Posty: 3
Post Re: podmiana str. startowej w IE
Wygląda na to, że mam dokładnie ten sam problem. 3 dni temu postwawiłem nowy system na laptopie - Win XP, ściągnąłem SP3, IE7, aktualizacje. Jak otwieram IE7 wskakuje mi dokładnie ta sama strona co w linku wyżej - mimo tego, że jako startowa jest ustawiona inna. Kliknięcie na znaczek strony startowej (ten domek ;-)) powoduje wskoczenie właściwej... Skanowałem kompa zainstalowanym AVG oraz online - Kaspersky'm - nie wykazały żadnych syfów.
W czym więc problem?


czwartek, 21 sierpnia 2008, 21:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: podmiana str. startowej w IE
no jak to w czym? w przeglądarce :P
mnie IE7 od razu nie spasował i od niego wole bardziej Opere i Firefox'a

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


czwartek, 21 sierpnia 2008, 21:53
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 21 sierpnia 2008, 21:03
Posty: 3
Post Re: podmiana str. startowej w IE
Croolick napisał(a):
no jak to w czym? w przeglądarce :P
mnie IE7 od razu nie spasował i od niego wole bardziej Opere i Firefox'a


No tak ale poprzednio - przed reinstalacją też miałem IE7 i nie było takich jaj - problem więc chyba nie w samej przeglądarce...


czwartek, 21 sierpnia 2008, 21:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post Re: podmiana str. startowej w IE
ktotek napisał(a):
problem więc chyba nie w samej przeglądarce...

A może w Microsofcie? :wink:
P.S. Ja osobiście też preferuje Firefoxa.

_________________
Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6.
_______________________
http://www.mmstudio.net.pl
http://www.facebook.com/produkcjafilmowa


czwartek, 21 sierpnia 2008, 22:08
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3416
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: podmiana str. startowej w IE
Wyobraźcie sobie, że zaprowadzacie na warsztat zepsuty samochód, a mechanik odpowiada wam: niech sobie pan kupi inny, bo ja mam inny.
Najbardziej profesjonalne są porady typu "zainstaluj sobie inną przeglądarkę, czy też program do tego i owego, rób tak jak ja itp", po co się wychylać: że ja mam taką, czy inną skoro nie zna się odpowiedzi?
Ten mankament strony startowej naprawdę mi przeszkadza, a każdy ma prawo korzystać z takiej przeglądarki, jaka mu pasuje. Byłem pewien, że gdzie jak gdzie, ale właśnie tutaj ktoś umie sobie z takim czymś poradzić, lub może ma ktoś namiary na jakieś forum, tego typu porad o konfiguracji systemu? Ja czułem, że takie odpowiedzi pomocne porady pojawią się.... :(
Pozdrawiam gorąco

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


piątek, 22 sierpnia 2008, 00:55
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 18 stycznia 2008, 11:01
Posty: 98
Lokalizacja: podlaskie
Post Re: podmiana str. startowej w IE
spróbuj na tym forum: http://www.forumpc.pl/index.php?http://www.forumpc.pl/
kilka razy ty znalazłem odpowiedź na swoje pytania.


piątek, 22 sierpnia 2008, 05:36
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1462
Post Re: podmiana str. startowej w IE
może nie zbyt w temacie ?????? ja coś takiego uzyskałem , jak chciałem z ruskiej strony coś ściągnąć i do tego był potrzebny ich akcelerator ( wirus jak cholera )> pobierany ze strony gdzie link . po zainstalowaniu tego zmieniała mi się przeglądarka internetowa ( używam internet explore ) i następowała blokada adresu jak u ciebie .po sciągnięciu wszystkiego usuwałem programik oraz robiłem przywracanie systemu dopiero to pomogło .

_________________
Obrazek


piątek, 22 sierpnia 2008, 09:44
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 22:46
Posty: 19
Post Re: podmiana str. startowej w IE
na 98% masz wirusa


piątek, 22 sierpnia 2008, 11:17
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 17 sierpnia 2007, 19:27
Posty: 39
Post Re: podmiana str. startowej w IE
witam
może to pomoże, tylko po angielsku
http://www.msfn.org/board/how-to-disabl ... 75475.html - to co do rejestru się odnosi - od postu canona w dół


piątek, 22 sierpnia 2008, 17:09
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 16 lutego 2005, 09:35
Posty: 396
Lokalizacja: Jaworzno
Post Re: podmiana str. startowej w IE
Miałem podobnie działającego wirusa (niestety nie pamiętam już jaki) . Na c: był plik uruchamiający wpis . Dawał się usuwać , ale pojawiał się ponownie po restarcie . Za jego pojawianie się , odpowiadał klucz w rejestrze . Po wyszukaniu i usunięciu ręcznym wszystko wróciło do normy . Na szczęście wirus (?) nie był jakoś strasznie zaawansowany . Dodam że skanery nie widziały jako takiego żadnego wirusa .


piątek, 22 sierpnia 2008, 20:59
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL