Teraz jest sobota, 28 listopada 2020, 07:14




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Montaż HD 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 29 września 2008, 11:18
Posty: 1
Post Montaż HD
Wiadomo, HD można montować na komputerku, który uciągnie wymagające gierki, ale przede mną możliwość złożenia czegoś mocniejszego i mam zasadnicze pytanie.
Czy to dobra konfiguracja?

Procesor: Intel Core 2 Extreme 64bit 3,2 ghz na gniazdko 771
Płyta: Intel D5400xs, FSB do 1600, do 16GB obsługi pamieci
Pamięć: 8GB DDR2 800 ECC FB pełny bufor
Grafika: PNY QuadroFX 3700 PCIx16
Zasilacz: 850W
Montaż: Blackmagic design intensity pro

System: Vista Ultimate 64bit (używam od kilku miesięcy na quadzie i jest git)

Dyski wiadomo ? szybkie. Czy to śmignie?


poniedziałek, 29 września 2008, 16:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 20 lutego 2006, 22:29
Posty: 672
Post Re: Montaż HD
Gniazdko 771 się nie utrzyma. Będzie z nim tak jak kiedyś z soket 423!!!. Wybierz 775, albo czekaj na nowy standard, który jest tuż tuż.

Pozdrawiam


poniedziałek, 29 września 2008, 17:47
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 29 września 2008, 09:01
Posty: 77
Post Re: Montaż HD
Mam zastrzeżenia do grafiki. Wszystko inne ok, lecz poleciłbym jakiegoś wyższego geforce. Napisałeś "dyski wiadomo - szybkie". Tutaj niezbędna jest macierz dyskowa na Fibre Channel lub Ultra320Sata. Tylko takie rozwiazania pozwola Ci na wydajna prace.

_________________
A/V Editor
Final Cut Studio 2
Mac Pro 2 x 3 Ghz Quad-Core Intel Xeon
NVidia Quadro FX 4500
Decklink HD Extreme
3 Gb 667 DDR2 FB-Dimm
10,5 TB - Raid - ProAvio r14HDS


sobota, 4 października 2008, 15:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Montaż HD
z fibre channel to już przesadzileś, zależy jaki masz strumień... wątpię aby 1,5g w tym wypadku, poza tym można wybrać płytę z kontrolerem SAS i wtedy pójdzie bez zewnętrznej macierzy

Pozdro


niedziela, 5 października 2008, 20:15
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 29 września 2008, 09:01
Posty: 77
Post Re: Montaż HD
Masz racje, moze troche przesadziłem. Loopack nie napisal jednak co chce montowac, stad moja odpowiedz. Pzdr.

_________________
A/V Editor
Final Cut Studio 2
Mac Pro 2 x 3 Ghz Quad-Core Intel Xeon
NVidia Quadro FX 4500
Decklink HD Extreme
3 Gb 667 DDR2 FB-Dimm
10,5 TB - Raid - ProAvio r14HDS


niedziela, 5 października 2008, 20:58
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 19 października 2007, 19:56
Posty: 20
Post Re: Montaż HD
Ja szukam zestawu do montażu HD. Program Vegas 8.0, After Effects, kamera to Sony FX-1, rending BlueRay.
Myślę o czymś takim:

- procek: Intel Core2 Quad Q9450 2,66 GHz (S775/45nm)
- płyta główna: Intel DX38BT bulk
- pamięć: 2 x Corsair DDR3 4GB 1333MHz CL9 DHX
- karta grafiki: GeForce 9600 GT Gigabyte 1GB HDTV & DVI
- dyski: Seagate 750 GB Barracuda 7200.11 (32MB, Serial ATA II)
Seagate 150GB
- zasilacz: Antec EarthWatts 650W
- chłodzenie: Pentagram Freezone NXC-100 Al
- monitor: 22" Asus VW222S czarny

Co o tym sądzicie? Czy to ma szansę stabilnie pracować?

Mam jeszcze pytanie dotyczące kart video. Czy do w/w. sprzętu jest potrzebna karta video, czy wystarczy zwykły kontroler 1394. Czy odbije się to na jakości materiału?

Dzięki za odpwoeidz


sobota, 11 października 2008, 13:51
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 5170
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Montaż HD
Ma chodzić i już :wink: , ale zamiast drogich DDR3 i Quada 9450, wziął bym zestaw z DDR2 1066 i Q6600. Wydajność w praktyce ta sama, a zostało by pieniedzy na dobry monitor 24" z lepszą matrycą. Oczy są ważne i na 24" 1920x1200 wyświetlisz piksel w piksel pełne 1920x1080.

_________________
最诚挚的问候


sobota, 11 października 2008, 14:30
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL